CSOK,10+10 millió?
Figyelt kérdés
Arról sokat lehet hallani, hogy kinek jár, mennyi jár, hogy... stb., viszont arról nem találok infót, hogy ha egyszer igénybe vettem, mikor adhatom el a lakást / házat, meddig köt a szerződés. Ha korábban adom el, akkor hogy lehet átvinni egy másik ingatlanra, stb.2016. jan. 4. 07:51
1/7 anonim válasza:
10 év. Az csak tipp,hogy átvihető lesz ez is
2/7 anonim válasza:
Szerintem itt majd nem lehet àtvinni,mert ott kell lakni 10 évig,a gyerekeknek meg amìg felnőnek(tehàt nem 30 éves korukig pl.). Ez két komoly megkötés szóval nem hiszem hogy engednek belőle.
3/7 anonim válasza:
Szerintem várni kellene 1-2 hónapot, mert addig még sok - sok részlet derül ki erről. Először csalógató ajánlat, olyan, mint a legutóbbi választás előtt, hogy aki gyereket vállal, egyszeri 2-300.000 ft juttatást kap, és abból sem lett semmi. Én ezzel a kérdéssel kapcsolatban nagyon óvatos lennék, és várnék, hogy milyen fontos részlet derül ki, mert aztán ha idő közben, akkor az gáz.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Igen, én is úgy gondolom, hogy lesznek itt rejtett dolgok... Mi elvileg megfelelünk minden kritériumnak, de nem igazán szeretnék röghöz kötött lenni X évig... Pedig nincs saját ingatlan, és van három gyerek. Illetve amire elég lehet a 10MFt, az kb. a régebbi szocpol esetén épített minimál ház, lepukkant környéken, kistelepülésen, ahol a telek kb. 2-300 EFt.
2016. jan. 4. 10:27
5/7 anonim válasza:
"256/2011. (XII. 6.) Korm. rendelet a lakásépítési támogatásról" ebben minden infót megtalálsz. Átviheted másik ingatlanra, de az nem lehet kisebb értékű mint a támogatás összege, ha kevesebb, akkor a különbözetet vissza kell fizetned. Szóval nem vagy röghöz kötve.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Majd meglesem. :)
2016. jan. 4. 11:24
7/7 A kérdező kommentje:
Most hallottam a rádióban, hogy csak 2019 - ig lesz elérhető...
2016. jan. 4. 11:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!