Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kampányolnak annyian a...

Miért kampányolnak annyian a természetes szülés mellett, amikor a környezetemben sok nőnek lett problémája miatta?

Figyelt kérdés
Négy baràtnőm is van, akinek problémàt okozott egészségügyileg. Pl. Aranyér, a varrat benne maradt a doki nyugtatta,hogy nincs semmi. Aztàn a következő szülésnél derült ki a baki. Ezalatt több orvosnàl is volt. Szétrepedés a fenekig. Az egyik nő több mint egy éve szült, és szexuàlis élete nincs a természetes szülés miatt.
2015. dec. 27. 14:35
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
67%

A szülés önmagában is kockázatos, ez tény. Attól, hogy természetes szülés, még kockázatos, szövődményei lehetnek, mindenki tudja. Viszont sokan a hüvelyi szülést is összekeverik a természetessel... Nekem indították, szinte teljesen zárt méhszájról, oxitocin, kézzel tágítás. Volt repedés is persze kívül, belül... na de ez nem természetes módja azért a szülésnek.

A császár pedig még mindig nagyműtétnek számít, bármilyen hihetetlen elég sok komplikáció felléphet. Kicsit meg kellene próbálni visszatérni az eredeti szüléshez, amibe természetesen nem tartozik bele a "gyorsítsuk fel a folyamatokat, mert az orvosnak sietnie kell" stb. amitől a legtöbb repedés bekövetkezik...

2015. dec. 27. 15:48
 22/30 anonim ***** válasza:
21%
Utolsó, teljesen igazad van!
2015. dec. 27. 15:48
 23/30 anonim ***** válasza:
43%
Az én környezetemben speciel egy hüvelyi úton szülő nőnek sem lett szülés után problémája, ellenben 2 császárosnak igen. Most akkor szerinted reprezentatív a minta? Én nem kampányolok egyik mellett vagy ellen sem, szerintem mindenki döntse el, mit akar, de nagyon zavar, amikor egyik tábor alá nem támasztott érvekkel szidja a másikat.
2015. dec. 27. 15:51
 24/30 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező, a császárnál is lehetnek ám komplikációk, ezt tudod? Sőt, mivel az egy műtét, ott még nagyobb az esélye is. Altatnak/melltől lefelé teljesen elérzéstelenítek, szétvágják a hasfalat, a méhet stb, utána varrás, varratszedés, katéter, hosszú gyógyulás, mozgásban korlátozottság stb...

Annak nagyon örülök, hogy az orvostudomány jóvoltából azok a babák és nők is megmenekülhetnek, akiknek régen esélyük sem volt túlélni egy természetes szülést, viszont azokat a nőket, akik kényelmi szempontból vállalnak egy MŰTÉTET, nagyon nem értem meg.

Számomra az olyan kategória, mint amikor valakinek alapvetően szép a melle/orra stb, de nagyobbra/kisebbre/szebbre vágyik és ezért inkább kés alá fekszik, mint hogy elfogadná önmagát. Ugyanez a tetovált szemöldök és a póthaj, de azzal már nagyon eltérnék a tárgytól :)

Nagyon örülök a fejlődésnek, rengeteg olyan dolog nélkül nem tudnék élni, amit 50-100 évvel ezelőtt még csak nem is ismertek az emberek, viszont sajnos a civilizáció és a technika fejlődésével a természetes szelekció is eltűnőfélben van, márpedig anélkül garantált a társadalom elkorcsosulása.

Számomra egy olyan nő, aki a természetes szülésben a nőiessége elveszítését látja, egy genetikai hulladék.

És még1x hangsúlyozom, a KÉNYELMI CSÁSZÁROSOKRÓL van szó!!!!

2015. dec. 27. 15:53
 25/30 anonim ***** válasza:
23%

Jó, itt addig úgyis le leszünk pontozva, míg nem azt írjuk, hogy:

Igen kérdező, én sem ertem a kampányolást, hiszen a császár jobb, mert ott a p*nci nem sérül és meg sem kell erte szenvedni 9-13órát..

Bocs :D

Na megyek, felkeltek a gyerekek :D

2015. dec. 27. 15:58
 26/30 A kérdező kommentje:
Vicces, ez a lepontozáson való vergődés. Több ember lehúz ha lemegy a százalékod, csak hogy tudd. Te is gyerekszinten vagy még, ahogy vergődsz a pontokon. :-D
2015. dec. 27. 16:02
 27/30 anonim ***** válasza:
19%
Jól van kérdező, unatkozz máshol :D
2015. dec. 27. 16:06
 28/30 anonim ***** válasza:
45%
Nem tudom..de nekem aztán kampányolhat, aki akar.. Császárral szeretnék szülni és úgy is fogok. :)
2015. dec. 27. 16:09
 29/30 A kérdező kommentje:
Én ráérek, téged viszont várnak a gyerkőcök. Ne hanyagold őket a net miatt.
2015. dec. 27. 16:10
 30/30 anonim ***** válasza:
54%

Néha nem árt egy kis kampány. Sokan (köztük én is) félnek a természetes szüléstől. Sőt én rettegtem, az egész terhességemet beárnyékolta a rettegés, mert mindenki csak a rosszat mesélte, ijesztegetett. Egyedül a szülésznőm és az orvosom öntött belém lelket, biztatott, hogy menni fog, de édesanyám (három császárral és nulla természetes szüléssel), még a szülés után is azt szajkózta, hogy hogyan tudtam megcsinálni, nem érti, hogyan éltem túl. Amikor aztán kérdezgetett mindenki, és azt mondtam, hogy könnyű, gyors szülésem volt, az ebédet már a saját popimon ülve ettem (pedig volt gátmetszésem), akkor mindenki azzal jött, hogy hát igen, nem olyan vészes az, túl élhető, ők is hamar helyrejöttek stb. Mondom előtte miért nem ezt mondták? Én egyébként egy nőt ismerek, aki a végbélnyílásáig repedt, ott is kiderült, hogy a doki volt a hunyó. Sosem derült volna ki, ha a testvére nem az újszülött osztályon dolgozik, és így nem tudott volna beszélni a szülésznővel.

Én hálás vagyok az orvosomnak, hogy kampányolt a sima szülés mellett, amikor császárt kértem. Sokat beszélgettünk, hogy mit hogyan szeretnék, mi történik, mire mikor van szükség, mi az a pont, amikor inkább császármetszésre kerül sor. Nem habzó szájjal kiabált a császármetszés ellen, de elmondta annak is minden hátrányát, hogy miért szeretne megóvni tőle, hogy mik a hüvelyi szülés kockázatai, de azt is elmondta, hogy mi, mikor alakul ki, mi, minek az oka.

2015. dec. 27. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!