Kinek mi a fontosabb, hogy 1 gyereknek adjon meg mindent, vagy kettő legyen, de nekik kevesebbet?
Itt mindenki ilyen gazdag, hogy simán összespórol egy plusz lakásra a gyerek 18 éves korára?
Máskor meg azon megy a rinya, hogy a már meglévő törlesztőjét se bírja fizetni....
Szóval akkor én most nagyon csóró vagyok hozzátok képest, de egy gyerekem van, és jelenleg normális körülmények között élünk, de a mai lakásárakból kiindulva esélytelen, hogy 18 éves korára vegyünk neki egyet. (hacsak nem akar valamiért falura költözni ahol 2-3 millióért már van ház.) Természetesen gyűjtögetünk a jövőjére már most teszünk félre, pedig még csak 3 éves, de ha bejön egy fizetős egyetem meg mondjuk tanulmányút vagy hasonlók, biztos, hogy hozzá kell nyúlnunk a félretett pénzhez, ha nem nyerjük meg addig a lottót. Férjemmel igyekszünk, tanulunk, keressük a jobb állást, de annyira drágul minden, hogy mire többet keresünk addigra már annyival többe kerül az átlag színvonal amit eddig is éltünk.
Miért ha egyke lettél volna, akkor nem dolgozhattál volna? És nem tanultad volna beosztani a pénzt?
Menjél már!
Szerintem olyan dolgok miatt aggódunk amik 18-20-25 év múlva fognak megtörténni, ha megtörténnek egyáltalán.
Én fordítva gondolkozom: azon múlik most, hogy lesz-e családban még egy kisgyerek, hogy 18 év múlva mi szeretne lenni, hol szeretne élni a már meglévő? Lehet, hogy orvos, de az is lehet, hogy informatikus, vagy kozmetikus itthon, vagy külföldön... ezt képtelenség tervezni, mert az élet nem ennyire kiszámítható (szerencsére és sajnos).
Ha jelenleg, és még pár évig (max. ennyi a belátható időtartam, ha nem jön egy váratlan esemény) biztosítani tudjuk két gyermeknek a szeretet teli, normális körülményeket (idegbaj mentes szülők + a gyerekek igényeinek kielégítése) és szeretnénk másodikat, mi belevágnánk. Sőt, már bele is vágtunk... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!