Tényleg nagyon nehéz 3 gyerekkel?
Nekem 2 van, a környéken viszont sok a 3 vagy többgyerekes család. Ezek az anyák főállású anyaként vannak otthon, ameddig csak lehet. Szerintem így nem gáz, de munka mellett én nem tudom bevállalni. Sokszor a 2 gyereknél sem tudom, hogy szervezzek, nem mindig egyszerű.
Maga a 3 gyerek kérdése sok dologtól függ: anya és a gyerekek személyisége, van-e segítség, körülmények...én szívesen vállalnék még egyet, de nem engedhetjük meg magunknak anyagilag. Nem gondolom, hogy kibírhatatlan lenne egy harmadik gyerekkel. :)
Nekünk kettő van eddig, de én pont abba estem bele, hogy sokkal könnyebb velük, mint amiket összeolvastam előre.
vagy szerencse, vagy egyszerűen csak jól működnek a dolgok így, de alszanak, leköthetőek, el vannak egyedül is és csak 1,5 év van köztük - a nagy sincs még 2 éves. NEm mondom, hogy sarokba teszem, ott marad tipusú gyerekek, a nagyobb gyakorlatilag csavarhúzóval született szerintem, csak nem láttam akkor még, de melléjük simán válallnám a 3. gyerekünket is.
Sokan egy után is évek, mire aludni tudnak és összerakni magukat, mert nem mennek simán a dolgok. Szóval attól függ, kiket olvastál, kérdeztél eddig.
Attól függ, ki hogy van beállítva... úgy értem, mi eleve hármat terveztünk a férjemmel, ehhez mérten készültünk erővel, energiával.
Most, hogy megvannak, nincs helye panasznak, hisz mi akartuk így. Hálásak vagyunk, hogy összejöttek.
Ami nehéz:
- kezdetektől rendkívül kevés volt a segítségem, a férjem késő estig dolgozik.
- testvérféltékenység, veszekedés, verekedés köztük
- amíg kicsi a legkisebb és szopik, a két nagyobbnak tutira akkor kell valami, főleg ha amúgy ők is kicsik még
- séta az utcán gyalog vagy babakocsival, netán bevásárlás... képzelheted :D
Ami még nehezebb lehet: ha valaki nem bírja az otthonlétet. Nekem ez a hatodik évem itthon, ősszel tervezek visszaállni a munkába. Most már érzem, hogy sok volt, de eddig jól bírtam. Viszont ismerek olyat, aki egy év anyaság és otthonlét után befonja a haját kínjában, nem bírja, hogy nincs felnőtt társasága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!