Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nálatok mindig rend és tisztas...

Nálatok mindig rend és tisztaság uralkodik gyerekek mellett? hányszor porszívóztok egy nap?

Figyelt kérdés
Nálunk akkor van pikk pakk rend ha a gyermekek nincsenek itthon(oviba vannak) aztán hazajönnek jön a hurrikán (gyerekszobába) estére elpakoltatok amit tudok de nem mindig sikerül. Ahol rend van és tartom is konyha,wc, fürdöszoba(ide játékokat nem hozhatnak(csak átmenetileg konyhába lehet festeni rajzolni de aztan vissza kell vinnie a helyére fürdőszobába meghát a hápi kacsák vannak de azok a fürdökádba.
2015. dec. 14. 11:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kb. soha. Hétközben dolgozok, fél 6-kor kelek este pedig 6 mire hazaérünk a lányokkal. Akkor gyors vacsi fürdés, mese altatás, amikor kijövök a szobájukból 9 körül, akkor tudok néha összedobni valamit vagy vasalni kicsit. Hétvégén takarítás, addigra úszik kb az egész lakás, engem meg a sírás kerülget. Aztán nagyjából vasárnap délutánra vagyok meg mindennel, akkor tudok pihenni meg lazítani kicsit. 2 lány van, a pici 3 éves és az istennek nem bírom rendre nevelni, pedig a nagy szépen elpakol maga után (ha rászólok).
2015. dec. 14. 13:01
 12/14 anonim ***** válasza:

Eszembe nem jutna naponta többször is porszívózni. Mondjuk napi egyszer sem szoktam. Kisbaba, meg kúszó-mászó gyerek mellett napi 1-2 söprés, az igen, meg napi egy felmosás, a porszívót heti 1-2 alkalommal vesszük elő. Nagyobb gyerek mellett felsöpörni is maximum napi egyszer (meg ha valahova be lett hordva a kosz, akkor ezen felül ott még pluszban söprünk természetesen), de inkább kétnaponta.

Mondjuk nekünk nincs állatunk. Ha lenne, mármint valami szőrös, nem aranyhal, akkor biztos többet porszívóznánk, főleg pici gyerek mellett.

Amióta ismét itthon vagyok (táppénzen, februárra várom a kicsit), azóta a számunkra elfogadható mértékig rend van, akkor is, amikor a nagy már itthon van. Amíg én is dolgoztam, meg a férjem is, és öt előtt nem nagyon ért haza senki, addig kevésbé volt rend, mert azt a néhány órát hétköznap senki sem a takarítással, pakolászással akarta tölteni, úgyhogy a rendrakás mindig hétvégére maradt. Így, hogy itthon vagyok, nem gond rendet tartani, hiszen délelőtt mindent meg lehet csinálni, mosás, mosogatás, söprés, stb., úgyhogy amikor mind itthon vagyunk, akkor tényleg csak azt kell eltenni, amit aktuálisan elő is vettünk.

2015. dec. 14. 13:04
 13/14 anonim ***** válasza:
1,5 éves a lányom. heti egyszer porszivozom és mosok fel. így volt mikor újszülött volt, így volt mikor mászni tanult és így van most is. heti egyszer tisztítom a tűzhelyet szanitereket is. ennyire van időm. OKJ-zem, kertet viszek, szóval nem lustaság, de bejárónőre sajnálom a pénzt, és nem vagyok hajlandó takarítással tölteni a gyerekre fordítható időmet...szerintem rend van, nincsenek porcicák, nem lesz koszos a zoknija ha mászik, bármikor megeszem a morzsát ami leesik a földre :) nálunk ez a rend.
2015. dec. 14. 13:08
 14/14 anonim ***** válasza:
Nálunk igen.3 gyerek,130 nm-es ház.Az is igaz,hogy én hiperaktív,és tisztaság mániás vagyok,szóval nem jelent gondot....naponta 1x porszívózok,felmosok(az egész házban),a wc-ket,kádat,zuhanyzót 2 naponta sikálom,port heti 2 alkalommal törlök(ablakpárkányokat,ajtókat is áttörlöm).Ablakot évente 4x pucolok,ilyenkor a függönyöket is kimosom.Szerencsére magán vállalkozást viszek,így magamnak osztom be a munkaidőt.
2015. dec. 14. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!