Miért baj az, ha valaki a gyerekkel is sok mindent el tud intézni, látni?
A férjem összefutott nemrég ismerősökkel. Kérdezték,hogy-hogy vagyunk így,hogy a második baba 3 és féléves. Mondta a férjem,hogy nagyon jól. Beszélgetés közben felmerült,hogy bizony főzni is szoktam, sőt a családi cégben dolgozom is, és még azt is meg tudom oldani,hogy sportoljak. Hozzátette,hogy tök büszke rám,hogy ezeket mind minimális nagyszülői segítséggel oldom meg.
Erre megkapta a férjem,hogy ez mekkora h.lyeség, meg mit kell mártírkodni, meg,hogy az ismerős anyuka kakilni is alig bír elmenni, annyira aktív a 4 hónaposak. Mondjuk nem értem,hogy egy 4 hónapos hogy lehet annyira aktív,hogy kakilni ne tudjon vki elmenni, de mindegy.
De tényleg, azon agyaltam,hogy a mai világban miért mártír, meg "ősanya, meg szuperanya", aki esetleg meg tud oldani több mindent. Én ezzel nem "bezzegelek" soha, sőt nekem is van olyan barátnőm, akinek még csak egy van, és felmosni is alig tud. Ő olyan, neki jó így, én elfogadom, nem jövök azzal,hogy bezzeg én.
Ezt is csak a férjem mondta el, mert kérdezték.
Azért a kardomba dőlni nyilván nem fogok, de ilyenkor azon agyalok,amit írtál,hogy valóban csak "panaszkodik", és csak úgy mondja mittudom én miért,hogy kakilni sem tud. Vagy tényleg így van?
Illetve,hogy ha valaki esetleg "tud",akkor azt miért kell egyből leszuperanyuzni?
Meg is válaszoltad.. Az egyik ember ilyen, a másik meg olyan... az egyik így csinálja, a másik úgy..
Ne foglalkozz szerintem ismerősök véleményével.
Nekem is két gyerekem van, mégis mindent meg tudok oldani, főzök, takarítok, a nagyot hozom-viszem oviba, sportolni stb. Én általában azokon szoktam jót nevetni, aki annyit panaszkodik, hogy semmire nincs idő. Rájöttem miért: mert ha van egy felesleges órája, akkor inkább leül a gép elé és írogat mindenféle hülyeségeket, meg telefonálgat, ahelyett, hogy akkor megfőzne, vagy megcsinálná a házimunkát.
Van barátnőm, aki dettó ugyanez a panaszkodós, viszont heti 3x hív fel 1-1 órára és mondja a magáét. Mindig szólok neki, hogy drágám, ez alatt az idő alatt már kész lenne a vacsi estére, ezen mindig jót nevet, de nem érdekli. Van ismerősöm, aki házhoz hozatja a kaját, este csak hideget esznek, netről vásárol be és mással vasaltat. Mégis mindig hulla fáradt... Ezt valahogy marhára nem értem én sem, de nem vagyunk egyformák.
Én simán másfél óra alatt csilivilire kitakarítom a házunkat (110 nm), míg más a 30 nm-es panelt nem tudja rendbe vágni hetekig. Én nem szeretek tökölni semmivel, szeretem a rendet, ha van este főtt étel az asztalon, persze nem 3 fogásos menüket gyártok meg emeletes tortákat, de változatosan és szívesen csinálok mindent a családnak, nekem ez nem teher.
"Mondjuk nem értem,hogy egy 4 hónapos hogy lehet annyira aktív,hogy kakilni ne tudjon vki elmenni, de mindegy."
Mondjuk úgy, hogy még hasfájós, nappal nem alszik egy percet se, ha leteszed ordít, és anyuka nem a sírni hagyás híve.
Ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!