Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyi esélye van...

Szerintetek mennyi esélye van így az apának bármire?

Figyelt kérdés

Gyermekem apjával beszélő viszonyban vagyunk, csak a gyerek miatt. Ő külföldön él, de magyar állampolgár.

A három éves gyereket összesen 3x látta eddig. Nincs a nevén, nincs apasági nyilatkozat, jogilag nincs köze a gyerekhez. A terhesség alatt én kértem, hogy ne legyen lepapírozva hogy az övé, és pénzt sem kérek tőle, cserébe ha belemegy, akkor láthatja, amikor szeretné. Ebben egyeztünk meg. Ennek ellenére karácsonykor, és néha mikor eszébe jutott a gyerek, utalt a számlámra pénzt, összesen a 3 év alatt kb 100 ezer ft-ot.

Mennyi esélye van, hogy ha eszébe jut, hogy mégis szeretné hogy a nevén legyen, és feljelent hogy az övé a gyerek (ugye akkor én köteles vagyok dns-t adni a gyerektől) akkor jogai lesznek felette?

Hozzátartozik még, hogy tanúim vannak rá, hogy fenyegetett hogy megver, és olyan kijelentéseire is, hogy a gyereket ütve kell nevelni.

Szóval az volna a kérdésem hogy ennyi idő után ha bekattanna neki hogy ő mégis szeretne a gyerektől valamit, a bíróság ezeket mérlegelné? Hogy eddig nem foglalkozott vele, és hogy agresszív?

2015. nov. 21. 16:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
9%
Én sose értem az ilyen indulati megnyilvánulásokat. Ha ő az apja, akkor miért kell elvenni tőle ezt a természetes jogot, hogy gyereke legyen és érezze is, hogy gyereke van ? És miért nem vagy tekintettel a gyerekre, akinek meg apára lenne szüksége vagy legalább is olyan férfi mintára, akitől megtanulhatná, hogyan viselkedik egy férfi. Amit mondott, azt mondhatta viccből is.
2015. nov. 21. 16:29
 2/14 A kérdező kommentje:

Sajnos nem viccből mondta.

A gyerekem környezetében van olyan férfi, akitől láthatja, hogy milyen egy normális, egészséges férfi minta.

Nem vettem el tőle a jogot, hogy érezhesse, milyen, ha gyereke van, mivel bármikor láthatná, de mégis a 3 év alatt csak 3x látogatta meg. Közös megegyezés volt, hogy nincs apasági, és nem kell fizetnie. Ha nagyon szerette volna, hogy a gyermek a nevén legyen, elég lett volna a bírósághoz fordulnia, akik engem köteleznek ilyen esetben a DNS tesztre.

2015. nov. 21. 16:54
 3/14 anonim ***** válasza:
Ha az apa bíróságra megy, akkor a bíróság elrendeli a dns tesztet, melyre köteleznek téged és a gyermeket. Amennyiben ő az apa, akkor megítélnek neki láthatást, te kérhetsz gyermektartásdíjat és ez esetben /ha perben tudja csak bizonyítani az apaságát/ te leszel a pervesztes, tehát neked kell kifizetni a perköltséget és a dns teszt árát is. Javaslom, hogy ha bármikor előáll azzal, hogy hivatalosan is a gyermek apja akar lenni, ne jussatok el az apasági perig, mert nagyon sokba fog kerülni, egyezz meg vele és az egyezséget rögzítsétek hivatalos formában. Apasági perben semmi jelentősége nincs annak, hogy ki mikor kit fenyegetett meg.
2015. nov. 21. 16:56
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon nagy bűntudatod lehet, ha ennyire negatívan állsz hozzá ahhoz az emberhez, aki a gyereked apja és feltehetőleg nem steril fecskendő által lett azzá.
2015. nov. 21. 16:58
 5/14 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok ezekkel amiket leírtál, a kérdésem csak az volna, hogy ha bíróságra megy ezzel, hogy ő az apja és legyen DNS teszt, akkor az nem fog számítani a bíróságon, hogy évente látogatta 1x, és hogy nem fizetett utána semmit?
2015. nov. 21. 16:59
 6/14 A kérdező kommentje:
Nincs bűntudatom, hanem FÉLEK tőle, és a gyereket is féltem tőle.
2015. nov. 21. 17:00
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem számít, az sem számítana ha még sosem látta volna és sosem fizetett.
2015. nov. 21. 17:01
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Ha ennyire gáz a pasi, miért szültél neki gyereket? Attól, hogy nincs lepapírozva, hogy ő az apa, attól még ő az apa. A bíróság kizárólag a biológiai tényeket veszi figyelembe az apaság megállapításánál. A gyerek elhelyezése az, ahol figyelembe veszik az apa viselkedését, szokásait stb., de nem az apaság ténye.
2015. nov. 21. 17:15
 9/14 A kérdező kommentje:
Azért, mert a gyerek nem tehet arról, hogy gáz az apja, elvetetni pedig emiatt, mert az apja gáz, nem akartam, hiszen ilyen szelekció alapján a legtöbbünk nem született volna meg.
2015. nov. 21. 17:20
 10/14 anonim ***** válasza:
Félreértelmezel, nem azt vitatom, hogy miért nem vetetted el a gyereket, hanem hogy miért fekszel le egyáltalán gáz pasikkal, pláne miért védekezés nélkül. De végül is mindegy, ez már eső után köpönyeg. Lényeg a lényeg, ha gáz, ha nem, sajnos ez semmit nem változtat a tényen, hogy ő a gyermek biológiai apja, és így szíve joga az apai jogait gyakorolni.
2015. nov. 21. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!