Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elengednétek 15 éves lányotoka...

Elengednétek 15 éves lányotokat kocsmázni?

Figyelt kérdés
Lányom elszeretne menni kocsmázni mivel meghívták az osztálytársai. 3 fiú és még 1 lány lesz rajta kívűl. Még nem annyira ismerem őket, de párszor találkoztam velük és normálisnak tüntek. Az tudom hogy az egyik fiú cigizik. Nem ismerem azt a helyet ahová mennének, nem tudom milyen emberek járnak oda. A város másik végén lakunk szóval buszoznia kellene, az utolsó busz 3/4 11-kor jön. Nem szívesen engedném el, de ő könyörög. Bízok benne, eddig semmi rosszat nem csinált, jó tanuló, az iskolában példás a magatartása. Szerintem még kicsit fiatal ehhez. Vagy engedjem? Ti engednétek?
2015. nov. 30. 20:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Elengedném, utolsó buszig, úgy, hogy felhív, amikor kimegy a buszhoz, hogy tudjam, tényleg felszállt rá. Mondjuk nem bánnám, ha nem egyedül jönne. Nem lakik felétek valamelyik fiú/lány a társaságból? Mert ha igen, akkor esetleg azt hozzátenném, hogy vele együtt jöjjön haza.

Engem is elengedtek ennyi idősen, nem is volt olyan régen, aztán normális felnőtt lett belőlem :)

2015. nov. 30. 20:52
 12/22 anonim ***** válasza:
Én kocsmában dolgozom, és nálunk gyereket ki sem szabad szolgálni, még alkoholmentes itallal sem. Sőt be se engednénk az épületbe. Az nem számít, hogy az iskolában hogy viselkedik meg hogy tanul, attól még gyerek, gyereknek pedig nem való a kocsma, pláne éjszaka. A felnőtt emberek nem azért járnak kocsmába, hogy ott gyerekeket kelljen kerülgetniük.
2015. nov. 30. 20:55
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Az egyik fiú barátja ott dolgozik és azért mennek oda.

2015. nov. 30. 21:05
 14/22 A kérdező kommentje:
Afelé hajlok hogy nem engedem el
2015. nov. 30. 21:05
 15/22 A kérdező kommentje:
Elvileg oda vegyes korsztály jár
2015. nov. 30. 21:08
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy le fognak pontozni, de nem engedném el. Van 14,5 éves fiam, őt sem engedném el, pedig jó tanuló és 16-17-nek néz ki. Nem való ennyi idős kocsmázni. Főleg, hogy azt sem tudod, milyen a hely, kik járnak oda.
2015. nov. 30. 21:23
 17/22 anonim ***** válasza:

Mi is jártunk egy rock kocsmába, megmondom őszintén volt aki ivott alkoholt, de pl. én nem éreztem szükségességét, én baracklevet ittam, és általában dumáltunk, és dartsoztunk.

Eleinte csak délután jártunk olyankor viszonylag sok diák volt, még volt hogy a kerthelyiségében írtuk a házit, vagy gyártottunk szülinapi ajándékot egy barátnőnek.

Amíg el nem romlott, sokat csocsóztunk is.

Én max 22:50-ig tudtam maradni szintén busz miatt, de barátok meg az akkori pasim kísértek mindig buszhoz, anya meg kijött értem este :)

Az a lényeg, hogy megbízható ismerősökkel legyen és a lányokat kísérjék mindig haza/buszig.

25N

2015. nov. 30. 22:02
 18/22 anonim ***** válasza:
15 évesen engem sem engedtek el ilyen helyekre, hiába kértem. A "barátaim" emiatt kiröhögtek, cikiztek, hogy milyen begyepesedett szüleim vannak, tönkre is ment a "barátságaim" egy része. Kamaszként mérges voltam a szüleimre ezért, de ma már inkább hálás vagyok nekik, így legalább hamar kiderült, hogy ezek nem igazi barátok voltak. Az igaziak azóta is megmaradtak (1-2 ember abból a társaságból).
2015. nov. 30. 22:05
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem ,kocsma nem fiataloknak valo ,tudtomal .
2015. dec. 1. 04:51
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Jó, fenn lehet akadni a szóhasználaton, de úgyis minden ilyen jellegű helyet kocsmának szoktak hívni, főleg a fiatalabbak. De kérdem én, akkor hová menjenek, főleg amikor már nem olyan jó az idő? Mert azért akad különbség kocsma és kocsma között is. Nem mindegy, hogy egy lepukkant késdobálóba mennek, vagy egy olyan helyre, ahol lehet kulturáltan beszélgetni, esetleg mellette csocsózni, dartsozni, biliárdozni, vagy akármi hasonlót csinálni. Számtalan ilyen hely van, de persze, árulnak alkoholt, rá lehet mondani, hogy kocsma, hiszen ebből tartják fenn magukat, nem a tinikből, akik három óra alatt megisznak egy kólát (jobb esetben, rosszabb esetben egy deci szódával művelik ugyanezt). De attól még ők is szeretnének valahol lenni, ahol a barátaikkal együtt lehetnek, ahol társasági életet élhetnek.

15 évesen mi is jártunk a barátainkkal "kocsmázni", volt egy törzshelyünk, kvázi ott nőttem fel, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor mentem oda piálási szándékkal. Ugyan már, pénzem se lett volna rá, csak egyszerűen jó volt együtt lenni az ottani társasággal, lehetett haverkodni, új barátokat tanulni, meg egy helyi zenész arc ott tanított meg csocsózni, aminek a mai napig hasznát veszem, bár most már maximum itthon játszunk, és a fiamat tanítom rá :D

Természetesen volt olyan, aki gyakran ivott alkoholt, őszintén szólva nem ez volt az egésznek a mozgatórugója. Zenét hallgattunk, játszottunk, megbeszéltük, hogy kinek ki tetszik, ki kivel járt, ki milyen hülye, meg valahogy mindig történt valami érdekes, szóval jól elvoltunk.

Nem olyan régen az egyik barátnőmmel jártunk arra, beültünk egy üdítőre, hát felért a dolog egy időutazással, most is ugyanaz a csivit megy, mint amikor mi voltunk tinik, meg ugyanúgy járnak oda idősebb fazonok is (durva, mert most már inkább az ő korosztályuk vagyok, de annak idején borzasztóan öregnek tartottam őket), és tényleg tök ugyanaz a hangulat van, mint annak idején, csak most már megőrülnék, ha huzamosabb ideig ezt a vihogást meg nyerítést kellene hallgatnom :D

2015. dec. 1. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!