Cica a baba mellett? - légyszives csak olyan írjon akit érint.
Tehát adott a cicánk, aki már 2 éve él velünk, és felelős gazdi lévén természetesen a baba érkezésével sem szerettünk volna megválni töle (az mellett persze, hogy alap, hogy a babára is maximálisan vigyázunk)...Az összeszokással nem is volt gond, hanem két dolog zavaró: az egyik, hogy furcsa szokásokat vett fel a cica pl. asztalra eddig legalább addig nem ment az amig a helységben voltunk, most lazán ott üldögél, ha az asztalon hagyunk egy poharat és van benne folyadék, akkor abból iszik, ha nincs benne akkor is beledugja a fejét, felboritja, a mosogatóba mászik, ha van benn mosatlan pohár (és ez most pár hezes baa mellett elég gyakori eset) azokbol is lefetyel, hiába szolunk rá. Probálok vele járszani, de egyszerűen annyira lefoglal a kisasszony - vagy a kevés pihenöidöben az ügyes-bajos dolgok rendezése - hogy amig a párom nem ér haza, épp hogy kaját tudok adni neki, meg max. 5-10 perc játék...elötte ez mérdöldekkel több volt, én vagyok a fö gondozoja.
A másik a rengeteg macskaször...ennyit még sosem hullatott, vagy lehet csak magunk miatt nem zavart ennyire, de mindenhol az van,nem gyözöm a babáról is leszedegetni. Minden nap takarítani meg hosszú távon nem tudom hogy fogom bírni (babánk elég kevés pihenöidöt hagy).
A kérdésem az, hogy tapasztaltatok e hasonlot és hogyan oldottátok meg?
Légyszi tényleg csak olyanok válaszoljanak, akik nem biráskodni, vagy kötözködni szándékoznak, hanem tanácsot tudnak adni. (Sajnos vannak már rossz tapasztalataim erröl az oldalrol). Köszönöm.
A mienk a baba (mára gyerekek) előtt is feljárt az asztalra. Akkor szokott le, amikor megöregedett, illetve semmi érdekes nem volt ott neki. Erre nem tudok megoldást
A szőrhullatást viszont nagyon lecsökkentette a furminátor.
Anno a vaterán vettem kb. 3 ezer volt, az sem érdekel, ha nem "eredeti", de 1-2 hetente kikeféltem és szinte sehol nem volt szőr utána.
A miénknek ilyen gyapjas tapadós vékony szőre volt, puha, nyuszis, az ikeás ragacshenger szösztelenítő szedte csak le, de a furminátor után nem hullott annyira neki.
a babáról meg a ruháinkról is ezzel szedtem le:
ja és a szárítógép. az kifújta a ruhákból, ágyneműből a nagyrészét a cicaszőrnek szárításkor.
Szerintem az ilyen állatboltokban is találsz, mint a fressnapf, de gondolom drágábbak.
Amikor én vettem, akkor 7000-ért láttam boltban, fele ennyi volt neten.
Ha találsz, akkor olyat nézz szerintem, aminek kb. 4-5 centis a feje, mert van ezer méretben, de a kicsivel nem lehet haladni, a nagyobb meg kutyusra való.
Amúgy én az elhúzott tusolóban használtam, mert iszonyú sok szőrt kiszed. Ennél még többet is az enyémnél: [link]
Ez nagyon durva O.o hát, megpróbáljuk mi is akkor a kádban, köszi a tanácsot ^^
Amit én néztem most a neten az is olyan 4000 körül volt. A hosszát nem irták, csak hosszu vagy rövid szörü macskára valo változatot jelöltek. Remélem nekünk is beválik, mert a sima kefét nem igazán szereti, csak párom fésüli, ö határozottabban tudja fogni, szoval meglogás kizárva :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!