Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 25 évesen először menni au...

25 évesen először menni au pair-nek?

Figyelt kérdés

Egy ideje foglalkoztat, hogy au pair legyek valahol külföldön (pl. Anglia, Írország, Svájc), de magyar családnál. Viszont több kételyem is van. Már dolgozom és feladni a munkahelyemet egy au pair állásért nem hangzik túl ésszerűnek. Másrészről viszont, ahogy az árakat nézem, az au pair zsebpénz nagyjából ugyanannyi, vagy meghaladja a mostani fizetésemet, és még szállást, kaját sem kellene fizetnem.

Másik kételyem, hogy au pair-nek legtöbbször fiatalabb lányok szoktak menni, aki meg 25 évesen au pair, az már évek óta az, és nem 25 évesen kezdi el. Egyébként gyógypedagógus vagyok, szóval az hogy gyerekekkel foglalkozzam, nem áll távol tőlem, szerintem ezzel nem lenne probléma. Azzal viszont igen, hogy felnőtt nő létemre kis túlzással, de elég gyámoltalannak érzem magam, biztos nagyon honvágyam lenne, és gyakran jönne rám sírás emiatt. Kicsit nehezen is barátkozom, pedig jó lenne ismerkedni is, kimozdulni néha valakivel, szabadnapokon.

Összességében, egyrészről lenne kedvem hozzá, más országban élni, más kultúrát megismerni, nyelvet tanulni, gyerekekre vigyázni, háztartásba besegíteni (ezek egyébként sem állnak tőlem távol). Másrészről viszont ismerve magamat, lehet hogy nehezen viselném, és 25 évesen már bejelentett "igazi" munkahelyemnek kellene lennie, meg a karrieremre kellene koncentrálnom, nem pedig ideiglenes, pár hónapra/1 évre szóló munkának, plusz mi van ha nem jövök a családdal sem?

Ti ennyi idősen belevágnátok?

2016. jan. 10. 14:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én 18 és 20 éves korom közt voltam au pair, de nagyon sok olyan au pair ismerősöm, barátnőm volt, akik jóval idősebbek voltak nálam. Még 30-on túl is, szóval ez nem probléma.

Az megint más kérdés, hogy végzett gyógypedagógusként én biztos nem az au pairkedést céloznám meg, hanem a szakmában elhelyezkedést, Németországban, Ausztriában, de akár Angliában vagy Írországban biztosan el tudnál helyezkedni, bár szakiránytól is függ.

Ugródeszkának nem rossz végülis az au pairkedés sem, amíg a családnak dolgozol, van lehetőséged nyelvet tanulni, körbejárni a munkalehetőségeket, magabiztosságot szerezhetsz.

A korod miatt mindenesetre ne aggódj, viszont legyen távlati terved, mert az au pairkedés csak rövid ideig buli, főleg ennyi idősen (nem öregíteni akarlak, én is 25 vagyok, és ha most kéne egy család mellé gyereknek beköltöznöm...hááát, csak a szent cél érdekében, és csakis rövid időre! :) ).

Én Írországban élek most, ha esetleg errefelé szeretnél jönni, szólj. :)

2016. jan. 11. 10:15
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Azért mennék először családhoz, hogy először megismerjem a környéket, a szokásokat, a nyelvbe is belejöjjek, és ha ezek megvannak, akkor lehet, hogy állást is keresnék egy idő után. Csak nekem kell az a biztonság az elején, amikor egy új helyre megyek, hogy kapok segítséget ha kell, és mondjuk nem angolul kell elmotyognom, hogy mit is akarok. Ezért lenne jó családnál kezdeni :) A szakirányom viszont ebből a szempontból nem túl szerencsés, mivel az egyik a logopédia, amivel magyar nyelvterületen kívül nagyon sokat nem tudok kezdeni, a másik az értelmileg akadályozottak pedagógiája, nah ezzel már lehet hogy több mindent lehetne kezdeni, de például biztos, hogy iskolában nem dolgoznék szívesen, inkább oviban, bölcsiben, illetve még felnőttekkel is szívesebben, mint iskolásokkal. Valamiért a két véglet korosztály "jön be", a közöttük lévő iskolás korosztály annyira nem :D De azt is hozzá kell tennem, hogy ezen a szakirányon sok tapasztalatom nincs is, mert a másik szakirányomban dolgozok jelenleg is.

2016. jan. 11. 17:21
 13/15 anonim ***** válasza:
Én benne vagyok egy Facebook csoportban, ami összefogja az Írországban élő magyar anyukákat, és bizony nagy igény lenne magyar logopédusra. Egy van talán, de ő sem főállásban foglalkozik ezzel, és minden héten megkérdezi valaki, van-e kint magyar logopédus. Úgyhogy én ebben mindenképpen látok fantáziát. Az ÉRTAK pedig szintén egy jó irány, sok lehetőséggel.
2016. jan. 11. 17:25
 14/15 A kérdező kommentje:

Írország mondjuk elég nagy ahhoz, hogy csak így találomra kimegyek, aztán lehet olyan városban/faluban kötök ki, ahol nincs is magyar család, vagy a környéken csak 1-2, és abból mondjuk nem lehet megélni. Komplex magyar város kéne ehhez :D Azt egyébként tudom, hogy külföldön élő magyarok általában szoktak keresni magyar logopédust, sajnos itthon is hiány van belőlünk, külföldön meg gondolom még nagyobb.

De gondolom magyar iskola/óvoda nem nagyon van kint, hogy mondjuk fix munkahelyem legyen. Ahhoz meg, hogy ezzel tudjak foglalkozni, magyar családok gyerekeit tanítsam, kellene valami egyéni vállalkozói engedély? Persze feketén is lehetne, de ha külföldre megyek, akkor nem az a célom, hogy feketén dolgozzam. Sajnos még magyar viszonyokban sem értek ehhez a magánvállalkozói dologhoz, nem hogy egy másik országban. Plusz ha oktatásban helyezkednék el pl. egy oviban (ÉRTAKKAL), a kinti oktatási rendszer is egészen más lehet, mint a magyar, ez engem biztos frusztrálna, ha így rögtön mély vízbe dobnának. Ráadásul egy értelmi fogyatékos idegen nyelvű kisgyerek beszédét megérteni, nem lehet egyszerű.

2016. jan. 11. 17:52
 15/15 anonim válasza:

[link]

Ezt olvasd el, ha au pair akarsz lenni! :)

2016. jan. 26. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!