Hogyan értessem meg másokkal, hogy a 2. gyerekre is kell költeni? Többi alul!
Van már egy 1 éves babánk. Mostanában ugye mindenki kérdezi, hogy mikor jön a 2. gyermek... Jelenleg önhibámon kívül csak gyest kapok, minimális lakáshitelünk van, de így is mindenki azt mondja, hogy a másodiknak nem kell semmi, hiszen az elsőtől mindent megörököl, valamint ha túl nagy a korkülönbség, akkor már nem fognak együtt eljátszani.
Mondja mindezeket általában az az ismerősöm, aki most szült 100ezer Ft-os lakáshitelre és már tervezi a következőt, ami az ő dolga, engem nem érdekel, csak én szeretnék még várni, dolgozni, mielőtt jön a 2. baba.
Hogyan értessem meg velük, hogy nem csak a kisgyermek korra kell gondolni és egy testvérnek a plusz kiadás nem csak a pelenkákról szól?
"a másodiknak nem kell semmi, hiszen az elsőtől mindent megörököl"
Persze...a pelenkát is, a tápszert is...Ekkora hülye érvet!
Nálunk majdnem 3 év lesz a két gyerek között, mert mi így akartuk. Alig volt egy éves a fiunk, amikor a család elkezdte a mantrázást, de hogy kell a tesó...3 év különbséggel is testvérek lesznek.
Bizony, nagyon jól látod, két gyermek kétszer annyi költség. Lehet, hogy a másodiknak nem kell bodyt venni, mert a kislányra is ráadhatod a kéket, de a fiadra nem adod egy évesen a nővére tunikáját vagy kis szoknyáját. Gyümölcs, gyógyszer, cipő a másodiknak is kell.
Sok holmink megvan, mégis venni kellett pár új textilpelust, új cumisüvegeket, cumikat, januári gyerek lesz, ezért overall, téli holmik is kellenek. A napozókkal nem sokra mennék télen, hiába örökölte jó állapotban a tesótól. :)
Nekünk már 2 éves a lányunk. Nem volt még fél éves, amikor a férjemet kirúgták, ennek ellenére is volt aki megmagyarázta hogy KELL a testvér, mert ha 3 évnél nagyobb a korkülönbség akkor utálni fogják egymást.
Egy ideig próbáltam magyarázkodni, de mindenre volt válasz: 9 hónap alatt biztos talál munkát, a kicsinek nem kell semmit venni, a kicsi biztos fog tudni szopizni (a lányom nem tudott, pedig tanácsadónál is voltunk), a kicsit biztos nem kell majd tornára hordani mint a nagyot stb.
Már mindent mondtam, hogy pelenka, tápszer úgyis kell, ha másik évszakban születik akkor teljes ruhatár is hiszen hiába van minden, ha méretre nem jó. De csak mondták. Én meg meguntam a magyarázkodást. Ha feljött a téma megmondtam hogy nem lesz egyenlőre testvér mert mi a férjemmel így döntöttünk. Ha tovább mondta, mosolyogva közöltem hogy "ne haragudj, de semmi közöd hozzá". Azóta leszálltak rólunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!