Mi a teendő ha terhességközben megszűnik a munkahely? Így bukok mindent? (mármint gyedet, csedet, táppénzt? )
Nem értek Veled egyet kérdező. Pont Magyarországon van ilyen szempontból a legjobb helyzet. A többi országban pár hét esetleg hónap után bizony vissza kell menni dolgozni. nem lehet, mint nálunk, hanem kell. Nincs ilyen, hogy otthon vagyunk 2-3 évig és még pénzt is kapunk érte. Igaz, ott több a bölcsi, meg jobban tellik bébiszitterre, mint nálunk, de az már más kérdés.
Szóval szerintem nálunk most eléggé támogatják a kisgyerekes családokat. Az, hogy Te nem vagy jogosult rá, nem az állam hibája. Ismert a törvény, hogy mik a feltételek (amik azért jogosak, azért ahhoz, hogy kapjunk valamit, tegyünk is az asztalra), úgy kell gyereket vállalni.
"Ismert a törvény, hogy mik a feltételek (amik azért jogosak, azért ahhoz, hogy kapjunk valamit, tegyünk is az asztalra), úgy kell gyereket vállalni."
Figyelj, ő most nagyon megszívta, a cége szűnt meg! Nem arról van szó, hogy jaj, a semmire vállalt gyereket, mert ez nem igaz. Egy tollvonással kiszedték alóla a teljes egzisztenciáját, terhesen. Félelmetes belegondolni is.
Persze - más esetben - azzal is lehet érvelni, hogy határozott szerződéssel minek vállalnak gyereket (pl. a minisztériumi dolgozók vagy tudósok), csak eléggé inkorrekt.
"Nem arról van szó, hogy jaj, a semmire vállalt gyereke"
Ha nem szűnik meg a cég, akkor is csak a méltányosságit igényelte volna meg, meg álláskeresési járadékra sem jogosult, szóval azért nem volt ez annyira nagyon összeszedett tudatos gyerekvállalás...
Én is úgy gondolom, hogy elég jól és hosszú ideig vannak támogatva a magyar anyák szülés esetén.
Kedves 21. Én egyáltalán nem várom el ,hogy most gyedet adjanak nekem , sőt ha nem szűnt volna meg a cég és a méltányosságit elutasítják akkor se vertem volna ki a balhét ,hogy már pedig nekem jár...elfogadtam volna ,hogy egy év munkaviszony kell hozzá nekem meg nincs az meg.
Az tény,hogy nem volt tervezett a baba érkezése de azt hiszem azért én nem csak karba tett kézzel ültem itthon. 23éves vagyok tavaly nyáron lett meg a szakmám szeptembertől dolgoztam is ( hozzáteszem nem is keveset) csak a nem kevés járulékok miatt jó pár hónappal később lettem bejelentve így hivatalosan nem lett meg az egy év. Szóval igen nem volt tudatos gyermek vállalás,( bár ennyi idősen szerintem kevesen tehetik meg ,hogy minden anyagi probléma nélkül gyereket vállajaknak). De ha már így alakult akkor had ne keljen még rosszul éreznem magamat azért mert meg akartam tartani.
Így van, ígyse úgyse lett volna jogosult gyedre, max a méltányosságban bízhatott volna.
Amúgy meg lettek volna kiskapuk, ha lett volna elég munkaviszonya. Hiszen ha bejelentkezik álláskeresésire, akkor ugyan csak a minimálbér után, de kapott volna gyedet, és az is jóval több mint a gyes. Vagy amit ajánlottak mások is, egyéni vállalkozást indít stb. Itt a legnagyobb probléma az volt, hogy kevés volt a munkaviszonya.
És még így is csak 1 évtől esnek el, mert 1 éves kortól kérheti az apa a gyedet a fizetése mellé, ő meg vagy elmegy dolgozni, vagy otthon marad, és fizetik a TB-t. Ilyen lehetőség sincs máshol csak nálunk.
Szóval lehet nyavalyogni hogy stadionépítésre van pénz, de pont a gyerekvállalókat támogatják most a leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!