Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Szigrid nevet nem is lehet...

A Szigrid nevet nem is lehet anyakönyveztetni?

Figyelt kérdés
Skandináv női név, és szerintem nagyon szép hangzású. Megnéztem az MTA listáját és nincs rajta.

2016. jan. 22. 20:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Ismervén az MTA szempontjait, elég komoly esélyt látok arra, hogy engedélyezzék. Próbáljátok meg!
2016. jan. 22. 23:12
 22/26 anonim ***** válasza:
48%

Reméljük nem lehet! e-nélkül is van elég sok idióta név!

És férfias!

2016. jan. 22. 23:14
 23/26 anonim ***** válasza:
Van egy kiskapu. Ha valamelyik szülő adott nemzetiségűnek vallja magát (nem ellenőrizhető), akkor bármilyen nevet engedélyeznek. Ez alapján írjatok kérvényt, te mondd magad svédnek, vagy nem tudom melyik országban elterjedt név.
2016. jan. 22. 23:34
 24/26 A kérdező kommentje:

Miért idióta?

Csak azt ne mondd, hogy azért, mert nem magyar. Mer ugye tudod, hogy a legnépszerűbb keresztneveink egyike se nagyon magyar.

Az Andrea pl elég elterjedt név, annak ellenére, hogy férfias (sok országban férfinév, és a jelentése is az, hogy férfias + nem magyar)

2016. jan. 22. 23:34
 25/26 anonim ***** válasza:
23: Magyarországon nincs svéd nemzetiség, nem vallhatja magát annak. Ha svéd állampolgár lenne, más lenne a helyzet. Egyébként már a nemzetiségi névadáson is szigorítottak.
2016. jan. 23. 13:18
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha más nem, az Ingrid eléggé hasonlít rá.
2016. jan. 23. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!