Az embernek milyen pszichológiai/egyéb problémái lehetnek, ha élete végéig párkapcsolat nélkül él?
"Régebben, ha özvegy lett valaki, akkor sem keresett párt magának, nem is szexelt titokban, hanem élte egyedül az életét."
Ezt nem tudhatod biztosan.
"Régebben, ha özvegy lett valaki, akkor sem keresett párt magának, nem is szexelt titokban, hanem élte egyedül az életét. Az emberek tudtak uralkodni az ösztöneiken"
ez csak valamilyen idealizált, sosem létező múltban volt igaz. egyébként az emberek talán még inkább az ösztöneiknek éltek, mint most...
Valamilyen problémája mindenkinek van ezért ezt nem lehet a társtalansághoz kötni.
Sőt vannak akik komoly betegségekkel élnek párkapcsolatban és vannak akik komolyabb problémák nélkül is szinglik.
Ez inkább a sors kérdése. De nem világos hogy mit is kéne tenned?
Szerintem ez egyénfüggő. Biztos van, aki jól viselné az egyedüllétet, mert nem bír másokkal együtt élni - bár tapasztalatom szerint azok, akik senkivel nem jönnek ki jól, azok önmagukkal sincsenek békében... Szerintem ehhez olyan irdatlan akaraterő és elkötelezettség kell, ami nincs meg mindenkiben. A régi remeték nagy százaléka zakkant meg pár év alatt.
Szerintem a többség simán becsavarodna és macskás öregasszony/öregember lenne. Úgy vélem, te is ebbe a kategóriába tartozol, hisz mint írtad, nem érzel elhivatottságot az egyedüllétre.
Tegyél rá, mit mond a lelkészed (aki, gondolom, szakmai ártalomként ellenérzésekkel viseltet a melegek iránt) és éld az életed úgy és azzal, ahogy az neked a legjobb.
"a lelkészem szerint ezt kéne tennem"
Hadd ne mondjam, hogy szerintem meg a lelkészednek meg mit kellene tennie...
Neked meg azt, hogy élj úgy, hogy amellett, hogy nem ártasz másoknak, törekszel a boldogságra. A saját boldogságodra.
Ebbe jelen esetben szerintem beletartozik, hogy megszakítod a kapcsolatot azzal a homofób emberrel és racionálisan kezded nézni a világot.
gratulálok az életed elcseszéséhez!
de mielőtt még önként boldogtalanná tennéd magad abban a tudatban, hogy a lelkészed jó, hasznos és tévedhetetlen tanácsa a homoszexualitás búnös voltáról a Biblián alapszik, ajánlom elolvasásra Birtalan Balázs Válaszd az életet írását, továbbá tanulmányozára ezt [link]
és ezt [link]
-egy meleg református
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!