Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan próbáljam meg elengedni...

Hogyan próbáljam meg elengedni, feldolgozni ezt a hatalmas lelki problémámat?

Figyelt kérdés
Nyolc éve élek a párommal akinek az előző házasságából született gyermekeit közösen neveljük. Az anyjuk elhagyta őket külföldre költözött. Amikor összekerültünk sem voltam már fiatal azóta pedig ugye eltelt 8 év és 44 éves lettem. A gyerekkel nem igazán jó a kapcsolatom, nem igazán fogadtak el bármennyire is igyekeztem jó "anyjuk" lenni. Közös gyermekünk nincs mert a korom miatt illetve a 3 gyerek miatt (anyagi okok, a gyerekekkel kapcsolatos problémák) mondhatni önként lemondtam a gyerekszülésről. Én aki mindig erről álmodott. Nagyon nagyon nehéz feldolgoznom hogy már biztosan nem lesz gyerekem, azt hittem könnyebb lesz de nem. Nagyon megvisel lelkileg és egyre rosszabb. Hogyan tudnám ezen túltenni magam és elfogadni végre ezt a helyzetet? Csak orvosi segítséggel? Ha van valaki aki hasonló cipőben jár kérem írjon nekem akár privátban is. Jó lenne erről valakivel beszélgetni aki átélte vagy átéli ezt.
2016. jan. 1. 16:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Egy életed van, hát éldd!!! ;)

Ha téged egy saját bébi tesz boldoggá, hát szülj! Manapság nagyon sokan vállalnak 40-50 körül.

Azt pedig értelmetlen számolgatni, hogy hány éves leszek, ha a gyerek ennyi lesz. Marhaság.

Egy életed van!!!!

2016. jan. 1. 18:49
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, hétfőn kérj időpontot a nőgyógyásztól, aztán szerintem vágj bele a babaprojektbe. Nem vagy öreg. Ma mér fiatalnak számít egy 44 éves. 37 évesen szültem, nem vagyok sokkal fiatalabb tőled. Az, hogy idősebb vagy nem jelenti azt, hogy baja lesz a gyereknek, a down-szindrómát meg úgyis kiszűrik. Nyugi.
2016. jan. 1. 18:51
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Most lépj amíg lehet, igaza van az előttem szólóknak. Választhatod hogy boldog leszel egy babával, de legalább megpróbálod, vagy egy életen át sajnálni fogod, hogy hagyod elmenni a lehetőséget!
2016. jan. 1. 19:11
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindnyájatoknak. Nagyon nagyon sok erőt adtatok így ismeretlenül is a példáitokkal, a történetekkel.Hálás vagyok nektek.Sajnos az én környezetemben nincs ilyenre példa, nincs velem körű nő aki szült volna vagy éppen kismama lenne. Pedig lehet hogy úgy könnyebb lenne vagy eddig se agyaltam volna ennyit ezen. Egyikőtök irta hogy az apuka személye lenne csak a kérdéses...miért is? van párom aki egy évvel fiatalabb mint én, makk egészséges.:) Azt hiszem a ma éjszaka sok sok gondolkodással fog eltelni...most átgondolom amiket írtatok. Ha valaki írna nekem privátban is ilyen korban kismamaságot átélő nő azt szivesen fogadnám továbbra is. De ha nem ezeket a nyilvános gondolatokat is nagyon köszönöm nektek.Boldog új évet mindnyájatoknak!!!
2016. jan. 1. 19:13
 15/21 A kérdező kommentje:
17:18-as....sokszor elolvastam már a történetedet...elgondolkodtatott de nagyon...
2016. jan. 1. 19:15
 16/21 anonim ***** válasza:
75%

Joval fiatalabb vagyok, mint te, de ez nem lenyeg. Mi meddosegi kozpontba jarunk, mert egyelore természetesen nem jött össze a baba. A kozpontban nagyon sok 40 ev feletti no jar.

Ma mar annyira sokfele kell/igyekszunk teljesiteni, hogy egyre jobban kitolodik a gyermekvallalas azoknal is akiknek nincs egeszsegugyi problemajuk.

Teny, hogy idos anyuka lennel, de nem te lennel az egyetlen, egyaltalan nem szamitanal kulonlegesnek.

2016. jan. 1. 20:03
 17/21 anonim ***** válasza:
Szerintem is vágj bele, nem vagy annyira idős, hogy ez komolyan gond lenne és már most bánod, hogy nincs, még változtathatsz rajta. Kívánom neked, hogy sikerüljön, ha úgy döntesz, mert nagyon boldog lennél a gyerekkel!
2016. jan. 1. 20:32
 18/21 anonim ***** válasza:

A férjed szeretne gyermeket még? Ha igen, akkor szerintem is beszéljetek a témáról és tegyetek egy próbát! Ha pedig te szeretnél nélküle, akkor keress hozzá társat.

Nyilván az anyagiakról is beszélnetek kell a férjeddel abban az esetben, ha együtt vállaltok. Ő mennyi idős egyébként?

Szerintem jelölj ki egy határidőt, amíg még neked testileg és lelkileg belefér a gyerekszülés.

A Down, Edwards, Patau meg egy amniocentézissel kiszűrhető, vagy ma már vannak fizetős vértesztek is (Nifty, Prenatest), amikkel szintén. Nekem 28 évesen a kockázatom ezekre annyi volt, akár egy 37 éves nőé...ezért volt amniónk. A legtöbb downos magzat Mo-on huszonévesektől születik, mert nem szűrik őket megfelelően, pedig nem korfüggő.

Igazából, ha úgy döntötök, hogy mégsem vállaltok (mert ugye eredetileg erről szólt a kérdés), akkor pszichológus segítségét kérném.

Nekem annyira nehéz volt a vetélést és ezt a mostani problémás terhességemet feldolgozni, hogy járok pszichológushoz.

28N, 30hkm

2016. jan. 2. 07:47
 19/21 A kérdező kommentje:
Bocs 20:03 as nem akartalak lepontozni veletlenül rossz jelre nyomtam. Egyebkent sok erőt adtatok...és igazatok van egy életem van és miert is kene felaldoznom magam...napokon belül komoly beszelgetesem lesz a parommal...hálás vagyok nektek hogy ismeretlenül ennyi erőt adtatok és biztatattok.
2016. jan. 2. 17:05
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Oszinten szolva en nem szoktam tamogatni azt,hogy valaki 40 felett vallalja az elso babajat mert mar eleg rizikos a dolog. Viszont sziven utott,hogy ennyire szeretnel babat ezert en is azt tudom javasolni,hogy ha teheted akkor vallaljatok be egy babat. Egesz eletedben bannnad ha nem probalnad meg. Tul sok olyan no van a kornyezetemben aki elmult 40 es nem lett gyereke, olyan szomoru latni oket, mondjuk ezeknel az ismerosoknel nem jon mar 5-10-15 eve a baba pedig mar mindent megprobaltak.

Majd irj,hogy mi lett veletek! :)

2016. jan. 4. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!