Gyerekesek, hány millió forint hitelt vennétek fel maximum, hogy saját otthonotok lehessen?
"Nem vennék fel hitelt, főleg nem házra, hogy 20-30 évig nyögjem, inkább akkor albérletben lennék, de nyugodtan aludnék"
Nem ennyire fekete, vagy fehér minden. Én sem vennék fel a semmire 10 milliót, ha mondjuk 150 eFt lenne a bevételünk.
Mi 10 millió önerőhöz vettünk fel 4 és fél millió hitelt, aminek a törlesztő részlete 40 eFt. Simán ki tudjuk fizetni, nyugodtan alszunk. 3 éve vettük fel 20évre, de már most vissza tudnánk fizetni, csak inkább befektetjük a pénzt. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen lakás bérleti díja kb. 80 eFt.
20-30%
Én inkább fizetek hitelt, mint albérletet, nekem az albérlet kidobott pénz. De remélhetőleg nem lesz szükség majd egyikre sem.
Attól függ, mennyi a bevételünk. Most egyelőre albérletezünk, spórolunk az önerőre. Olyan 8 millió körüli lakást keresünk, ehhez 5-6 milliót veszünk föl (banki hitel, illetve ha nem elég az önerő, akkor szülői kölcsönnel kiegészítve).
Igyekszünk minél előbb letudni, úgyhogy a bevételünk 40 százalékát rááldoznánk, így kb. három év alatt vissza tudjuk fizetni a hitelt.
A mi hitelünk előbb megvolt, mint a baba, még van 14 év és kb 9.3 millió.
Az összes pénzünk kb felét viszi el a részlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!