Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerekednek a Isten-Haza-Csa...

A gyerekednek a Isten-Haza-Család fogalmakat megtanítod? Megtanítod számára a magyarságtudatot?

Figyelt kérdés
2016. jan. 26. 13:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%
Nem tanítom meg neki ezeket a fogalmakat. Hagyom, hogy magának alakítsa ki őket. Szerencsére teljesen egészséges, ép az elméje, képes rá, hogy önerőből megfogalmazza, mit jelent neki a haza és a család, nem kell nekem megmondanom, mit gondoljon róluk. Azt, hogy hisz-e bármiféle istenben, szintén el tudja dönteni egyedül.
2016. jan. 26. 16:41
 12/16 anonim ***** válasza:
91%

Isten-nem.nem vagyunk vallásosak,persze,ha kérdez ilyenekről megbeszéljük amit tudni szeretne.

Haza-egészséges mértékben igen,az iskolában is sokszor van erről szó.

Család-ezzel kapcsolatban amit tanítok neki,hogy a család akkor is család ha nem a KDNP-Fidesz szerinti felállásban van.

2016. jan. 26. 17:28
 13/16 anonim ***** válasza:
81%
A nagymagyarságot nem lehet tanítani.
2016. jan. 26. 20:53
 14/16 anonim ***** válasza:
nekem sem tanították,nem is értem a kérdést
2016. jan. 27. 12:48
 15/16 anonim ***** válasza:

Jézus? egy-két hozzászólás... döbbenet...

Bár a fiam még csak másfél éves, de ha nagyobb lesz, akkor igen, az ő szintjének megfelelően biztosan fogok neki beszélni/mesélni ezekről a dolgokról.

Egyébként nem is tudtam, hogy akiben él a magyarságtudat, az neonáci... Atya ég... :O Elnézést, de ennyire beszűkült aggyal, látásmóddal hogy lehet élni??? :O

Akkor az amerikaiak az "amerikatudatukkal" is neonácik? Hisz napi szinten viselik magukon (táskán ruhán, stb) a nemzeti színüket, vagy minden nap az amerikai himnusszal kezdik a tanítást, magyarul hazaszeretetre, "amerikatudatra" és büszkeségre tanítják a felnövekvő nemzedéket. De akkor ők is neonácik... vagy inkább nem, ők nem azok senki szemében, de ha ugyanígy cselekszik egy magyar, akkor az már magyarkodik és neonáci...

És akkor ezek szerint a magyarságtudatommal én is az vagyok, hiszen szívesen olvasok a történelmünkről, a nemzeti színt viselem a táskámon és büszke vagyok (bármilyen is a politikai helyzet) arra, hogy magyar vagyok, emellett nem hordok rockerruhát, nem járok focimeccsre köpködni, nem gyűlölködöm, és nem mellékesen igen magas végzettséggel rendelkezem. De neonáci vagyok. Ok.

Szóval a válasz mégegyszer, igen, fogok neki nem erőszakosan, de az ő szintjének megfelelően beszélni ezekről a dolgokról, de helyette dönteni, az életét irányítani nem fogom...

2016. jan. 27. 19:12
 16/16 anonim válasza:
Persze hogy megtanítom....Ha netán egyedül maradna árva sorsba pl mi szülei balesetben meghalnánk akkor tudja hogy van oda fennt valaki aki még nagyon szereti és vigyáz rá és így nem fog félni a haláltól sem mivel énse félek mert tudom hogy van odafönn egy jobb világ... család fogalmát is hogy tudja hogy azt becsületben kell tartania és tisztelnie...Magyarságtudatát meg azért mert mivel magyarnak született tudja hogy kik voltak az ősei és tudja hogy milyen nagy multú nemzet tagja és hogy benne is benne legyen az a virtus mely őseinkben is megvolt hajdan.... Nagyjából ennyi
2016. jan. 27. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!