Van valaki, akinek 3 gyereke van 2-2 év korkülönbséggel?
Nekünk csak kettő van, de a harmadikat is kis korkülönbséggel tervezzük.
Offolok, de eszembe jutott erről a kérdésről kettő nagycsaládos is.
A kórházban a 6. babával volt az anya bent, párosával volt a gyerekek között 2-2,5 év különbség náluk és az anyjuk munkából jött a kórházba.
Az apjuk kiválóan rendet tartott addig otthon, ameddig ő bent volt, a gyerekek jöttek látogatóba és egymást igazgatták, illetve a nagyok a kicsiket. Közben otthon felujítottak, bővítettek, azt igazgatta az anyjuk "szabadidejében" a szülészetről. Ámultam
Viszont egy nagyon beletörődő nőnek tűnt, nem érvelt, nem vitázott, nem háborodott fel semmin ami téma volt a szülészeten, mindent csendben meghallgatott, kérdezett és semmire nem mondott véleményt sem. Fura volt, de biztos ez a nyugodtság a megoldás a nagycsaládnál.
A játszótéren ezek után egy 5 gyerekesbe futottam bele, ott is párosával voltak közeliek a tesók inkább. Iskolásak, tinik és bölcsis, ovis és újszülött. Ő azt mondta, hogy a tinikkel nagyon nehéz, a kicsik meg kicsi gondok. Ő azért temperamentumosabb volt, de hagyta ő is a gyerekeit gyakorlatilag önállósodni azt láttam, mindenki a határig mehetett útjára - a 1,5 éves is és csak akkro avatkozott bele bármibe, ha veszélynek érezte. Nem úgy, mint én az első gyerekünknél, hogy terelgettem ha kell ha nem :) Sokat gondolok rájuk, tök jó példákat láttam tőlük rövid idő alatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!