Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha gyerek nélkül sem tudom...

Ha gyerek nélkül sem tudom tökéletesen ellátni a háztartást, akkor anyaként erre esélyem sem lesz?

Figyelt kérdés
Àllandóan halmokban áll nálam a mosni és mosogatnivaló, halasztgatom a felmosást és a porszívózást is sokszor napokig. Mire hazaér a férjem, nagyjából össze szoktam pakolni, de este 10-re minden kupis lesz. Egyszerűen este 8 után már nincs kedvem nekiállni pakolni. Férjem a kertet rendezi, benn csak porszívózni szokott néha. Szeretnék tökéletes háziasszony lenni, de már most sem megy, három hónap múlva születik a kisfiam. Akkor már esélyem sem lesz erre, ugye?
2015. dec. 23. 08:40
 1/9 anonim ***** válasza:
70%

Nem igazán.

Én is ilyen vagyok. 2,5 éves a fiam. Ami neki kell, az mindig megvan, de a háztartás sokszor csúszik. Most, hogy már újra dolgozok, most főleg...

Vettünk mosogatógépet, így azért könnyebb, még a szárítógép könnyítené meg az életem...

2015. dec. 23. 08:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem látogass el az urban éve blogra, és olvass utána a Fly Lady programnak! A lényege az, hogy kialakít egy reggeli és esti rutint, ami sokat segít abban, hogy rendet tarts. A lakást pedig zónákra osztja, és a hónap minden hetéhez hozzásorol egyet.

Nekem nagyon sokat segített, és tényleg nem megeröltető elvégezni :)

2015. dec. 23. 08:51
 3/9 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudom, lakásban éltek-e vagy egy 8 szobás rezidenciában, de egy lakást rendben tartani nem nagy mutatvány. A szinten tartás a lényeg. Nem szabad hagynod, h hegyekben álljon a mosnivaló meg hogy már a kosz megegyen és a mosatlan edények bebüdösödjenek, stb. El is hiszem, h iylenkor már nagyon nehéz rendet tenni. Én minden nap csinálok valamit. 5 hónapos a babám, de mellette is megcsinálok mindent, csak lassabban. Oszd be napokra, h mikor mit csinálsz: mondjuk egyik nap kisúrolod a wc-t és a mosdókagylókat és elindítasz egy mosást, teregetsz. Másik nap porszívózol mindenhol és letörölgetsz. 3. nap áthúzod az ágyneműt és elindítasz egy mosást és stb. stb. így sose lesz kupi, kosz, bármikor bejöhet váratlan vendég. Jah és mindennek legyen helye, és ha elvezstek valamit a helyéről ,akkor ugyanoda tegyétek mindig vissza. Bagatellül hangzik, de nagyon hasznos, hogy a szennyes mindig a szennyestartóba kerül nem mellé, nem a fotelbe, nem az ágy mellé, a fiókból kivett olló is visszakerül használat után és nem marad az asztalon.
2015. dec. 23. 08:51
 4/9 anonim ***** válasza:
41%

Rendet egyszer kell csinalni, utana fent kell tartani.

Ne halasztgasd, mert osszecsapnak a hullamok a fejed folott, es akkor mar tenyleg sok es nehez munka.

Mosogatnivalot pl amit lehet mar fozes kozben el kell mosni (kozben hasznalt talak, eszkozok), a tobbit rogton ebed utan.

Mosnivalot meg rogton a mosogep mellett gyujteni, mikor osszejon egy adagra valo bedobni, beinditani (2 perc).

2015. dec. 23. 09:18
 5/9 anonim ***** válasza:
60%

Mintha én írtam volna ki a kérdést :D :D

Nekem is 3 hónap múlva érkezik a kisfiam, és én is ilyen vagyok. Bár rend van most is, meg úgy általában mindig, de mindig nehezemre esik megcsinálni, halogatom... Pl vasárnap mostam, de a száradt ruhákat még mindig nem szedtem össze a szárítóról, most próbálok erőt gyüjteni hozzá :D Nem tudom, hogy lesz mikor meglesz a baba, szerintem a vele kapcsolatos dolgokat megcsinálom majd, és próbálom az általános rendet megtartani, de ilyenek, hogy ablakpucolás, meg elhúzni a gázt és hűtőt és alatta is felmosni, hát, nem sűrűn fogok csinálni :)

2015. dec. 23. 09:24
 6/9 anonim ***** válasza:
60%

dettó.

amúgy tényleg nem mindegy, hogy mekkora a lakás.

osszátok fel a munkákat, mert télen a kertben nem sok munka van (hacsak nem favágás), egyik héten férjed porsz+felmos, addig te mosol, vasalsz stb.

ha egyszer elúszol utána nehéz magad utolérni

2015. dec. 23. 09:57
 7/9 anonim ***** válasza:
86%

Ezt mintha én írtam volna :))

Nő létemre világ életemben rendetlen voltam, sajnos. Elég szégyen így leírni, de volt olyan kapcsolatom, ami ezért fuccsolt be. Nagyon pedáns emberrel hozott össze a sors, akinél katonás rendben állt minden és nem tudott azonosulni azzal, hogy simán elvagyok 2 hétig porszívózás nélkül :-)) Mindennek akkor álltam neki, mikor már nagyon kellett, vagy vendégeket vártam, stb.! hónapos a kislányom és fura módon ő változtatott meg mindent, azóta sokkal nagyobb a rend. Valahogy nem bírtam eltűrni, hogy miattam a kicsi kupiban legyen. Jó, hogy nem a konyhapulton van a gyere, de ne azt tanulja, hogy tök normális, hogy sorakoznak az edények éjjel-nappal. Meg most már sokat van a szőnyegen és nem akarom, hogy porcicák vegyék körül, ezért minden másnap porszívózok. Azt mondják, a babáknak rendszerességet kell biztosítani, de ő hozott rendszert az én életembe :-) Megvannak a rituálék. Reggeli pelus csere után megyünk a konyhába rendezkedni, addig ő a kis hintájában figyel. Aztán megyünk a nappaliba porszívózni, annak imádja a zaját...szóval sokkal jobb lett minden mióta Ő van :-)

2015. dec. 23. 10:28
 8/9 anonim ***** válasza:
60%

Én pl a gyerek születése után alakítottam ki saját magamnak is normális napirendet, szóval nem reménytelen az ügy :)

Persze ehhez kellett egy áldott jó gyerek.

Amíg egyedül voltam otthon, valahogy semmi kedvem nem volt elkezdeni a munkát :)

2015. dec. 23. 13:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Gyerek mellett jobban rendet tartok,mint amig nem volt o.Mar 3 eves,segit is sok mindenben.De en alvasidokben tettem rendet,meg o ugy volt szoktatva,hogy ellegyen magaba,igy csinaltam amit akartam.Hajlamos vagyok kupit tartani en is,de miota gyerek van,hamar zavar mar.De tenyleg a lenyeg,hogy egyszer pakolj teljesen ossze es utana tartsd fennna rendet.Szerintem nem nehezebb a nagyobb lakas se,hisz az ember nem pakol szet mindenhol.Ha ket ember el 48 vagy 90 nm-en, attol meg nem lakja be minden negyzetcentimeteret.
2015. dec. 24. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!