Most 16 hónapos, ha kint megfogom a kezét,elkezd vísítani,kitépi a kezemből az övét,és ledobja magát a földre. Más gyerekek olyan szépen mennek kézen fogva boltba meg mindenhol :-( Nem foglalkoznék vele,de úton van a testvére, (23 hónap lesz köztük) és nem bánnám ha addigra ez változna. Csak ő ilyen,vagy ebben a korban ez normális még? Ilyenkor mit kéne csinálnom,hagyjam rá,vagy próbálgassam mindig? Nálatok is volt ilyen?
2016. jan. 11. 13:51
1/8 anonim válasza:
Másfél évesen kezdtük el,de csak rövid távon,2 évesen már le tudtam menni vele boltba kézenfogva.Ennyi időstől ne várd még el.
(ismerősöm kisfia 3 évesen se tud igy sétálni,de hát erről is megvan a véleményem:(()
2016. jan. 11. 13:57
2/8 anonim válasza:
Teljesen normális. Fiam 22 hós, mostanában egyre gyakrabban sikerül, de nem mindig. :) Kb. 2-2,5 éves kora körül.
2016. jan. 11. 14:04
3/8 anonim válasza:
én úgy szoktattam a fiamat hozzá, hogy kézen fogva sétáljon, (15-16 hónapos kora körül), hogy toltam a biciklijét mellette és megmondtam neki, ha elengedi a kezemet, akkor bele kell ülnie a biciklibe, nem sétálhat (mondjuk lehet szerencsém volt hogy jobban szeretett sétálni:) ) - 1-2 hét alatt megtanulta, hogy nem engedheti el a kezem, nem futkározhat el. Azóta nem is kell a biciklit tolnom, semmi gond nincs vele. Most 21 hónapos, ha nincs biciklitek babakocsival is megpróbálhatod ezt a "módszert" :)
2016. jan. 11. 14:04
4/8 anonim válasza:
persze hozzátartozik hogy párszor tényleg beleültettem a biciklibe mert nem fogadott szót :)
2016. jan. 11. 14:08
5/8 anonim válasza:
Teljesen normális ebben a korban.
3 évesem sem szeret kézen fogva sétálni. Én mondjuk nem is nagyon erőltetem, az egy, amihez ragaszkodom, hogy úttesten kézen fogva jön át, akkor is ha visít. Ebbe már elég jól beletörődött. Nővérei is jöhettek maguktól, ők kb. 2 évesen már nagyon szépen szót fogadtak, ha szóltam hogy most álljanak meg, megálltak, és szükség esetén megfogták a kezemet. Boltban például egyik sem jött soha kézen fogva, de csak olyan dologhoz nyúlhatnak, amit aztán megveszünk.
Próbáljatok kompromisszumot találni, legyen lehetősége egyedül is menni, de ha szükséges fogja meg a kezedet. Egyébként az a tapasztalatom, hogy a babakocsit szívesebben fogják.
2016. jan. 11. 14:11
6/8 A kérdező kommentje:
huh de jó,akkor nem csak ő ilyen:-) remélem s korára megszokja,nála az a baj 5-ös,hogy nem szépen mellettem menne, hanem amerre ő azt gondolja
2016. jan. 11. 15:58
7/8 A kérdező kommentje:
*nemsokára
2016. jan. 11. 15:59
8/8 anonim válasza:
5-ös vagyok. Természetesen ez nálunk is így volt. Eleinte úgy sétáltunk, hogy hol az egyik irányban futottunk, hol a másik irányba sétáltunk, hol egy helyben 10 percig szöszmötöltünk. Ebből én nem csináltam problémát, ha éppen sétálni mentünk, és nem kellett odaérni időre sehova. Volt, hogy babakocsival futottam a nagyobb gyerek mellett (a két nagy között nálunk is 2 év van). Ha konkrét céllal mentünk, akkor azért igyekeztem terelgetni a gyereket, például a legnagyobbal egy időben hintáról hintára sétáltunk - "gyere tovább, arrafelé is van egy hinta", ha meg időre mentünk, akkor elővettem a babakocsit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!