Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem lehet eladni a...

Miért nem lehet eladni a babaruhákat?

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag akármennyit kérek értük, senki nem viszi. Egy-egy plüss rugdalózóért, amit anno megvettem 2-3000 ft-ért, most 200 ft-ot nem adnak, pedig összesen ha 5ször hordta a babám. Nagy téli kabátot, hálózsákot 500-ért hirdettem, body, póló, nadrág 50-100-ért. Van vagy 10 doboznyi ruhám, nagyon sokba kerültek, mégsem tudom semmennyiért sem eladni. Jó lenne valamit profitálni belőle, de úgy látom eladhatatlanok a babaruhák akármilyen jó állapotúak is.

Próbáltam már egyenként és csomagokban is eladni, de sehogy sem viszik.

Ennyire nincs piaca a használt ruháknak?

2015. nov. 19. 11:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Igaza van a többieknek. Az a baj,hogy a turik is nagy konkurenciàk és ott személyesen is meg tudod nézni hibàs- e,plusz nincs pk és még elfoglaltsàgnak is jó. Ezen kìvül kb 3 éves korig röhögve kapsz minden sarkon gyerekruhàt,de pl 4-7 éves gyerekre való hibàtlant nemntudsz venni vagy csak alig. Ezért nincs piaca a 0-2 éves babaruhàknak. Én nem is próbàltam őket eladni,inkàbb eltettem a kövi babànknak aztàn majd öröklik a csalàdon belül.
2015. nov. 19. 13:57
 12/19 A kérdező kommentje:

Egyik sem kínai ruha, mind ilyen H&M, F&F, Next márkák és pár márkásabb is van benne. Kivétel nélkül hibátlanok, ami használtabb vagy foltos azokat kérdés nélkül ingyen odaadnám a többi mellé.

Árultam már nagyobb mennyiségben is. Pl 40 db ruhát (aminek minimum a fele rugi volt, a többi body, póló, nadrág, hálózsák tehát mint hasznos cucc) 8-10.000 körüli összegért nem tudtam eladni.

Egyetlen egy darab vevőm volt, ő mondta hogy milyen méret kell neki és egy majd 100 oldalas dokumentumot összeállítottam neki, minden külön lefényképezve, külön odaírva a mérete, állapota, szóval bőven tudott válogatni belőle, na ő elvitt egy kisebb adagot. Szóval hatalmas munka szinte semmiért.

2015. nov. 19. 14:16
 13/19 anonim ***** válasza:

Keress helyi fb-csoportot, úgy veszem észre, azok pörögnek. Én nagyon sok ruhát vettem használtan, mindet a helyi fb-csoportban, jófogáson, vaterán, egyéb ilyen oldalakon nem is nézelődöm. Így egyrészt megspórolom a postaköltséget, másrészt a személyes átvételnél meg tudom nézni, hogy milyen állapotú a ruha.

Szerintem ne állíts össze 40 tételes csomagot, én olyat biztos nem vennék (egyszer vettem egy kezdőcsomagot, később mindig csak olyat vettem, ami kevesebb tételből áll). Ha már csomagot állítasz össze, akkor szerintem 5-10 darabosnál többet nem éri meg, szerintem 10 darabost is csak bodyból, az még eladható, de pl. 10 db nadrágot már nem vennék, abból elég a 2-5 darabos csomag. Szerintem a vegyes csomagok sem biztos, hogy jók, én pl. nem vennék meg egy hálózsákot csomagban, ha hálózsákra van szükségem, akkor megveszem külön, nem veszek miatta még 30 másfajta ruhát, ha meg nincs szükségem rá, akkor amiatt nem veszem meg azt a csomagot.

Ha tényleg jó minőségű, szép ruhákat árulsz, akkor szerintem csak a módszeren, "piacon" kell változtatni.

2015. nov. 19. 15:00
 14/19 anonim ***** válasza:
Ami még vevő-szemmel fontos nekem: normális minőségű fotó. Meg sem nézem a homályos képeket, vagy amik túl sötétek, szemcsések stb. Szeretem látni az árut. Nagyobb ruhacsomagnál ez is hátrány lehet, 4-5 ruha még átlátható egy képen, de 40 már nem.
2015. nov. 19. 15:02
 15/19 anonim ***** válasza:

Én is azt akartam írni, hogy nagyon sokat számít, hogy jó képek legyenek. Minőségre is, szóval hogy ne legyen homályos, de az sem árt, ha egy picit ügyesebben tudsz fotózni, jó a megvilágítás, háttér, stb. Az sem árt, ha tudsz olyan képet is mutatni, amin felvéve, viselve lehet látni a ruhát.

Na meg igen, jobban jársz, ha csomagokat készítesz, azt szívesebben megveszik. Egyesével a posta miatt nem nagyon éri meg vásárolni.

2015. nov. 19. 15:08
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy segíteni próbáltok, ezek mind megvannak.

Van kisebb csomag is, egyfélékből/vegyesen, téli/nyári csomag is, jó minőségű képek tiszta egyszínű háttérrel.

Egyedül a helyi fb csoportot nem próbáltam még, de akkor azt még próbálom, csak eddig nem akaram nagy dobra verni az ismerőseim között, hogy árulom a ruhákat, nehogy harpagonnak gondoljanak.

2015. nov. 19. 15:18
 17/19 anonim ***** válasza:
Szerintem az ismerőseid is ott adnak-vesznek :) Én pl. egy közeli ismerőstől vettem eddig a legtöbb ruhát, pont egy mérettel járnak előttünk, és pontosan tudom, hogy kifogástalan állapotúak a ruhák. Hajrá!
2015. nov. 19. 15:26
 18/19 anonim ***** válasza:
Én szívesen megnézném az eladó ruhákat!
2015. nov. 20. 10:48
 19/19 anonim ***** válasza:
Vidd ki "piacra" egy hétvégén, vagy bolhapiacra és láss csodát. És igen, a jó helyért korán fel kell kelni. Ja! És szépen mosd ki, feszíts ki egy kötelet és arra akasztgasd fel hogy látni lehessen mindet. Pár száz forintos helypénz befektetés ha van egyáltalán, de busás megtérülés. Sok sikert!
2015. dec. 3. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!