Van férfi védőnő?
Vagy ez kizárólag női szakma?
Tudom, nem sok férfi választaná, de bölcsis gondozó is akad, meg "óvónő" - azaz óvóférfi - is.
Védőnő nincs? Miért?
Már a neve is determinál, illetve gondolom, hogy sokan nem szívesen engednének be férfit, vagy kérnének tőle szoptatási tanácsot.
Pedig sok férfi orvos is van és ott is "mutogatja magát" az ember.
Férfi is végezte már el a szülésznő képzést. Ment az okoskodás diplomaosztó előtt, hogy mit írjanak a diplomájába, végül persze szülésznő lett. :-)
Olyat nem ismerek, aki védőnő szakot végzett férfiként. Talán meg kellene kérdezni minden férfit, hogy miért nem választotta ezt a szakmát, máshogy nem fogjuk megtudni. :-)
Védőnőhallgató vagyok, eddig egy férfi végezte el a szakot, igaz, ő nem "védőnőként" dolgozik, csak az eredeti szakmájához kellett a képzés. Igaz, most van egy fiú az elsőévesek között, mi tippelgettünk, hogy elvesztett-e egy fogadást vagy csajozni jött a sok lány közé :D Mindenesetre a diplomájában védőnő lesz, mert ez a hivatalos megnevezés (az angol megnevezés legalább nemsemleges: health visitor). Valószínűleg a megnevezésen kívül amúgy a munkából kifolyólag sem vonzza a férfiakat, meg kell érteni a női problémákat, specifikus tanácsokat adni, amit ő legfeljebb tankönyvekből tanulhat meg (menstruáció, terhesség, szülés, szoptatás), kevés a fizetés stb.
Viszont több bölcsis és óvóbácsit szívesen látnék, kellenek a picikhez is a férfiak, általában a picik imádják őket :)
melyik városban van most fiú az elsősök között?
Én Szegeden vagyok itt is egy embert emlegettek a tanáraink aki elvégezte és ő sem dolgozik a szakmában
a diplomájában pedig a védőnő áll
(lehet ugyan az mint akit az előttem lévő írt)
Van, nálunk a kerületben az egyik védőnő férfi, szegeden végzett, azt mesélte, több férfi csoptársa is volt.:)
egyébként nemcsak azért nem választják férfiak, mert szoptatás meg minden, hanem mert az alacsony keresetű szakmák (tanító, óvónő, dajka, stb.) általában elnőiesednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!