Kettő vagy három gyermek? Mekkora különbséget tapasztaltatok, amikor megszületett a harmadik gyermeketek ahhoz képest, amikor még csak kettő volt? Hogy tudtok három felé osztódni?
A legnagyobb változás az elején az volt, hogy 3 gyerek MINDIG hangos.
Amíg a középsőt altattam, a nagy elvolt csöndben valami játékkal.
Amikor a kicsit altattam volna, a középső meg a nagy tutira elkezdtek veszekedni, vagy hangos játékkal szórakozni.
Nekünk vannak mamáink, szerencsére tudnak segíteni. Majd igazán a háromfelé szakadás akkor fog eljönni, ha a kicsi is óvodába kerül.
Várok még élményeket, véleményeket!
Igen, tudom, hogy nem egyszerű :( Nálunk az a helyzet, hogy egy fizetést kevésnek érzek 3 gyerekhez, ráadásul szeretnék haladni a szakmámban, ami ugyan nem karrierszakma, számomra mégis hivatás. Részmunkaidő is szóba jön hamarosan.
Olyanok véleménye is érdekelne, akiknek már nagyobbak a gyerkőcök. Iskola: tanulni velük, különfoglalkozásokra hordani, versenyekre járni netán, hányan hányfelé mennek, összeegyeztethető-e.
Hát ez nagyon jó kérdés.
Most már el nem tudnám képzelni az életet "csak" két gyerekkel. Olyan jópofák együtt hárman, kész kis csapat. 5,5 - 4 - 1,5 évesek.
Ami gáz szerintem: a középső van valóban a legszarabb helyzetben, rá jut/ott a legkevesebb figyelem - még szerencse hogy egyedüli lány, ettől egy kicsit kilóg a fiúk közül, így kompenzálható a "középsősége".
A nagyok egyszerre mentek oviba most ősszel, addig itthon voltunk mindannyian, így még jobban összenőttek, a leány "hozzá lett csapva" a nagyhoz, irtóra kell figyelni, hogy ne várjunk el tőle annyit mint a nagytól.
Szerintem a kis korkülönbség jó dolog, mert tényleg tudnak együtt játszani, de nagy-nagy hátrány pont az amit írsz Kérdező, hogy nincs elég idő, odafigyelés mindenkire, ha kisbaba van a háznál - és ez akkor gáz ha a nagyok is még kicsik. :) Ha Ti 1-2 év múlva tervezitek, az szerintem kényelmes lesz, a másik kettő már nagyobbacska, simán veszitek majd az akadályt. Nyilván ott a sulikezdés lesz problémás, ha éppen akkor lesz pici baba amikor valamelyik nagy éppen elsőbe megy, de mindig van megoldandó probléma, szóval az ne tartson vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!