Milyen védekezési módot választabál, ha 2 gyerek után harmadikat nem szeretnél. Miért ezt?
Ha tényleg soha, semmilyen körülmények között nem akarnék már gyereket, elköttetném magam. (Akkor is, ha fizetős. Ez miért baj?)
Ha ebben annyira nem vagyok biztos (én 2 gyerekkel, olyan 35 éves korig még nem mondanám ki, hogy soha), akkor fogamzásgátlót szednék. Ezt is teszem egyébként. A spirál belőlem eléggé ellenérzéseket vált ki, valahogy nem tetszik a gondolat, hogy van egy tárgy a méhemben, szóval tökmindegy, hogy hormonos, vagy nem, nálam nem játszik.
Az óvszer nekünk kb. lehetetlenné teszi a szexet, én folyton azzal szenvedek, hogy nyom ahogy meggyűrődik néha, a férjem akkor se tudna elmenni, ha reggelig csinálnánk (kipróbálunk pár fajtát pedig...).
Hüvelygyűrű megintcsak nem szimpi, spermicidekben én nagyon nem bízom (pharmatex bébi, khm...).
Szóval mindezek után marad a bogyó. Mielőtt megszületett a lányom, 6 évig szedtem, tökéletesen működött, soha semmi bajom nem volt vele. Ennek ellenére most parázok, nehogy mégis gáz legyen, mondjuk szerintem ez azért van, mert szoptatok, emiatt egyfázisút kell szednem, és ebben nem bízom annyira. Na meg még csak 4 hónapos a babám, NAGYON nem akarok még kistesót. Hát, reménykedek, mást nem tudok csinálni.
Beszéltünk már erről, és mi arra jutottunk, ha mi, mint pár, nem akarunk már több gyereket, akkor a férjem fogja magát elköttetni. Három gyereket szeretnénk (a második van most úton), szerinte én ezzel megteszem a magamét, az a minimum, hogy ő is bevállal ennyit azok után, hogy én kihordok és megszülök három gyereket.
De igazából ezzel is úgy vagyunk, hogy nem szeretném, ha a harmadik gyerek után egyből menne is műttetni. Majd ha már betöltünk egy adott életkort, ami fölött tényleg biztosan nem akarunk gyereket, na majd akkor.
Addig meg marad az óvszer, nekünk leginkább az jött be. A két gyerek között is évekig azt használtuk, plusz amikor nagyon nagyon nem akartunk babát, akkor kiegészítettük egyéb, helyi fogamzásgátlókkal, pl. hüvelykúppal. Így együtt tökéletesen bevált. Mondjuk az óvszerre sem volt sosem panasz önmagában sem. De tudom, hogy sokan nem szeretik, úgyhogy megértem, ha valaki inkább valami nem mechanikai eszközt használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!