Ti hogy oldanátok meg? (Legjobb barátnő esküvője baba mellett)
A legjobb barátnőmnek akkor lesz az esküvője, amikor a gyerekem 6 hónapos lesz. Szoptatni tervezem akkoris, de ez még odébb van. A nagyszülők messze laknak, de anyukám hozzánk tudna utazni addig. Sajnos a távolság miatt csak kb. 3 havonta tudunk találkozni, így nem egy megszokott személy számára. A férjem nélkül nem szívesen mennék, de ha máshogy nem, az is szóba jöhet. Tejet lefejve kapna a baba. Minimum a szertartáson mindenképpen részt szeretnék venni. Ilyen körülmények között ti mit választanátok az alábbi lehetőségek közül?
1. Elmenni csak a két szertartásra a férjemmel és a babával (férjem kint lenne vele, ha nyűgös, amíg én ellátom koszorúslányi teendőimet:))
2. A babát anyura bízni, elmenni a lagziba is, és esetleg korábban hazajönni
3. Elmenni egyedül a lagziba.
4. Egyéb opció (ha igen, mi?)
Lánybúcsúval kapcsolatban:
Ti elmennétek? Ha igen, mikor jönnétek el? Ebben az esetben a férjemmel lenne addig a babánk.
Nagyon hasonló helyzetben voltunk mi is. Én anyukámra bíztam az esküvő és a lagzi idejére. Ő is kb. 2-3 havonta látja a kisfiunkat, de nagyon jól elvoltak. A tejet lefejve megkapta. Mi a párommal a menyasszonytáncig lagzizunk, aztán mentünk haza.
A lánybúcsún a férjem vigyázott rá, ott kb. 2ig voltam ott.
Mennyire messze van?
Esetleg kivenni egy hotelszobát a közelben, ahol anyukád vigyáz a babára és ha kell bármikor ott vagytok 10 percen belül a férjeddel? Bár akkor a lefejt tej tárolása problémás.
Esetleg valami olyan szállást keresni, ahol van hűtő? Cumisüveg melegítőt meg vihettek, vagy ha nincs kölcsön is lehet kérni.
Én egy órára lévő városban voltam vonattal hasonló helyzetben. 5-re mentem a szertartásra és utolsó 11-es vonattal hazamentem, a vacsora végéig voltam így kb. Addig anyós vigyázott otthon a gyerekre. De nektek mondjuk 5 órás útról van szó, az neccesebb azért, mert mondjuk minimum fél nap maga az utazás.
Mikor lesz az esemény? Azt írod, még odébb van. Szerintem fölösleges előre eldönteni. Én annak idején elmentem volna az esküvőre és a lagziba a férjemmel és a babával. A szertartáson ha gond van, férjed ki tud vele menni. A lagzit meg lehet jól viselné, nem tragédia ha egyszer felborul a napirendje, enni kap, babakocsiban tud pihenni, szükség esetén ölbe lehet venni, ha már nem bírja, akkor meg hazamenni.
A lefejt tej nálunk nem jött szóba, egyetlen egyszer hagytam otthon lefejt tejjel, de azt nem kérte, így haza kellett mennem. Lehet hogy nem is lesz annyi tejed, hogy egy-két-három evésre elegendő legyen.
A lánybúcsúval ugyanez a helyzet. Ha apával és lefejt tejjel elvan a gyerek, elmennék, és végig maradnék. Ha nem így van, akkor az esti szoptatás után mennék, és a következőre hazaérnék.
6 hónapos nem való esküvőre és lagziba. Nem is tudom, ezt hogy gondoltátok...
A nagyi menjen hozzátok hamarabb 1-2 nappal, addig összeszoknak a babával szépen. Így el tudtok menni a lagziba is nyugodtan. Ennyi kikapcsolódás kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!