Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a párodnak...

Mit tennél, ha a párodnak csak maga lenne fontos, a gyerekek nem?

Figyelt kérdés

4 gyerek van, ebből 2 közös. Mostanában megszaladt neki a szekér, de egy fillért nem költ a gyerekekre. Pedig kellene nekik új csizma, fa tüzelni, mikulásra egy szelet csokit nem vett nekik, karácsonyra se fog. De most megtehetné. 100 ezret keres egy nap alatt közel egy hete, de mindet elveri. Kaját, rezsit, a gyerekeknek mindent én fizetek, miközben éli a világát. Én 5 éve nem voltam fodrásznál, nincs csizmám, sőt, inkább max a gyerekek maradékát eszem, hogy nekik jusson. Ő meg eszi a hamburgert, pizzát, piál, stb.

Ez megy közel fél éve. Igaz, volt, hogy nem volt egy fillérje se egy hónapig, de rajtunk élősködik. Próbáltam beszélni vele, az anyja is próbált, a tesói is. De már ők is azt mondják, rakjam ki.

Szerintetek is ez lenne a megoldás? Legalább őt ne kelljen eltartani? Szűkösen, de meglennénk a gyerekekkel, de akkor legalább támogatásokat is kapnánk, szóval jobban élnénk.

2015. dec. 6. 17:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Rakd ki, mert azért ez így elég gáz..
2015. dec. 6. 17:58
 2/9 anonim ***** válasza:

A leirasodbol nekem nagyon ugy tunik, hogy kozottetek erzelmi kapcsolat mar nincs. Anyagi sem. Nem is viselkedik apakent, tehat a gyerekek miatt sem kell egyutt lennetek.

Akkor megis miert nem valtok el?

Jobban jarnak, te sem latnad mit muvel, nem idegesitened magad ezen, nem tudom, hogy mennyire iszik, de ha erosebben, akkor a gyerekek is jobban jarnanak, ha ezt nem neznek vegig.

Ha bejelentett munkaja van, akkor meg a gyerektartast legalabb fizetnie kellene, ha mar arra nincs esze, hogy a kozos kasszaba beszaljon.

2015. dec. 6. 18:18
 3/9 A kérdező kommentje:
Ez igaz, már nem érzek mást iránta, mint szánalmat és gyűlöletet. Nem bejelentett a melója, szóval gyerektartásra max az államtól számíthatok majd.
2015. dec. 6. 18:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Az én párom is iszik és most jön az első babánk.
2015. dec. 6. 18:48
 5/9 anonim ***** válasza:
És még a párod, utolsó?!
2015. dec. 6. 19:14
 6/9 A kérdező kommentje:
Nézd, ha csak meginna 2-3, de akár 5 sört, nek lenne gond. De ő 2 liter bor, fél liter rövid, meg sörök, stb alatt nem áll meg. Reggel már remegve kel. Alkohol nélkül nem bír létezni. Ő már nagyon lecsúszott. Már a sütikhez, kajához se tudok alkoholt hozni, mert a sütőrumot megissza. De pl múltkor a szalicilsavas alkoholom tűnt el....
2015. dec. 6. 19:53
 7/9 anonim válasza:
100%

Azonnal dobd ki, és jelentsd fel hogy nincs bejelentve a munkája. Indíts ellene kérvényezést, hogy fizessen gyerektartást, illetve keress egy jó ügyvédet.

Még előtte megpróbálnák beszélni vele, hogy mond meg hogy menjen elvonóra és pszichológushoz. Ha elhajt a fenébe, akkor a fenti megoldást azonnal.

2015. dec. 6. 20:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Már kértem, sőt, a gyámügy kötelezte rá. Nem hajlandó.
2015. dec. 7. 08:43
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem hajlandó, akkor bíróság.

Bár a legegyszerűbb tényleg az lenne, ha lemennél egy edzőterembe és egy nagyobb darab pasit megkérnél, hogy némi összegért cserébe pár hétre költözzön hozzátok. Kap egy kevés fizetést, szállást, étkezést. Cserébe kvázi testőrként funkcionál és nincs más dolga, mint a férjedet pszichés nyomás alá helyezni, hogy távozzon. Nem kell megütni, semmi ilyen, de önmagában az is elég zavaró tud lenni, ha egy kigyúrt fickó megy mindenhová utána és felé magasodva figyeli.

Ha pedig fizikai erőszakra vetemedne a férjed, akkor ott lesz az úriember, hogy leállítsa.

Ha bárki kérdezi, hivatalosan ő a pasid (pénzért szívesen fogja ő is ezt mondani).

Szerintem lehet találni olyat, aki hajlandó ilyen testőr munkára.

2015. dec. 7. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!