Van férfi védőnő?

Figyelt kérdés

Vagy ez kizárólag női szakma?

Tudom, nem sok férfi választaná, de bölcsis gondozó is akad, meg "óvónő" - azaz óvóférfi - is.

Védőnő nincs? Miért?

2016. jan. 14. 22:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nekem középiskolai osztálytársam lett védőnő férfiként, két évig iskolavédőnő volt, majd orvoslátogató lett.
2016. jan. 15. 06:31
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

#10-es (első vagyok), igen, ebben lehet valami.

Bennem még olyan is felmerült, hogy annyira beivódott a közszemléletbe, hogy kisgyerekkel foglalkozó személy=nő, hogy egy férfi esetleg még előítéletekkel is nézhet szembe.

A férjemnek az exfeleségével volt régen egy vállalkozása, egy játszóház, főleg kisebbeknek. A férjem gyerekcentrikus, őt is imádják a gyerekek, sokszor ő volt bent. Mesélte, hogy nem egyszer szóltak a feleségének, hogy gyanús, hogy megöleli vagy megpuszilja a gyerekeket - míg ezt soha, senki nem tette szóvá, ha női alkalmazott csinálta ezt.

Ha egy férfi szívesen van picikkel, könnyen rásütik a pedofíliát, annak ellenére, hogy egyrészt ritka, másrészt a nemek aránya kiegyenlített abban is.

Itt is olvastam olyat, hogy a nagypapa hogy merte tisztába tenni a lányunokáját...

2016. jan. 15. 08:11
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos sok az ilyen előítélet... Pedig ha belegondolunk, valaha, amikor még csak a férfiak járhattak egyetemre, főiskolára, akkor a tanítók is szinte mind férfiak voltak. Nem is volt valami lenézett dolog, a tanító urat mindenhol nagyon tisztelték.

Sőt, az első óvodákban sok "óvó úr" is dolgozott, akkor még az sem számított cikinek.

Egyébként én is nagyon örülnék neki, ha több óvóbácsi lenne, nem jó, hogy a kisgyerekeket intézményi keretek között szinte kizárólag nők nevelik 14 éves korukig. Na jó, általánosban, felsőben már több férfitanár akad, de még ott se túl sok.

A védőférfi egy picit talán fura lenne nekem, de igazából egy közvetlen, de udvarias, lazább, de nagy tudású pasit simán el tudnék fogadni.

2016. jan. 15. 09:26
 14/17 anonim ***** válasza:
67%
Kulfoldon élek es első gyerkocnela home visit-re midwife-om a tanulojaval jott aki ferfi volt. O fog terhedsegeket vegigvinni szulest levezerni vagy epp 2 here's korig AZ ujszulottekhez kijarni ahol szoptatasi tanacsot ad es ellenorzi AZ anyukak esetleges gatsebet. Fura lenne ha ferfi jonne hozzam ilyen esetben de nyilvan ez a munkaja tehat nemet nem mondanek csak jobban zavarba jonnek mint egy no elott.
2016. jan. 15. 15:20
 15/17 anonim ***** válasza:
37%
14: a nőgyógyászod is nő?
2016. jan. 15. 15:24
 16/17 anonim ***** válasza:
Magyarorszagon van nogyogyaszom de elotte is zavarba jovok igen. ITT a rakszurest is nurse vegzi a haziorvosnal. A terhesseg alatt egyszer sem vizsgaltak meg.
2016. jan. 15. 17:14
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok, Budapesten a Semmelweisen van most elsős "védőfiú" :)
2016. jan. 15. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!