Van férfi védőnő?

Figyelt kérdés

Vagy ez kizárólag női szakma?

Tudom, nem sok férfi választaná, de bölcsis gondozó is akad, meg "óvónő" - azaz óvóférfi - is.

Védőnő nincs? Miért?

2016. jan. 14. 22:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
23%

Már a neve is determinál, illetve gondolom, hogy sokan nem szívesen engednének be férfit, vagy kérnének tőle szoptatási tanácsot.

Pedig sok férfi orvos is van és ott is "mutogatja magát" az ember.

2016. jan. 14. 22:12
 2/17 anonim ***** válasza:
75%
Védőférfi,vicces lenne
2016. jan. 14. 22:19
 3/17 anonim ***** válasza:
88%

Férfi is végezte már el a szülésznő képzést. Ment az okoskodás diplomaosztó előtt, hogy mit írjanak a diplomájába, végül persze szülésznő lett. :-)

Olyat nem ismerek, aki védőnő szakot végzett férfiként. Talán meg kellene kérdezni minden férfit, hogy miért nem választotta ezt a szakmát, máshogy nem fogjuk megtudni. :-)

2016. jan. 14. 22:22
 4/17 anonim ***** válasza:
72%
Ez vicces... pedig írhattak volna annyit, hogy "szülész". :) Mondjuk a "védő" kicsit fura lenne. :)
2016. jan. 14. 22:23
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Szülész a szülész-nőgyógyász szakorvos, így azt nem írhatták. Az OKJ jegyzékben is szülésznő szerepel, diplomán pedig csak a hivatalos neve szerepelhet a szakmának.
2016. jan. 14. 22:24
 6/17 anonim ***** válasza:
98%
Egyenjogúság van nem? Akkor igenis legyenek védőférfiak. :D
2016. jan. 14. 22:31
 7/17 anonim ***** válasza:
97%

Védőnőhallgató vagyok, eddig egy férfi végezte el a szakot, igaz, ő nem "védőnőként" dolgozik, csak az eredeti szakmájához kellett a képzés. Igaz, most van egy fiú az elsőévesek között, mi tippelgettünk, hogy elvesztett-e egy fogadást vagy csajozni jött a sok lány közé :D Mindenesetre a diplomájában védőnő lesz, mert ez a hivatalos megnevezés (az angol megnevezés legalább nemsemleges: health visitor). Valószínűleg a megnevezésen kívül amúgy a munkából kifolyólag sem vonzza a férfiakat, meg kell érteni a női problémákat, specifikus tanácsokat adni, amit ő legfeljebb tankönyvekből tanulhat meg (menstruáció, terhesség, szülés, szoptatás), kevés a fizetés stb.

Viszont több bölcsis és óvóbácsit szívesen látnék, kellenek a picikhez is a férfiak, általában a picik imádják őket :)

2016. jan. 14. 23:11
 8/17 anonim ***** válasza:
67%

melyik városban van most fiú az elsősök között?

Én Szegeden vagyok itt is egy embert emlegettek a tanáraink aki elvégezte és ő sem dolgozik a szakmában

a diplomájában pedig a védőnő áll

(lehet ugyan az mint akit az előttem lévő írt)

2016. jan. 14. 23:26
 9/17 anonim ***** válasza:
54%
Miért ne lehetne? Óvodában, szülészeten is simán dolgoznak férfiak. Dúlaképzést is végzett már el férfi. Ezt miért ne? Tud annyit egy képzett férfi is a gyerekápolásról, mint egy huszonéves nő, akinek nincs. Sőt! Sokszor többet is. Nem mosolygom meg, szerintem kellenének férfiak ebbe a feladatkörbe is!
2016. jan. 15. 00:38
 10/17 anonim ***** válasza:
96%

Van, nálunk a kerületben az egyik védőnő férfi, szegeden végzett, azt mesélte, több férfi csoptársa is volt.:)

egyébként nemcsak azért nem választják férfiak, mert szoptatás meg minden, hanem mert az alacsony keresetű szakmák (tanító, óvónő, dajka, stb.) általában elnőiesednek.

2016. jan. 15. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!