Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti milyen jegyek...

Szülők! Ti milyen jegyek miatt akadtok ki egy hetedikes gyerekre aki eddig kitünő volt?

Figyelt kérdés
2015. aug. 22. 20:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17%
Semmilyen, mert egy hetedikes gyerekkel napi szinten le kell ülnie a szülőnek tanulni. Szóval ha a szülő lazasága miatt a gyerek benyel pár rossz jegyet, akkor a szülő önmagára mutogasson..
2015. aug. 22. 20:26
 2/11 anonim ***** válasza:
14%

(Érdekes, mi mellénk nem ültek le tanulni, mégis 4,5 felett volt az átlagunk.)

A 3-as kiakasztó, a sok négyes már figyelmeztető jel.

2015. aug. 22. 20:32
 3/11 anonim ***** válasza:
97%

Miért kellene leülni tanulni? :D

Velem anya nagyon ritkán tanult, max 1-2x ha nem értettem es ennyi :D

A legtöbb gyerekkel nem kell tanulni :D

2015. aug. 22. 20:37
 4/11 anonim ***** válasza:
34%

Velem se ültek le soha az életben tanulni. Érettségiig kitűnő voltam, különtanár nélkül nyelvvizsgáztam 17 évesen. 13 éves kamasznak ne törölje meg a nózikáját is a szülő, ha taknyos?

Hetedikben, különösen a fiúknál lehetnek gondok, elszabadulnak a hormonok, mindenfélével tele van a feje a kölyöknek.:-) Egyetértek második válaszolóval, én azért a sok négyesre se mosolyognék. Ilyenkor nem árt a szülői szigor.:-)

2015. aug. 22. 20:41
 5/11 anonim válasza:
96%

Ha mellettem ott ült volna 13 évesen az anyám kikérdezni a leckét, baromira kiakadtam volna. Így kell feszült kapcsolatot kialakítani a szülőkkel.

Ha radikálisan romlottak a jegyek, biztos van oka, talán befolyásolják a barátai, és kezd cikinek a sok kitűnő jegy, rákattant a gépre, vagy nem érzi magát jól az iskolában, valami eltereli a figyelmét.

Ha csak 3-as környékére rontott vegyél nagy levegőt, és gondolj bele, a gyerek nyolctól négyig (jó esetben kettőig) ül és igenis szellemi munkát végez, esetleg külön foglalkozásra jár, tanul, hogy megfeleljen az iskolában és otthon, remélhetőleg segít otthon, mert jó gyerek, de nem ül egész nap a szobájában, mert bezzeg a mi időnkben...Ja és mindezek mellett pubertál, amivel remélem mindenki emlékszik milyen stressz, hangulatingadozások, és kérdések járnak.

Sajnálom, hogy ilyen szájbarágós voltam, de ha gondolod nézd meg a régi ellenőrződ, jussanak eszedbe a mai követelmények, és talán hogy mennyire voltál akkoriban boldog.

2015. aug. 22. 20:43
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

Velem utoljára kb. másodikban tanult anya, meg esetleg harmadik-negyedikben matekban segített, de utána már soha. Most leszek tizenegyedikes gimibe, végig kitűnő voltam. Szóval hülyeség, hogy hetedikes gyerek mellé le kell ülni tanulni. Aki tanul magától, annak nincs szüksége rá, aki meg nem tanul, az úgyse fog, ha ott ül mellette a szülő..

Kérdező! Egyes és kettes esetén nyilván nem örül a szülő, de nem értem, mit értesz kiakadás alatt. A hármas sem a legjobb, de ha egy-kettő becsúszik, akkor az nem annyira nagy probléma, mert lehet, hogy azt a részt, annyira nem érti a gyerek.

2015. aug. 22. 20:44
 7/11 anonim válasza:
91%
Szerintem nem kell kiakadni ha egyszer kétszer becsúszik egy rosszabb jegy mert mindenkinek vannak rossz napjai. Ha viszont fokozatosan egyre jobban rontana le akkor megpróbálnám kideríteni hogy miért és orvosolni a problémát. De akkor sem szidni mert attól csak rosszabb lesz. A segítséggel többre menne a gyerek és a szülő is.
2015. aug. 22. 20:44
 8/11 A kérdező kommentje:

Arról van szó hogy anyu eddig minden házit kikérdezte mondván hogy magamtól nem tanulom meg.És ugye én első második osztályban eléggé maximalista voltam és a legjobb akartam lenni.Ha ötös alát kapok morog hogy nem tudok figyelni meg ilyenek a 4esért meg kiabál hogy tidok jobbat is....

13/L

2015. aug. 22. 21:11
 9/11 anonim ***** válasza:

Azért szerintem ennyire nem kellene szigorúnak lennie :/

Es amúgy is magadnak tanulsz ;)

Mert ha 1-2-3-ast vinnél haza megértem, hogy kiakad, de a 4-esert?!

Minek??

Vagy azt hitte, hogy majd 12.-ig kitűnő leszel?

6. Végéig én is kitűnő voltam

Idén ( 8.-ban) volt 2 db 1-esem, 1 matekbol, 1 toribol ( nem értettem azt a részt, ennyi) is es nem dőlt össze a világ, nem buktam meg, semmi :D

Az egyetem miatt majd a. 11., 12.-es évemet kell meghuzni es neked a 8. Felevet a felvételi miatt, kivéve, ha kisgimis voltál idén

Es az, hogy a gyerek 1.,2. Oszt.-bán maximalista nem jelenti azt, hogy az is marad

Közben kamaszodsz is, amit előre nem lehet tudni, hogy 'hogy jön ki' rajtad ( remelem erted :) )

Amikor kicsi voltam én is maximalista voltam, most is valamiben, de tanulásban annyira nem, nem érdekel ha van 1-esem ( kivéve ha az evvegu vagy félévi jegy lenne :D , de annyira nem tanulok rosszul :) )

Anya annyit kötött ki, hogy max 6 db 4-esem legyen év végen, a többi 5-ős

Végülis 5 db 4-esem lett :D

2015. aug. 23. 00:59
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyesert igen, kettesert kicsit helyre tennelek, tobbiert semmit nem szolnek.
2015. aug. 23. 03:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!