Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Szigrid nevet nem is lehet...

A Szigrid nevet nem is lehet anyakönyveztetni?

Figyelt kérdés
Skandináv női név, és szerintem nagyon szép hangzású. Megnéztem az MTA listáját és nincs rajta.

2016. jan. 22. 20:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
18%

attól, hogy negatív a válaszom, még lehet építő...

úgy utálom, amikor alsószintesek pontozgatnak lefelé, akiknek nem megy át semmi.

2016. jan. 22. 20:37
 12/26 A kérdező kommentje:
11-es, engem konkrétan hülyének néztél, ezért pontoztalak le. Ha egyszer Szigridet írok, és oda is írom a kérdés alá, hogy női névre gondolok, akkor ne gyere nekem a Szigfriddel.
2016. jan. 22. 20:44
 13/26 anonim ***** válasza:
80%
Annyiban érdemes elgondolkozni, hogy elsőre nekem is a Szigfrid jutott eszembe, és kétszer kellett odanéznem, hogy jól látok-e, tehát készülj fel rá, hogy ha sikerül anyakönyveztetned, akkor mindenki kisfiúnak fogja gondolni a kislányodat.
2016. jan. 22. 20:48
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a Kérdező pontozása nem jelenik meg, csak a válaszadóké.
2016. jan. 22. 20:48
 15/26 A kérdező kommentje:

13

Ennyi erővel, akkor a Gabriellákat is csúfolhatják kisfiúnak, mivel a becézése (Gabi) ugyanaz, mint a Gábornak. Vagy akkor mi van a Krisztiánával?

2016. jan. 22. 20:53
 16/26 anonim ***** válasza:

Nem a csúfolásra gondolok, természetesen csúfolni BÁRMELYIK nevet lehet, itt arról van szó, hogy ezt a nevet senki nem ismeri, és a hangzása teljesen fiús.

Az egyik gyerekemnek mi is "nagyon ritka" nevet választottunk, vissza szoktak kérdezni, hogy "hogy hívják", viszont azt soha senki nem kérdezte, hogy "fiú vagy lány".

2016. jan. 22. 20:56
 17/26 anonim ***** válasza:

De ha ez Titeket nem zavar, akkor nyugodtan, ha ez tetszik, én csak arra utaltam, hogy érdemes ezt az aspektust is átgondolni.

13 még egyszer

2016. jan. 22. 20:57
 18/26 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy ebből a megfontolásból lehet, hogy az MTA is visszadobja, mert az egyik fontos szempontjuk a nevek engedélyezésénél pont az, hogy magyar fül számára egyértelműen eldönthető legyen, hogy női, vagy férfinévről van-e szó.
2016. jan. 22. 21:14
 19/26 A kérdező kommentje:

18

Szerintem ez teljesen szubjektív.

Én gyerekkoromban egészen sokáig például azt hittem, hogy a Hedvig férfinév.

A Jácintról meg, hogy női.

2016. jan. 22. 21:31
 20/26 anonim ***** válasza:

Igen, van egy szubjektív része a dolognak, ez kétségtelen.

De az MTA professzorainak szubjektív döntésén múlik. :)

Ugyanakkor van egyfajta statisztika, a Jácintra pl. én is azt hittem, hogy női, bár itt ez a virág miatt is van, a legtöbb virág neve női név.

A Szigridnek nem tudom milyen jelentése van.

Tegyetek próbát és kész.

2016. jan. 22. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!