Ha gyerek nélkül sem tudom tökéletesen ellátni a háztartást, akkor anyaként erre esélyem sem lesz?
Nem igazán.
Én is ilyen vagyok. 2,5 éves a fiam. Ami neki kell, az mindig megvan, de a háztartás sokszor csúszik. Most, hogy már újra dolgozok, most főleg...
Vettünk mosogatógépet, így azért könnyebb, még a szárítógép könnyítené meg az életem...
Szerintem látogass el az urban éve blogra, és olvass utána a Fly Lady programnak! A lényege az, hogy kialakít egy reggeli és esti rutint, ami sokat segít abban, hogy rendet tarts. A lakást pedig zónákra osztja, és a hónap minden hetéhez hozzásorol egyet.
Nekem nagyon sokat segített, és tényleg nem megeröltető elvégezni :)
Rendet egyszer kell csinalni, utana fent kell tartani.
Ne halasztgasd, mert osszecsapnak a hullamok a fejed folott, es akkor mar tenyleg sok es nehez munka.
Mosogatnivalot pl amit lehet mar fozes kozben el kell mosni (kozben hasznalt talak, eszkozok), a tobbit rogton ebed utan.
Mosnivalot meg rogton a mosogep mellett gyujteni, mikor osszejon egy adagra valo bedobni, beinditani (2 perc).
Mintha én írtam volna ki a kérdést :D :D
Nekem is 3 hónap múlva érkezik a kisfiam, és én is ilyen vagyok. Bár rend van most is, meg úgy általában mindig, de mindig nehezemre esik megcsinálni, halogatom... Pl vasárnap mostam, de a száradt ruhákat még mindig nem szedtem össze a szárítóról, most próbálok erőt gyüjteni hozzá :D Nem tudom, hogy lesz mikor meglesz a baba, szerintem a vele kapcsolatos dolgokat megcsinálom majd, és próbálom az általános rendet megtartani, de ilyenek, hogy ablakpucolás, meg elhúzni a gázt és hűtőt és alatta is felmosni, hát, nem sűrűn fogok csinálni :)
dettó.
amúgy tényleg nem mindegy, hogy mekkora a lakás.
osszátok fel a munkákat, mert télen a kertben nem sok munka van (hacsak nem favágás), egyik héten férjed porsz+felmos, addig te mosol, vasalsz stb.
ha egyszer elúszol utána nehéz magad utolérni
Ezt mintha én írtam volna :))
Nő létemre világ életemben rendetlen voltam, sajnos. Elég szégyen így leírni, de volt olyan kapcsolatom, ami ezért fuccsolt be. Nagyon pedáns emberrel hozott össze a sors, akinél katonás rendben állt minden és nem tudott azonosulni azzal, hogy simán elvagyok 2 hétig porszívózás nélkül :-)) Mindennek akkor álltam neki, mikor már nagyon kellett, vagy vendégeket vártam, stb.! hónapos a kislányom és fura módon ő változtatott meg mindent, azóta sokkal nagyobb a rend. Valahogy nem bírtam eltűrni, hogy miattam a kicsi kupiban legyen. Jó, hogy nem a konyhapulton van a gyere, de ne azt tanulja, hogy tök normális, hogy sorakoznak az edények éjjel-nappal. Meg most már sokat van a szőnyegen és nem akarom, hogy porcicák vegyék körül, ezért minden másnap porszívózok. Azt mondják, a babáknak rendszerességet kell biztosítani, de ő hozott rendszert az én életembe :-) Megvannak a rituálék. Reggeli pelus csere után megyünk a konyhába rendezkedni, addig ő a kis hintájában figyel. Aztán megyünk a nappaliba porszívózni, annak imádja a zaját...szóval sokkal jobb lett minden mióta Ő van :-)
Én pl a gyerek születése után alakítottam ki saját magamnak is normális napirendet, szóval nem reménytelen az ügy :)
Persze ehhez kellett egy áldott jó gyerek.
Amíg egyedül voltam otthon, valahogy semmi kedvem nem volt elkezdeni a munkát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!