Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nehéz 2 gyerekkel segítség...

Nehéz 2 gyerekkel segítség nélkül?

Figyelt kérdés
Van egy 2,5 éves kisfiúnk. Az utóbbi időben gyakran gondolok arra, hogy kellene egy testvérke is mellé. A párom hallani sem akar róla, mivel így sem volt könnyű ez a 2,5 év. A nagyszülők távol élnek, és nincsenek olyan barátaink, akik besegíthetnének a nevelésben. Hasonló cipőben járók tapasztalataira lennék kíváncsi. Nagyon nehéz 2 gyerekkel segítség nélkül?
2014. jan. 31. 15:18
 1/9 Jégtánc ***** válasza:
Nehéz igen,főleg úgy ha az egyik fél nem is szeretne még vagy egyáltalán nem második ( többedik) gyereket.Azért meg lehet oldani,nincs lehetetlen.Szervezés kérdése,na és sok sok türelem:)
2014. jan. 31. 15:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
4,5 2,5 és 1 éves gyerekeink vannak. A nagyszülők másik városban laknak, anyukám 3 hetente jön egy napra. A régi barátaink sem ebben a városban laknak, ráadásul amikor megszülettek a gyerekek, fokozatosan elkoptak. Apuka sokszor sokat dolgozik. Igen, először nehéz volt a két gyerekkel, sokszor egyszerre sírt a kettő, én meg azt se tudtam, hova kapjak. De hamar sikerült belejönni, csak ki kellett alakítani egy nagyjábóli napirendet, és el kellett fogadni, hogy természetes, ha sír a gyerek, és azzal nem teszek jót, ha én is ideges leszek miatta. Most, hogy három van, úgy gondolom, hogy kettővel nagyon könnyű az élet :-)
2014. jan. 31. 15:27
 3/9 anonim ***** válasza:

3 és másfél évesek a gyerekeink. Segítségem nincs és nem is volt, még szülés után sem. Voltak nehezebb időszakok (fogzás, betegség, nem alvás stb) de összességében szerintem egyáltalán nem olyan nehéz mint ahogy engem is riogattak amikor még csak terhes voltam a másodikkal.

Főleg nálatok nem vészes szerintem mert a nagy már rég ovis mire a kicsi megszületik, szóval nem két magatehetetlen csöppséggel kell egyedül lenned+házimunka+főzés mint ahogy anno nekem. Ha én túléltem te is túl fogod:)

2014. jan. 31. 15:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is egyedül voltunk.Én egyénként is szeretek mindent egyedül csinálni,nem engedek beleszólást sem semmibe.

Ha sikerül egy rendszert kialakítani,akkor menni fog.Nem kell az elején(és egyébként sem) tökéletes anyunak lenni:)!

Nálunk 4 év 3 hónap a korkülönbség,a nagyobb már ovis volt,így jutott idő mindenre.

2014. jan. 31. 19:04
 5/9 anonim ***** válasza:
56%

Igen, az! Főleg ha a nagy nem akar elaludni, mire meg elalszik ébred a kicsi... Egész éjszaka alszol 5-6 órát 3 részletben, dackorszakban türelmesnek kéne lenni...

Ha ezt előre tudom, vagy egyáltalán nem vállalok 2. babát, vagy csak évekkel később...

2014. jan. 31. 20:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Tudod mikor lesz igazán nehéz (amire itt a GyK-n valahogy nagyon ritkán térnek ki). Amikor majdv issza kell menned dolgozni, 8-10 órában, egyik gyerek egyik helyen (ovi, bölcsi) a másik máshol (iskola, ovi) És oldd meg, hogy munka előtt el tudd vinni őket, és munka után, ovi/suli zárás előtt még oda is érjél értük.

Én hivatali munkarendben dolgozom, de 3 felnőtt kell, hogy logisztikázni tudjuk a két gyereket (reggel férjem viszi őket, délután nagymama elhozza a nagyobbikat az iskolából, én a munkából hazafelé a buszmegállóban átveszem, és rohanás tovább az oviba,ahová így is az utolsó pillanatban esek be.

2014. febr. 1. 16:39
 7/9 anonim ***** válasza:

A 6-nak nagyon, de nagyon igaza van. Nem addig nehez, amig te otthon vagy es a hazimunkat, a jatszoterezessel kell osszeegyeztetni. Hanem akkor, amikor a munkaidodet a bolcsode, ovoda, iskola nyitvatartasaval. Nincs olyan gyeremkmegorzo intezmeny ma ami 6 ora elott illetve fel 5 utan ugyeletet biztositana. Viszont mindegyik leall nyaron minimum egy honapra (de inkabb 6 hetre), plussz oszi szunet, teli szunet, tavaszi szunet es a neveles nelkuli munkanapok....

A kerdes mennyire vagytok gazdagok! Megteheted-e, hogy ne dolgozz vagy csak tingli-tangli munkat vegezz, vagy bebiszittert fizess orankent 1500-ert a masodik baba szuletese utan meg vagy 6-8 evig...

Egy gyerek kevesebbet beteg, kevesebbet kell tappenzen lenni. Egy gyereket csak egy helyre kell eljuttatni, egy intezmenyhez kell majd igazodni. Kettot (ha mar 3 ev a korkulonbseg) minimum ket kulonbozo helyre, a ket kulonbozo intezmenynek pedig ket kulonbozo idopontban lesznek majd a leallasaik etc...

Addig oruljon minden kismama, anyuka, amig ezzel nem szembesul a valo vilagban!

2014. febr. 6. 06:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2-vel nem volt olyan nehéz, mint amire gondoltam. Ha a nagy már ovis, akkor még könnyebb. Most, hogy fél éves a 3. gyerekem és ovis a másik kettő, belátom, hogy kettővel sokkal egyszerűbb... :) Háromhoz már tényleg kell a nagyszülő is. Kettővel eddig elvoltam. Valóban később lehet gond, de szerintem mindent meg lehet oldani. Munkahelyfüggő, hogy mennyire nézik el Neked a szoros időbeosztást, és a betegséget, de ez is gyerekfüggő. Szerencsére (kop-kop-kop) nálunk a két nagy alig hiányzott eddig az oviból. Viszont én sokat jártam játszótérre, ott összebarátkoztam néhány anyukával. Egymást segítjük, és nem kerül egy fillérbe sem!

A problémát inkább abban látom, hogy a férjed nem szeretne több gyereket. Ebben egyezségre kellene jutni, mert nálunk a férjem sokat segített/segít a kölykök körül, szóval alaposan be van fogva. Ha a Tiéd már egynél kínlódik, akkor kettőnél a falra fog mászni...

2014. febr. 6. 14:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, nehéz. De ha megtanulod megszervezni az életeteket, könnyebb lesz. Ráadásul egy testvér mire megszületik, a nagy már ovis lesz, ami nagy segítség. De nagy a különbség itt az anyukák körülményei között is. Pl. van-e autód, hol az ovi, milyenek az otthoni körülmények, szokások, igények. Van aki kiborul, ha nem csillog a lakás, és nehezebben éli meg, ha nincs ideje minden nap takarítani. Aki lazábban fogja fel és fontossági sorrendet állít fel a elejétől, annak könnyebb megoldani. Érted, mire gondolok?
2014. febr. 6. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!