Sokáig fog tartani még ez a szerelem?
Ezt inkább valamiféle túlzott rajongásnak nevezném, ami elég gyakori ilyen idős korban.
Vagy te próbálj meg vele komolyan beszélni. Ha pedig nem tudsz rá hatni akkor irány a pszichológus. Nagyon labilis a lányod, és valami muszáj vele csinálni. Van valami hobbija? ha nincs akkor jó lenne ha sportolna valamit rendszeresen, ahol levezeti az energiáját, eltereli a figyelmét, élvezi és felfrissül tőle.
egyébként nem is az a baj hogy vonzódik az idősebb tanárjához, mert az előfordul, lehet tetszik neki a személyisége, stb.... de ez már beteges amit múvel.
#20 Eszemben sincs elhanyagolni a gyerekemet, csak nem akarom elvinni egy idegen emberhez. Szeretném, ha adnátok ötleteket, hogy miképp kerülhetek közel hozzá, hogy elmondja nekem a problémáit. Végül is én vagyok az anyja, és nem adtam rá okot, hogy ilyen zárkózott legyen velem.
#21 Sajnos nem végez semmilyen testmozgást, még arra is alig tudom rávenni, hogy tesi órán csinálja a feladatokat. Szerencsére vannak hobbijai, amiben el tud merülni, például szeret programozni, kémiát tanulni. Legalább ilyenkor valami másra gondol.
#22 Nem beszéltem erről a tanárnak, mert a lányom azt mondta, hogy ne mondjam ezt el senkinek, főleg ne a szerelmének.
Legjobban szerintem úgy tudnék segíteni neki, ha tudnám ennek a "rögeszmének" az okát. Nem valószínű, hogy apakomplexusa van, mert a férjem az utóbbi pár évben kifejezettem kedves és gondoskodó vele.
"Nem valószínű, hogy apakomplexusa van, mert a férjem az utóbbi pár évben kifejezettem kedves és gondoskodó vele."
Sajnos ez már nem meghatározó, ha kisgyerekkorban nem ez így volt.
Én felnőttként jártam pszichológushoz, és kiderült, hogy a problémáim jelentős részét az okozza, hogy az apám a legszenzitívebb szakaszban elhanyagolt. 3-7 éves kor között van az ödipális konfliktus (lányoknál Elektra-komplexusnak is szokás nevezni), amikor a kisgyerek az ellenkező nemű szülője iránt kezd el rajongani.
Ha ebben a szakaszban sérül, akkor az egy életre (!) kihat az ellenkező nemhez való viszonyára.
Az, hogy az apám ebben a szenzitív időszakban elhanyagolt érzelmileg (csak fizikalilag volt jelen az életemben), meghatározta a férfiakhoz való viszonyomat. Minden kapcsolatomban elhagyatottság-érzésem volt, ha indokolt volt, ha nem. Nem tudtam valódi intim kapcsolatot kialakítani, minden párkapcsolatomban boldogtalan voltam.
Nekem pszichoterápiával sikerült változtatni ezen, közel 40 évesen! Pedig azóta jó a kapcsolatom az apámmal, de abban az időszakban sérültem, amikor a legfontosabb lett volna a jelenléte. Ennyit számít...
Szóval én mindenképpen javaslom a pszichológust, egy jó szakember rá tudja venni a lányod az együttműködésre.
14 eves.. igenis szuksege van segitsegre. Nem idegen emberEK koze kell vinni hanem surgosen pszihologushoz! Nem bantalak,de nagyon furcsa amiket csinal es surgos kezeles kell neki. Nem tudod mi megy vegbe benne,miket gondol vagy tesz a hatad mogott! Neked nem fogja kitarni a szivet! Igen,vidd el eroszakkal. 14 eves. Te felelsz erte! Es ha 1-2 ev mulva banataban a droghoz nyul? Nem fogod elvinni elvonora mert nem.akarod idegen emberek koze vinni???
A tanarral is beszelnek a helyedben es ha mast nem,ot kernem meg h beszeljen a lannyal h forduljon pszihologushoz! Nem szabad sajnalni ra a penzt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!