Szerintetek mennyi esélye van így az apának bármire?
Gyermekem apjával beszélő viszonyban vagyunk, csak a gyerek miatt. Ő külföldön él, de magyar állampolgár.
A három éves gyereket összesen 3x látta eddig. Nincs a nevén, nincs apasági nyilatkozat, jogilag nincs köze a gyerekhez. A terhesség alatt én kértem, hogy ne legyen lepapírozva hogy az övé, és pénzt sem kérek tőle, cserébe ha belemegy, akkor láthatja, amikor szeretné. Ebben egyeztünk meg. Ennek ellenére karácsonykor, és néha mikor eszébe jutott a gyerek, utalt a számlámra pénzt, összesen a 3 év alatt kb 100 ezer ft-ot.
Mennyi esélye van, hogy ha eszébe jut, hogy mégis szeretné hogy a nevén legyen, és feljelent hogy az övé a gyerek (ugye akkor én köteles vagyok dns-t adni a gyerektől) akkor jogai lesznek felette?
Hozzátartozik még, hogy tanúim vannak rá, hogy fenyegetett hogy megver, és olyan kijelentéseire is, hogy a gyereket ütve kell nevelni.
Szóval az volna a kérdésem hogy ennyi idő után ha bekattanna neki hogy ő mégis szeretne a gyerektől valamit, a bíróság ezeket mérlegelné? Hogy eddig nem foglalkozott vele, és hogy agresszív?

Sajnos nem viccből mondta.
A gyerekem környezetében van olyan férfi, akitől láthatja, hogy milyen egy normális, egészséges férfi minta.
Nem vettem el tőle a jogot, hogy érezhesse, milyen, ha gyereke van, mivel bármikor láthatná, de mégis a 3 év alatt csak 3x látogatta meg. Közös megegyezés volt, hogy nincs apasági, és nem kell fizetnie. Ha nagyon szerette volna, hogy a gyermek a nevén legyen, elég lett volna a bírósághoz fordulnia, akik engem köteleznek ilyen esetben a DNS tesztre.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!