Van már három gyerekem, de ha nem lenne és most állna előttem a gyerekvállalás, nem hoznék inkább világra gyereket ebbe a világba. Vélemények?
Nem mondom, hogy nem aggaszt a mostani helyzet valamilyen szinten, de a gyermekeimet egy percig sem bánom, és nem csinálnám vissza.
Ha így gondolkodtak volna az emberek, hogy jaj ebbe a világba nem akarok szülni, akkor már kihaltunk volna. A mostani világ sem rosszabb, mint a korábbi évszázadok. Sőt, sok esetben pont hogy jobb világot élünk. De ha csak Magyarország történelmét nézem, szinte minden generációt érintett valamilyen háború, forradalom, uralom stb. Nem beszélve a járványokról. Hogy sokszor egy család 10 gyermeke közül jó ha 5-en megélték a felnőtt kort.
Kár most ezen károgni szerintem.
Természetesen van mitől aggódni:
- lehet, még gyermekeink életében bekövetkezik az energiaválság
- egyre több antibiotikumokra rezisztens "szuperbaktérium" alakul ki (egy családtagunkat 2 éve hasonló betegségben veszítettük el...)
- unokáink életében már probléma lesz az ivóvíz beszerzése
- globális felmelegedés: egyre nagyobb területek lesznek lakhatatlanná, vagy kerülnek tengerszint alá, ezekről a területekről embertömegek indulnak majd el
- túlnépesedett Föld, főleg a fejlődő országokban éhező, nyomorgó embertömegek, akiknek nem lesz vesztenivalójuk...
- számos atomerőmű, bármikor, bárhol bekövetkezhet egy nukleáris katasztrófa
Most ezek jutottak eszembe - így reggelről, ami miatt aggódhatunk, főleg gyermekeim jövőjét nézve. ISIS nincs közte... ISIS hamarosan eltűnik a süllyseztőben, ahogyan pl. AlKaida is eltűnt... Biztos lesznek még terroráldozatok Európában, de szerintem nem lesz már sok. Az előbb felsoroltak nagyobb problémák, elhihetitek...
3 gyereket nevelek, még nagyon kicsik. És teszek értük. Ahol lehet, odafigyelek, küzdök az egészséges környezetért és őket is így nevelem.
Hívő vagyok, hiszem, senki sem születik hiába. Feladatunk van, nekem is és a gyerekeinknek is.
És igen, szüljünk nyugodtan, annyit, amennyit eredetileg szeretnénk.
Hátha majd a mi gyerekeink teszik jobbá a világot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!