Miért baj az, ha valaki a gyerekkel is sok mindent el tud intézni, látni?
A férjem összefutott nemrég ismerősökkel. Kérdezték,hogy-hogy vagyunk így,hogy a második baba 3 és féléves. Mondta a férjem,hogy nagyon jól. Beszélgetés közben felmerült,hogy bizony főzni is szoktam, sőt a családi cégben dolgozom is, és még azt is meg tudom oldani,hogy sportoljak. Hozzátette,hogy tök büszke rám,hogy ezeket mind minimális nagyszülői segítséggel oldom meg.
Erre megkapta a férjem,hogy ez mekkora h.lyeség, meg mit kell mártírkodni, meg,hogy az ismerős anyuka kakilni is alig bír elmenni, annyira aktív a 4 hónaposak. Mondjuk nem értem,hogy egy 4 hónapos hogy lehet annyira aktív,hogy kakilni ne tudjon vki elmenni, de mindegy.
De tényleg, azon agyaltam,hogy a mai világban miért mártír, meg "ősanya, meg szuperanya", aki esetleg meg tud oldani több mindent. Én ezzel nem "bezzegelek" soha, sőt nekem is van olyan barátnőm, akinek még csak egy van, és felmosni is alig tud. Ő olyan, neki jó így, én elfogadom, nem jövök azzal,hogy bezzeg én.
Ezt is csak a férjem mondta el, mert kérdezték.
"van olyan barátnőm, akinek még csak egy van, és felmosni is alig tud. Ő olyan". Mármint milyen szerinted? :)
Nem teljesen világos nekem, hogy mi zavar téged jobban. Az, hogy mások nem úgy csinálják, mint te, vagy hogy beszóltak, mert nem tetszett valakinek a te módszered. Bevallom, kissé úgy éreztem az írásodból, hogy nem tudod megérteni, hogy sokféle gyerek van. Nekem 2 gyerekem van. A nagy mellett csak alvásidőben tudtam bármit csinálni (bár 6 hónapos koráig ez nem volt probléma), a kicsi mellett egyetemre is jártam. Pedig ugyanott nevelkedtek...
Nem szuperanya, aki meg tud oldani sok mindent, csak van akinek nehezebb, nem akkor csinálja, amikor ébren vannak, vagy aki egész éjjel fent van, nem biztos, hogy el akar menni futni, stb.
A lényeg, örülj neki, hogy ilyen jól mennek a dolgok, és ne törődj azzal, ki mit mond és főleg mit csinál.
Nem akarok okoskodni, de ez erősen babafüggő. Mondom ezt úgy, hogy az én fiam nagyon éber baba volt és hasfájós is.
Hál'istennek utóbbi 3 hónap után elmúlt. Akkorra volt már napirendünk, viszont az éberség megmaradt.
Volt, hogy sokáig nem tudtam sok mindent csinálni mellette.
- Anya, gyere ide, gyere oda - ez ment
Mondták nekem, hogy iszonyú okos gyerek lesz belőle, mert nagyon érdeklődik és majd meglátom, hogy mennyivel többet tud majd.
Most 4 éves múlt és már 1 éve, hogy meg lehet mindent magyarázni neki, sőt még nagy ritkán segít is.
Úgyhogy az eleje nehéz volt, azt kellett kibírnom. :)
Nem baj kérdező, ha valaki pici baba mellett is meg tud oldani mindent (sport, munka). Csak nem ez a jellemző. És csak azért mert te ezeket meg tudod oldani, ne hidd azt, hogy más anyuka béna, amiért ez neki nem megy.
Írásod alapján nem tudod elképzelni, hogy valakinek többemberes baba jutott és nincs segítsége. Napi 4 órás alvással nem hiszem hogy nagy kedve lenne bárkinek is még másnap sportolni menni, örül ha a gyereket meg a háztartást el tudja látni, + például nálunk mióta ovis a nagyobbik lányom, én is kéthetente lebetegszek, köhögés, nátha stb, ami szintén nehezíti a helyzetet.
Köszi Mindenkinek!
Én tényleg csak megérteni akartam,hogy miért mártír, aki esetleg máshogy él,mint más. Lehet,hogy majd megértem,hogy miért "rossz", aki tényleg nem tud kakilni menni (tényleg elhiszem,hogy van ilyen, bár nem biztos,hogy 4 hónapos mellett), és miért "ősanya",aki esetleg vhogy megoldja.
Ja, és a Kicsi erősen hasfájós, a Nagy pedig 2 évesen aludta át az éjszakát! De a reakció miértjére voltam kíváncsi mások szemszögéből!
Akkor segítek:
"Beszélgetés közben felmerült,hogy bizony főzni is szoktam, sőt a családi cégben dolgozom is, és még azt is meg tudom oldani,hogy sportoljak. Hozzátette,hogy tök büszke rám,hogy ezeket mind minimális nagyszülői segítséggel oldom meg."
Talán az a bizonyos dicsekvős hangnem, ami irritálni szokta az embereket, bármiről legyen szó. Még leírva is érződik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!