Ti hogy éreznétek magatokat? Szegények vagyunk, ezért beszólnak?
Nagyon szegények vagyunk, mióta a párom elhagyott. 4 kicsi gyerekkel élek gyes+családiból az isten háta mögött 2-vel egy icipici faluban. Szépen nevelem őket, tiszták, ápoltak. Rezsi után kajára és ruhára 30-40 ezer ftom marad. Semmire sem elég, főleg, hogy a gyógyszereiket is fizetnem kell, mert 3 tartós beteg. Apum minden héten bevásárol nekünk alap dolgokat, így csak pár dolgot kell vennem, sőt, új ruhát, cipőt vesz a gyerekeknek. A középső leányzóm keresztszülei ruhával, kajával, tüzelővel segítenek, kapom a gyermekvédelmit, valamint rendszeresen kapunk csomagot a baptistáktól, karitásztól, a gyámügytól, ruhaadományokat, most pedig a suliban dobtak össze nekünk egy jelentős adományt.
De most a volt párom rokonai mindennek elhordanak, mert hogy nekem ezek nem járnának. De hát nem én kapom, hanem a gyerekek. És ezek nélkül elég nehezen élnénk meg. Nyáron napszámba járok, takarítok, bébiszitterkedek, de ez csak néha megy, ha van, aki vigyáz a gyerekekre.
De rosszul esik a bántásuk, hogy mindenféle mocskos kutyának elhordanak, ezt terjesztik a faluban, és tudjuk, milyen egy falu... Engem ez bánt, zavar. Az anyósom a legdurvább, pedig az ő fia lépett le, nem fizet gyerektartást, nem látogatja a gyerekeket.
Hogy reagálnátok? Vagy tényleg szégyelljem magam?
Véletlen se higyjétek, hogy dicsekszem, ezzel nem is lehet. Szánalmas ez a helyzet, de előbb-utóbb kimászok belőle.
Bocsi de nagyon nagyon butát fogok kérdezni:
A nővéred nem tudna segíteni hogy megpattanjatok onnan? Akár németbe is. Ne érts félre nem azt mondom hogy költözz a nyakára és szívd le a pénztárcájukat a 4 gyerekkel, de gondolom kezdetben tudna segíteni hogy el tudjatok indulni és megállj a saját lábadon. A gyerekeknek is több lehetőségük lenne (amíg kicsik jobb elindulni kamaszokkal már vészes)! Tudom hülyén hangzik hogy indulj el 4 gyerekkel egy idegen országba, de ha van aki segítsen... És van olyan ismerősöm aki orvos létére fogta az asszonyt meg a 2 kislányt és külföldön próbálnak boldogulni. Pedig közel sem volt olyan helyzetben mint te, de tény hogy nem haladtak egyről a kettőre.
Gondolom ha felcuccolva jön a nővéred nem vagytok rosszban.Szerintem gondold át!
Mond meg a drága mamának, hogy semmilyen segélycsomagot nem fogadsz el ezentúl, amennyiben minden héten megveszi a gyerekeknek a tejet, kenyeret, gyümölcsöt stb.
A férjeddel sos intézd a válást, gyerekelhelyezést, hogy minél előbb tudj lépni onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!