Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Névválasztás kisfiúnak! A...

Névválasztás kisfiúnak! A Cecil nekem nagyon tetszik, - ezenkívül külföldön is használható, és ott a kiejtés miatt imádom a hangzását. Magyarországon ez mennyire nyerő név lenne?

Figyelt kérdés

Csúfolódásnak lenne kitéve a gyerek? Mert manapság nem egy szokványos név. Pedig szerintem nagyon szép! Csak félek, a gyereknek nem lenne jó..

Köszönöm a válaszokat előre is!

2016. jan. 10. 20:10
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Értem.

Hát, köszönöm..

Úgy látszik, akkor én vagyok az ízlésficamos.

2016. jan. 10. 20:36
 12/27 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem manapság, a Noelek, Árminok, Milánok "korában" egy Cecil simán belefér.
2016. jan. 10. 21:24
 13/27 anonim ***** válasza:
24%

Egyik se normális név, full metroszexuális az összes.

Mint vmi selyemfiú neve...

Ne már!

Legyen Normális Férfias neve!

Egy Kalánka Milánka sosem lesz olimpiai bajnok, mert szétoltják a sporttársak az első edzésen!

2016. jan. 10. 21:36
 14/27 anonim ***** válasza:
21%

Gondolj bele abba, hogy tanulni úgyis csak az idősebbektől fog tudni, így az számít amit amit ők gondolnak elsőre.

Tudod, az első benyomásról beszélek.

Ha valakinek már a neve is komolytalan, azt mégkönnyebb leírni..

Jótanácsként annyit tudnék mondani, adj olyan keresztnevet a fiúgyerekednek amely bankjegyen is szerepel, abból tuti nem lesz gondja.

2016. jan. 10. 21:53
 15/27 anonim válasza:
100%
Francia nyelvterületen a Cécile (szészil) női név egyébként, ha létezik is férfi alakja (Cécil), ugyanúgy kell kiejteni (szészil).
2016. jan. 10. 22:21
 16/27 anonim ***** válasza:
91%
Külföldön is elég régimódi, nagypapis. Mint pl nálunk a Dezső.
2016. jan. 10. 23:10
 17/27 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
Magyarul ez a név nagyon férfiatlan, hülyén hangzik a két C betű miatt. Az, hogy régen gyakoribb volt, nem jelent semmit. Régen adták a Manót meg a Tihamért, de nem véletlen, hogy manapság nem hemzsegnek az ilyen nevű gyerekek. Szóval bár külföldi kiejtéssel tényleg jól hangzik, én magyar gyereknek nem adnám.
2016. jan. 10. 23:14
 18/27 anonim ***** válasza:
Felnőtt férfit ismerek ezzel a névvel. Nekem nagyon cicegős, nem tetszik.
2016. jan. 11. 11:12
 19/27 anonim ***** válasza:
Hiába férfinév, szerintem is a legtöbben a Cecília becézésére asszociálnának. Én sem tudtam, hogy férfinév, pedig nem tartom magam alulmaradottnak. Ha Angliában éltek, az más, én Magyarországon nem adnám, nem azért mert ritka, hanem nem szeretném, ha Cecíliának csúfolnák, sem azt, hogy ismételgetnie kelljen a nevét bemutatkozáskor.
2016. jan. 11. 11:15
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy nyerő név. Olyan név van, ami az anyuka és az apuka szerint megfelelő a gyereküknek. Ha nektek tetszik a Cecil, akkor nevezzétek el úgy. Miért tud X db névtelen/arctalan ember eltántorítani gy számodra kedves és tetsző névtől? Másnak nevezed el a gyereked?

Ma már (szerencsére) nem kb 10 fél név van egy iskolai osztályban, hanem a legritkábbaktól kezdve a legáltalánosabbig mindenféle. Senki nem lóg ki a sorból, mert rengetegféleképpen nevezik el a gyereküket. Zekő, János, László, Bence, Miron, Levente, György, Zerind, ezek mind előfordulnak mindenfelé.

Add azt a nevet amit TE/TI szeretnétek, olyan csodálatosan sokszínű a nevek listája :)

2016. jan. 11. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!