Van köztetek, aki valóban csak egy-két ajándékot tesz a karácsonyfa alá a gyerekeknek?
Két (max. 3 fèle) ajándèkot kapnak (6 és 2 évesek). Sok helyről fognak kapni,mi is mindig túlzásba estünk amúgy.
De én egész évben vásárolok,lesem az akciókat. :) Így van itthon ajándék amit lehet csak jövőre a szülinapjukon,névnapjukon kapnak meg. :)
mivel nagy a család bőven elég 1-2 dolog
úgyis kapnak még vagy 4-5db
Én úgy vagyok vele, hogy esztétikailag nagyon szép, amikor ott a sok szép csomag a fa alatt, de igazából, hacsak nem egy nagyobb család ünnepel együtt, ahol mindenki mindenkitől kap legalább egy-két csomagot, hát szerintem ritkán jön össze az az igazi képeslap-karácsony.
Nálunk amúgy is kb. öt napig tart az ünnep, mert annyi helyre megyünk (férjem szülei is, meg az enyémek is elváltak, szóval minimum négy helyre megyünk), és a gyerkőc mindenhol kap ajándékot. Nem szokták a nagyik hozzánk elhozni/küldeni azt, amit ők ajándékoznak, mert megyünk úgyis hozzájuk is. Úgyhogy az itteni fa alatt csak a mi ajándékaink szoktak lenni. Úgyhogy maximum 3-4 csomag van a fa alatt, ebből egy-kettő a gyereké, a többi meg az, amit mi adunk egymásnak a férjemmel.
Most meg már pláne inkább az van előtérben, hogy egy valamit kap a fiunk, de az nagyobb dolog. Most már iskolás, másodikos, és úgy döntöttünk, hogy megkaphatja a régóta áhított számítógépet karácsonyra. Ez nyilván nem egy filléres dolog, itthon emellé nem hiszem, hogy még kerülne bármi is, maximum egy könyv, mert nagyon szeret olvasni, de ez így is "csak" két ajándék. Utána még négy helyen, négy karácsonyfa alatt fogja ajándék várni, játék, ruha, könyv, sportszer, szóval lesz minden, és ez tényleg sok holmi lenne, ha egyszerre kapná meg.
mi egy ajándékot veszunk. viszont a családbol még legalább 6 embertol kap. igaz, mondtuk, hogy ne vegyenek semmit, vagy csak egy kozos valamit..mert már igyis egy ovodányi játéka van a fiamnak.
ráadásul szinte 2 hetente kap valamit anyosomtol, sogoromtol.2 héttel ezelott meg 3 nagy doboz játékot kapott a szomszédtol..a barátnom is kuldott 2 nagy doboz játékot..egy nagy doboz interaktiv konyvet. már nincs olyan, ami neki ne lenne,- elektromos terepjáro, futobicikli, 3 db lábbal hajtos auto, nagy fahintalo, kinti hintalo, csuszda, hinta, mászofal, kerti kis ház, benti kis ház...kis konyha, fajátékok, távirányitos auto..stb. ja, és mindenbol legalább ketto van, mert a barátnom fisher pricet vesz, mig anyosom vtechet...azon gondolkoztam ide nem hozni kell ajándékot, hanem vinni.. és csak 1.5 éves..
Egy babakocsi lesz babával, és egy mesekönyv.
De nagy a család, így a végére mindig itthon van egy fél játékbolt :) De nincs ezzel baj, egyszer van karácsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!