Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akar valaki három...

Miért akar valaki három gyereket, tudnátok érveket mondani?

Figyelt kérdés
Mindig meglep, ha valaki kijelenti (még gyerektelenül akár), hogy ő három gyereket szeretne. Nekem két kislányom van, mindig is kettőt akartam és nem tudom, miért szeretne valaki már eleve hármat? Mert mondjuk ha valakinek kettő van és még egyre vágyik, azt értem. De hogy már eleve hármat...nekem nagyon fura. Kérdeztem már erről ismerősöket, egyikőjük nem válaszolt semmi értelmeset a másik azt mondta, hogy mindig nagycsaládosnak képzelte el magát.
2016. jan. 10. 00:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
89%
Te miért akartál eleve két gyereket?
2016. jan. 10. 08:32
 12/24 anonim ***** válasza:
42%

Amiért mindenképpen 3 gyerkőc:

- mindig is sok gyereket szerettem volna

- szeretném továbbadni többfelé a génjeimet, hogy fejlődjön a tökéletesség felé

- egy szülőpár két ember, azaz legalább két gyerek kell a népesség fenntartáshoz. Ezért soha nem értettem ha valaki egy gyereket szeretne, legalább kettő, jobb gazdasági helyzet esetén minimum három az ideális.

2016. jan. 10. 08:50
 13/24 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen értelmetlen és provokatív kérdés. Ennyi erővel azt is kérdezheted, hogy miért akar valaki egyáltalán gyereket. Te miért akarsz kettőt? Miért nem volt elég egy? Na, hát ugyanezért akar valaki eleve hármat, vagy már eleve négyet (olyan is van ám!).
2016. jan. 10. 09:00
 14/24 anonim ***** válasza:
50%

Érdekesek az ilyen nagyonokos megmondóemberek, akik el sem tudják képzelni, hogy az övéktől különböző nézőpont is ugyanolyan valid lehet.

Persze lehet, hogy csak sima provokatív kérdés.

2016. jan. 10. 09:18
 15/24 anonim ***** válasza:

Én mindig sok gyereket szerettem volna. Úgy értem, olyan 4-5-6 gyereket. Aztán ez a szám csökkent le háromra, hogy tényleg megmaradjunk a realitás talaján. Egy már van, ő mondjuk nagyobbacska, kisiskolás már. Februárban érkezik a tesója. A harmadikat már jóval kisebb korkülönbséggel szeretnénk.

Nem tudok neked erre "értelmeset" válaszolni, nekem egyszerűen már gyerekként is az olyan családok tetszettek, ahol egyszerre sok gyerek van. Most, felnőttként is egy ilyen közegben érezném igazán jól magam, nekem az ilyen típusú család tetszik, ha választanom kell. Még úgy is, hogy kicsit sem vagyok "ősanya" típus, nekem a családom mellett a szakmai életem is nagyon fontos, nem az a fajta vagyok, aki csak és kizárólag a gyereknevelést tűzte ki célul magának. De mégis családcentrikusnak tartom magam, még ha ez néhány ember számra ellentmondásosnak is tűnik. Szerencsére a férjem is hasonlóan áll hozzá a dolgokhoz, mint én, és nálunk nincs is abból feszkó, hogy kinek kell nagyobb részt vállalnia ebben vagy abban, mert egyformán vesszük ki a részünket mindenből.

2016. jan. 10. 14:09
 16/24 anonim ***** válasza:
Én, amióta az eszemet tudom, sok gyereket szerettem volna. Mindig is imádtam őket, most is imádom őket, a sajátjaimat meg plane. SZeretem babusgatni őket, pelenkázmi. SZeretem, hogy sokszor szalad a ház, és mindig van valami, amit csinálni kell. Szeretek rajzolni, tanulni velük. Szeretem a vicces kis beszólásaikat, gondolkodásukat, naivitásukat. Azt sem bánom, ha emiatt keveset alszok, és olyankor idegesebb napom van. AZtán elviccelik valahogy mégis, és jobb lesz. Jelenleg két gyerekem van; a szülések sem vették el a kedvem attól, hogy vállaljak még, ha lehet. AZ első 16 órás, a második 3 órás volt. Ha lesz rá lehetőség, mindenképp szeretnék még. Nem tudom, hogy végül 2 vagy 7 lesz, de hálás leszek mindkettőért.
2016. jan. 10. 15:53
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

20-as éveink elején, mikor még csak tervezgettünk, férjem is és én is kettőt akartunk. Mindkettőnknek 1 testvére van, és a családunkban és a környezetünkben is ez az általános. Aztán mikor már házasok voltunk, és az elsőt terveztük, ez megváltozott mindkettőnkben, és most hármat szeretnénk, de nem tudjuk, mi hatására. Valószínűleg pont olyan okból, amiért te kettőt, mert erre vágytál. Pedig aztán nekünk még csak az első van úton. Rugalmasan állunk hozzá, és megnézzük, hogy bírjuk eggyel, aztán kettővel, aztán ha megy, akkor jöhet egy harmadik is.

Szóval a válasz annyi, hogy mert erre vágyunk, és nincs racionális oka.

2016. jan. 10. 17:04
 18/24 A kérdező kommentje:

Ha valaki akar egy gyereket, az teljesen természetes nem szorul magyarázatra.

Ha kettőt akar, akkor az is egyértelmű hogy testvért szeretne, ne egyedül nőjön fel a gyerek.

A hármat nem igazán lehet ezen logika mentén megmagyarázni, ezért kérdeztem. Amúgy mi is hárman voltunk testvérek, de öcsém csak "besikeredett".

Ettől miért vagyok egyébként megmondóember? Nem kell szerintem minden kérdés mögött valami rosszat feltételezni.

2016. jan. 10. 23:09
 19/24 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, előző kommentemmel meg is válaszoltam a "te miért akartál kettőt?" kérdést. Azért, hogy legyen testvére. Számomra ez nagyon fontos.
2016. jan. 10. 23:10
 20/24 A kérdező kommentje:
Egyébként egyáltalán nem tartom rossznak a nagycsaládot, sőt...
2016. jan. 10. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!