Az előrevásárlással azért csak óvatosan, mert nem tudhatod, hogy milyen ütemben nő a gyerek. Persze van egy átlag, és attól nem nagy az eltérés, de az a kis szórás is rendesen bekavarhat.
Csak egy példa: kaptunk 68-as plüss rugdalózókat télre, a tankönyv szerint februárra nőtt volna bele, de végül lett belőle április vége, amikor már sok volt.
Ugyanígy járhatsz az évszakos cipőkkel is.
Amiből lehet bátran vásárolni, az az "alsónemű" kategória, ami egy babánál a pamut ujjatlan és rövid ujjú bodykat jelenti.
2015. nov. 23. 11:19
12/14 anonim válasza:
Cipő elővásárlással most szívtam meg.
Tavasszal vettem valami hihetetlen cuki, bundás hasítottbőr csizmát.
A nagylánynak akkor még nagy volt.
Most hétvégén már kicsi...
Eltettem a kicsinek.
Neten baba-mama csoportokban érdemes körülnézni.
Két-Háromezerért adják a babaruha csomagot, én is vettem, volt még címkés is közte. :)
2015. nov. 23. 11:52
13/14 anonim válasza:
Én ruhákra minimálisan költöttem mindig is. Első gyereknél rengeteget kaptunk rokonoktól, ami kb 10 éves koráig is jó.Fiamnak meg ugyanúgy használtan veszem itt helyben. 1-2 új darabot kapnak, a legtöbbjét a nagyszülőktől. Cipőt mindig újat. Kiságyat újat vettünk, babakocsit használtan. Pelenkát kisebb korukban márkásat használtunk, mára már csak fiam használ 100-as kiszerelésben olcsót. Popsitörlőt 4-es kiszerelésben veszem a tescoban, ahogy a tisztálkodási szereket. Amire tényleg rengeteg ment el mindkettőnél, az a tápszer. Nem vált be ugyanaz a márkájú fiamnál, azért nála többe került. 1 évwa koruktól tehéntejet kapnak. Lányomnál hasfájásra költöttünk sokat, ami még eszembe jutott, fogzásnál sokat segített az ínyre kenhető gél. Ha betegség üt fel, akkor kb 10 000 ft-t ott hagyok a patikában. Ezek az alap dolgok, de sok minden függ az igényektől, nekünk pl. nem volt soha játszószőnyeg, zenélő forgó. Etetőszéket nagyszülőktől kaptak, mellszívót használtan vettem, de nem volt rá soká szükségem. Játékot szülinapra meg karácsonyra kapnak legtöbbet, mert az egyik novemberi, a másik januári, így egyben letudjuk a nagyját. Apróságokat persze mindig kapnak évközben. 22 hós kisfiú és 3 éves kislány anyukája
2015. nov. 23. 12:38
14/14 anonim válasza:
Ruhát még tudsz előre vásárolni, de cipőt azt nem nagyon. Néha eltaláljuk, akkor jó, de néha nem. Most nyáron mind a két gyerek lába akkorát nőtt, amit el nem gondoltunk volna (3,5 és 6 évesek). Jó, hogy most nem vásároltunk előre semmit, mert kicsi lenne. Sportcipőt, papucsot tudsz előre venni, mást nem nagyon. Ruha alsónemű, rövidujjú-hosszú ujjú pólók amivel nem nagyon tudsz melléfogni nagyobb gyereknél. 2 év alatt teljesen kiszámíthatatlanul nőnek. Nőlunk pl teljesen más volt a két gyerek üteme. A patika kalkulálhatatlan összeget visz el. Van hogy semmit, októberben közel 15 ezret hagytam ott, és csak az egyiknek volt torokgyulladása.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!