Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek 2 pici gyereke van kis...

Akinek 2 pici gyereke van kis korkülönbséggel, hogy oldja meg az altatást?

Figyelt kérdés
Nekem van egy 2,5 éves lányom, meg egy 5 hónapos kisfiam. A kicsi 3 hónapos koráig nagyon alvó volt. Letettem, befordult és aludt, alig akartam elhinni, mint a mesében. Pár hete viszont sehogy nem lehet elaltatni. Kitalálta, hogy csak cicin hajlandó aludni. Ez még annyira nem is lenne baj, de addig hova teszem a másik gyereket? Ha eltűnök altatni, azonnal keresni kezd, kiabál, ránknyit. Szóval így képtelenség altatni. Mindenféle egyéb módszert kipróbáltunk már, sehogy sem akar aludni. Na, persze lényegében mindegy, hogy cicin alszik, vagy a felvesz-letesszel altatom, ha fél óráig tart. A lányom nem tolerálja egyáltalán. Emiatt viszont a kicsi alig alszik, szinte csak amikor a nagy, az neki nem elég. Egész nap nyűgös, már teljesen kivagyok miatta.
2010. júl. 10. 13:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Én nem vonultam félre, elmagyaráztam a nagynak, hogy milyen fontos, hogy a pici aludjon és az nekünk is jó, mert akkor játszhatunk, főzhetünk, stb együtt. Elmondtam, hogy úgy tud segiteni, ha csöndben van és békénhagyja a kicsit. Igaz az én babám nem aludt cicin, cumija viszont volt. Letettem az ágyába, ha sirt bementem megnyugtattam, amig el nem aludt. A nagy közben jött velem, és csendben drukkolt, hogy sikerüljön neki elaludni.
2010. júl. 10. 14:18
 2/2 A kérdező kommentje:
Én is mondom neki, hogy alszik a baba, legyünk csendben, azt érti. De hogy nem vele foglalkozom nem viseli el egyáltalán. Volt, hogy bejött, és elkezdett rángatni, hogy anya gyere, játsszunk. Ha meg mellettünk van, akkor meg a kicsi nem akar aludni, hanem azt nézi, hogy mit játszik a nagy. Nagyon imádják egymást egyébként, csak ez az altatás kérdés már totál kiborít.
2010. júl. 10. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!