Van férfi védőnő?
Vagy ez kizárólag női szakma?
Tudom, nem sok férfi választaná, de bölcsis gondozó is akad, meg "óvónő" - azaz óvóférfi - is.
Védőnő nincs? Miért?
#10-es (első vagyok), igen, ebben lehet valami.
Bennem még olyan is felmerült, hogy annyira beivódott a közszemléletbe, hogy kisgyerekkel foglalkozó személy=nő, hogy egy férfi esetleg még előítéletekkel is nézhet szembe.
A férjemnek az exfeleségével volt régen egy vállalkozása, egy játszóház, főleg kisebbeknek. A férjem gyerekcentrikus, őt is imádják a gyerekek, sokszor ő volt bent. Mesélte, hogy nem egyszer szóltak a feleségének, hogy gyanús, hogy megöleli vagy megpuszilja a gyerekeket - míg ezt soha, senki nem tette szóvá, ha női alkalmazott csinálta ezt.
Ha egy férfi szívesen van picikkel, könnyen rásütik a pedofíliát, annak ellenére, hogy egyrészt ritka, másrészt a nemek aránya kiegyenlített abban is.
Itt is olvastam olyat, hogy a nagypapa hogy merte tisztába tenni a lányunokáját...
Igen, sajnos sok az ilyen előítélet... Pedig ha belegondolunk, valaha, amikor még csak a férfiak járhattak egyetemre, főiskolára, akkor a tanítók is szinte mind férfiak voltak. Nem is volt valami lenézett dolog, a tanító urat mindenhol nagyon tisztelték.
Sőt, az első óvodákban sok "óvó úr" is dolgozott, akkor még az sem számított cikinek.
Egyébként én is nagyon örülnék neki, ha több óvóbácsi lenne, nem jó, hogy a kisgyerekeket intézményi keretek között szinte kizárólag nők nevelik 14 éves korukig. Na jó, általánosban, felsőben már több férfitanár akad, de még ott se túl sok.
A védőférfi egy picit talán fura lenne nekem, de igazából egy közvetlen, de udvarias, lazább, de nagy tudású pasit simán el tudnék fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!