Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A ti gyerekeitek oszályaban...

A ti gyerekeitek oszályaban szokás, hogy a tanítónéni sorban végigkérdez mindenkit, hogy mit kapott mikulásra, karácsonyra?

Figyelt kérdés
Tisztán bennem maradt az emlék, hogy hogy utáltam, mikor kisiskolás koromban végigkérdezte a tanítónéni, hogy ki mit kapott. Nem voltunk nagyon szegények, de se gazdagok, mindig volt ajándék, bár nem sok. Emlékszem, hogy néhány osztálytársam sokkal több ajándékot kapott és én szégyeltem elmondani, hogy csak 1 barbit kaptam pl. Volt olyan gyerek az osztályban, aki nem is kapott semmit, és meg is mondta, hogy ő nem kapott, mert nincs az anyukájának pénze. Meg pl nálunk mikulásra nem volt divat csak édességet, gyümölcsöt kapni, sose kaptam mikulásra játékot pl. Ugye nem csinálják mostanában már ezt a tanítónők? Az is ugyanilyen volt, mikor ősszel végigkérdezték, hogy ki hol volt nyaralni... persze, mi általában sehol sem voltunk, vagy néha Balatonon és annyi. Tudom, hogy a gyerekek tanítónéni nékül is megkérdezgetik egymást, vagy eldicsekednek, de ez szerintem nagyon nem megfelelő egy pedagógustól, hogy még kiélezze az anyagi különbségeket a gyerekek között, és széndékosan rossz érzést keltsen azokban a gyerekekben, akiknek nem jutott annyi ajandék.
2015. nov. 28. 14:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt ilyen,de ahogy mostanában hallom,már csak az mondja el aki szeretné :)
2015. dec. 20. 14:37
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez volt, minden mikuláskor, karácsonykor el kellett mondani, hogy ki mit kapott és minden ősszel végigkérdezték azt is, hogy ki hol volt nyaralni. Legszívesebben elsüllyedtem volna, amikor mindenki sorolta az állatkertet, Balatont, Pestet,néhányan külföldöt, míg én életemben nem voltam a szüleimmel nyaralni. Akkoriban azt hittem, hogy ez is a "családkodás" része, hogy mi nem is vagyunk család, ha nem megyünk nyaralni. (utóbb rájöttem, hogy valóban nem vagyunk család de ehhez a nyaralásnak-nem nyaralásnak vajmi kevés köze van). Főleg azt utáltam az egészben, hogy amikor bevallottam, hogy én ruhát kaptam, mert kinőttem valamit vagy egy csokit kaptam vagy hasonlót, akkor utána a többi gyerek csúfolt, hogy a ruha és az egyéb szükséges dolgok nem ajándékok, azok kellenek, ajándék az, ami játék vagy olyasmi, amit máskor nem kaphatsz meg. Ruhát bármikor kell venni, ezért az nem ajándék. A szülő foglalkozása is téma volt, valahányszor új tanárt kaptunk.

Remélem manapság már nem kérdeznek ilyeneket az oviban és az iskolában, elég megalázó tud lenni.

2015. dec. 20. 22:21
 13/13 anonim ***** válasza:

Én is emlékszem ilyenekre. Utáltam az egészet. Bár én inkább csak azért, mert ilyenkor mindenki rám figyelt és ezt nagyon utáltam. A hétfői "Milyen volt a hétvége?" kérdésekre rendszerint nem is adtam választ, gondolván, nincs miről mesélnem, más meg a 2 nap történését vagy 10 percig mondta, nem azért mert olyan érdekes volt, hanem mert gyakorlatilag minden részletet elmondott, így azt is hogy mit evett vagy hogy hajat mosott...

Egy kellemetlen, anyagi témába vágó rossz élményem az volt, amikor 5. elején a nyári szünetről kellett fogalmazást írni órán. Mivel nem voltam sehol, ezért kitaláltam, hogy Angliában voltunk és erről írtam. Itthon elmeséltem és az egész család (a szüleim és a tesóim) ezen nevetett. Nagyon nem esett jól, ráadásul anya a fejemhez vágta, hogy a tanárok hazugnak fognak nézni, mert ha kinyissák a naplót, látni fogják a szüleim foglalkozásánál, hogy ilyen útra úgy sem telne a fizetésükből. Erre meg a tesóim elkezdtek hülyéskedni. Borzasztó lelkiismeretfurdalásom lett, másnap meg anya bement a magyartanárhoz és elmondta neki, hogy csak fantáziából írtam azt, amit...

2018. febr. 4. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!