Hogyan próbáljam meg elengedni, feldolgozni ezt a hatalmas lelki problémámat?
Egy életed van, hát éldd!!! ;)
Ha téged egy saját bébi tesz boldoggá, hát szülj! Manapság nagyon sokan vállalnak 40-50 körül.
Azt pedig értelmetlen számolgatni, hogy hány éves leszek, ha a gyerek ennyi lesz. Marhaság.
Egy életed van!!!!
Joval fiatalabb vagyok, mint te, de ez nem lenyeg. Mi meddosegi kozpontba jarunk, mert egyelore természetesen nem jött össze a baba. A kozpontban nagyon sok 40 ev feletti no jar.
Ma mar annyira sokfele kell/igyekszunk teljesiteni, hogy egyre jobban kitolodik a gyermekvallalas azoknal is akiknek nincs egeszsegugyi problemajuk.
Teny, hogy idos anyuka lennel, de nem te lennel az egyetlen, egyaltalan nem szamitanal kulonlegesnek.
A férjed szeretne gyermeket még? Ha igen, akkor szerintem is beszéljetek a témáról és tegyetek egy próbát! Ha pedig te szeretnél nélküle, akkor keress hozzá társat.
Nyilván az anyagiakról is beszélnetek kell a férjeddel abban az esetben, ha együtt vállaltok. Ő mennyi idős egyébként?
Szerintem jelölj ki egy határidőt, amíg még neked testileg és lelkileg belefér a gyerekszülés.
A Down, Edwards, Patau meg egy amniocentézissel kiszűrhető, vagy ma már vannak fizetős vértesztek is (Nifty, Prenatest), amikkel szintén. Nekem 28 évesen a kockázatom ezekre annyi volt, akár egy 37 éves nőé...ezért volt amniónk. A legtöbb downos magzat Mo-on huszonévesektől születik, mert nem szűrik őket megfelelően, pedig nem korfüggő.
Igazából, ha úgy döntötök, hogy mégsem vállaltok (mert ugye eredetileg erről szólt a kérdés), akkor pszichológus segítségét kérném.
Nekem annyira nehéz volt a vetélést és ezt a mostani problémás terhességemet feldolgozni, hogy járok pszichológushoz.
28N, 30hkm
Szia!
Oszinten szolva en nem szoktam tamogatni azt,hogy valaki 40 felett vallalja az elso babajat mert mar eleg rizikos a dolog. Viszont sziven utott,hogy ennyire szeretnel babat ezert en is azt tudom javasolni,hogy ha teheted akkor vallaljatok be egy babat. Egesz eletedben bannnad ha nem probalnad meg. Tul sok olyan no van a kornyezetemben aki elmult 40 es nem lett gyereke, olyan szomoru latni oket, mondjuk ezeknel az ismerosoknel nem jon mar 5-10-15 eve a baba pedig mar mindent megprobaltak.
Majd irj,hogy mi lett veletek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!