Magamat áldozzam fel vagy a fiamat? Te ebben az esetben mit tennél?
Nem értelek, komolyan. Azt írod, 4 éves, akkor óvodában van a helye, mivel kötelező. Ennyi.
Te meg menj dolgozni nyugodtan, bár nem írtad, miféle munkáról is van szó, mihez értesz. Esetleg távmunka, félállás, 6 órás is szóba jöhet, ha így könnyebb lenne.
11-es vagyok: Miért lettem lepontozva? Csak leírtam két mondatban, amit a kérdező egy fél oldalban.
Segítségük nincs, munkája nincs. Akkor mi a kérdés? ( bár azt nem tudom, hogy a kötelező óvodába járást hogy akarja megoldani?)
A 6 órás munka nem megoldás a betegségekre, hiszen ha beteg a gyerek akkor 6 órában ugyanúgy nem tud bemenni dolgozni, ráadásul a pénz is kevesebb és ha még mellette beteg a gyerek alig visz haza valamit.
A kérdező gondolom úgy értette hogy keressen-e állást, vagy maradjon-e otthon. Lehet a helyedben 1 évet még maradnék otthon, de a gyerek menne oviba, hogy erősödjön az immunrendszere, jövőre már talán jobb lesz ha átesik a betegségeken és apukával felváltva mennék betegszabira.
Én értem, hogy ez lehetne megoldás, de mint mondtam Magyarországon egyáltalán nem divat a részmunkaidő. Nagyon kevés ilyen munkahely van.
De az is igaz, hogyha a félállás mellett még hiányzol is mert beteg a gyerek, vagy ebből fizess babysittert, akkor már tényleg felesleges.
Egyébként az igaz, hogyha beadnád oviba, akkor te is nyugodtabb lennél, jobban el tudnád látni a háztartást,esetleg felfrissítenéd szakmai tudásod, nyelvtudásod, hogy a későbbi interjúkon jobban teljesíts.
Én elkezdtem németet tanulni, nekem az is nagyon jó volt, kimozdultam otthonról, új emberekkel találkoztam.
Persze még mindig nem tudjuk, mi a szakmád.
15-ös vagyok. HÁt nem tudom... A 6 órás munkavégzés az heti 30 óra. Tehát ha mondjuk otthon akar maradni pár napot a gyerekkel, akkor pl. három nap napon 10 órát kellene dolgoznia. Nem hiszem hogy ez megoldás, ez rengeteg, akkor ki megy el a gyerekért az oviba?? És még akkor is csak 2 napot nyert a héten. Ráadásul ha pl. irodai munka, nem biztos hogy van napi 10 órában mit csinálnia, viszont a másik két napon meg jobb lenne ha bent lenne.
Inkább 4 órás munkaidővel lehetne ezt megoldani hogy nem kell minden nap bemennie, hanem elosztja a heti 20 órát a héten. De az meg már végképp nagyon keveset fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!