Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az a kor, amikor már...

Mi az a kor, amikor már egyedül is belevágnátok a család alapításba?

Figyelt kérdés
Tételezzuk fel, hogy minden kapcsolatotok kudarcba fulladt, de nem szeretnék kifutni az időből. Bele mernétek vágni egyedül?
2015. dec. 12. 11:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Egy baba egy átmulatott éjszaka után alatt is megfoganhat nemde !? :)
2015. dec. 12. 17:11
 12/18 anonim ***** válasza:
63%
Azért örülök,hogy attól függetlenül,hogy,lepontoztatok,másnak is hasonló véleménye van.Végtelenül önzőnek tartom azt,aki egyedül "majd én megmutatom" stílusban gyereket akar.Nem mindenkinek kell kötelezően szülni,és aki tudatosan,egyedül akar gyereket,az csak magával törődik,hogy babázhasson,hogy megmutassa,hogy ő tud szülni,"beáll a sorba",megfosztja a gyereket a normális családi élettől.Hiába írjátok,hogy "minket is elhagyott apám",blablaba,az nem volt tudatos,anyuka nem direkt tervezte úgy.És egy egyéjszakás kalandból fogant baba sem tudatos.Itt ez volt a kérdés.Mellesleg biztosan jó,következetes szuperanyuka lesz az,aki egy normális párkapcsolatot sem tud kiépíteni egy férfival?Mert könnyű azt mondani,hogy minden pasi hülye,és könnyű elmenekülni,de a gyereket nem lehet meg nem történtté tenni.Ezt is lehet nyugodtan lepontozni.Én csak jobban alszom attól,hogy tudom,sosem lennék ilyen hülye.
2015. dec. 12. 17:45
 13/18 anonim ***** válasza:

Utolso: te itt arrol beszelsz, aki tudatosan egyedul marad, par nelkul, mert ugy akarja.

En viszont pl olyan baratnomrol beszeltem, aki nem akar egyedul lenni, szeretne ferjet, nem csak gyereket, de egyszeruen nem jon neki ossze.

Lehet, hogy megtalalja elete parjat 50 evesen, de akkor gyerekre mar nrm lesz eselye sem, hiaba akar.

2015. dec. 12. 19:05
 14/18 A kérdező kommentje:

Mi is számít normálisnak? Manapság a homoszexuálisak is nevelnek gyereket, némely esetben nagyszülők vagy rokonok. A normális az ha egy szülő szereti a gyermekét.

Termeszetesen én is akarok férjet, gyerekeket, de ha nem jön össze a dolog, akkor mire várjak? Onzoseg az ha valaki gyereket akar? Egy gyerek vállalás éppen az onzoseg ellenkezője. .. sok lemondásrol és altozattal jár, de megéri. Nem azt mondom,hogy esztelenul belevagnek így 24 evesen, mert még van időm. .. de 40 éves korhoz közeledve nem biztos, hogy érdemes várni. ..

2015. dec. 12. 21:08
 15/18 anonim ***** válasza:

Mondjuk szerintem akinek 35-40 évesen sem sikerül stabil párkapcsolatban lennie, annak gyerekvállalás helyett/előtt inkább önmagával kellene szembenéznie, önismereteznie. Egy család alapja egy férfi és egy nő szerelmi kapcsolata. A homoszexualitást semmiképpen se keverjük ide, mert az külön topikot érdemel. Lehetne boncolgatni annak aspektusait, hatását egy családmodellre vetítve.

A leírtak értelmében én előbb magamba merülnék, mint nekiugranék egyedül gyereket vállalni, főleg hogy szülőként tapasztalom is mivel jár ez. Egy gyerek vállalásához legfőképp nem egy bizonyos kor kell, de bármilyen hihetetlen nem is egy megfelelő összeg félretéve. Belső indíttatás és két ember döntése, érzelmi elköteleződése. Minden mást előteremtenek. Ahogy pl anyósomék, akik nulla segítséggel 4 gyereket felneveltek a semmiből és a végére még nyaraló is lett a ház mellé. Vagy anyuék, akik bár anyagilag nem vitték sokra és a házasságuk végül megbukott, de szintén négy gyereket felneveltek és válásuk után is felelősen, egymást tisztelve, baráti szeretetben maradtak összes unokájuk megszületése alatt is egészen ez év októberig, míg apu tragikus hirtelenséggel elhunyt. Ők elköteleződtek, családot alapítottak és végigcsinálták, a házasságuk kudarca ellenére is. A család nagy felelősség, nagyon nem rólunk és az időről szól. A család szolgálat, sok alázat és munka, amellett hogy a legcsodásabb közösség. Megéri belevágni, de találd meg a párod hozzá, mert ez csapatjáték!

2015. dec. 12. 21:36
 16/18 anonim ***** válasza:

33-35 év körül.

Utolsó!Nincs feltétlenül igazad, mert pl. mi van, ha nem rég ért véget egy kapcsolata és mondjuk 32 éves.Mire újból kialakít egy minőségi kapcsolatot, addigra kicsúszik az időből.Iszonyú nehéz helyzet ez!

(mert bárki bármit mond,a biológiai óra ketyeg )

2015. dec. 13. 19:41
 17/18 anonim ***** válasza:
Nehéz igen, de egy gyerekkel még nehezebb lesz főleg apa nélkül. Igaza pedig mindenkinek van, elmondtam a véleményem, ahogy te is. Ettől függetlenül mindenki úgy dönt, ahogy jónak látja.
2015. dec. 13. 20:39
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem èrint a kèrdès,de ùgy gondolom tàrsra mindenkinek szüksège van, a gyerek addig van Veled mèg fel nem nő ,sajàt csalàdja lesz,lesz neki is tàrsa,ilyenkor a szülők maradnak egymàsnak,Ők èlnek együtt, nem vàllalnèk gyereket anèlkül,hogy meg nem talàlom a pàrom.
2015. dec. 14. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!