A Szigrid nevet nem is lehet anyakönyveztetni?
attól, hogy negatív a válaszom, még lehet építő...
úgy utálom, amikor alsószintesek pontozgatnak lefelé, akiknek nem megy át semmi.
13
Ennyi erővel, akkor a Gabriellákat is csúfolhatják kisfiúnak, mivel a becézése (Gabi) ugyanaz, mint a Gábornak. Vagy akkor mi van a Krisztiánával?
Nem a csúfolásra gondolok, természetesen csúfolni BÁRMELYIK nevet lehet, itt arról van szó, hogy ezt a nevet senki nem ismeri, és a hangzása teljesen fiús.
Az egyik gyerekemnek mi is "nagyon ritka" nevet választottunk, vissza szoktak kérdezni, hogy "hogy hívják", viszont azt soha senki nem kérdezte, hogy "fiú vagy lány".
De ha ez Titeket nem zavar, akkor nyugodtan, ha ez tetszik, én csak arra utaltam, hogy érdemes ezt az aspektust is átgondolni.
13 még egyszer
18
Szerintem ez teljesen szubjektív.
Én gyerekkoromban egészen sokáig például azt hittem, hogy a Hedvig férfinév.
A Jácintról meg, hogy női.
Igen, van egy szubjektív része a dolognak, ez kétségtelen.
De az MTA professzorainak szubjektív döntésén múlik. :)
Ugyanakkor van egyfajta statisztika, a Jácintra pl. én is azt hittem, hogy női, bár itt ez a virág miatt is van, a legtöbb virág neve női név.
A Szigridnek nem tudom milyen jelentése van.
Tegyetek próbát és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!