Bálint, Kornél vagy Richárd? Ezek körül melyik tetszik nektek a legjobban? Ti melyiket választanátok?
Fekete Bálint tetszik a legjobban :)
Aztán a Fekete Kornél is jó.
Richárd semmiképp.
A Bálint és a Kornél szerintem jók, illenek a családnévhez is. A Kornél kevésbé becézhető, nemtom ez mennyire szempont nektek.
(Nekem szinte egybe esik a karácsony, a névnapom meg a szülinapom és gyerekkoromban nagyon utáltam, mert a rokonsággal találkoztunk karácsonykor, kaptam 1 zoknit vagy könyvet boldogkarácsonytszülinapotnévnapot felkiáltással és le voltam tudva egész évre, míg a tesóim mindig kaptak külön név, meg szülinapra is valamit, képeslapot, felhívták őket hogy boldogat kívánjanak stb. Így a névválasztáskor direkt figyeltem arra, hogy ne essen túl közel a szülinaphoz, illetve tarthassuk máskor a névnapját. Nem feltétlenül az ajándék miatt, hanem hogy legyen már két külön nap amit kicsit fontosabbnak/különlegesebbnek érezhet mint a többit...
Richárd.
A csúfolódás ne legyen szempont, mert amelyik gyereket csúfolni akarják, azt fogják is. Mert szeplős, mert bamba, mert vézna, mert kövér, mert szemüveges... bárhol lehet fogást találni rajta.
Egy szintén Fekete vezetéknevű ismerősöm (aki amúgy Fekete Laci néven fut és nem tűnik gondterheltnek a neve miatt) a fiának a Boldizsár nevet adta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!