Van már három gyerekem, de ha nem lenne és most állna előttem a gyerekvállalás, nem hoznék inkább világra gyereket ebbe a világba. Vélemények?
Már vártam mikor születik meg az első ilyen jellegű kérdés...
De igen, mindenképpen megszülném és bevállalnék annyit, amennyit eredetileg elképzeltem. Minden kornak megvan a maga borzalma, mégis itt vannak a nagyszüleink, szüleink és mi is.
Én nagyon boldog vagyok, hogy ebben a világban nevelhetek gyereket. Igen, meggyilkoltak Párizsban 129 embert iszlamista szélsőségesek, ami borzalmas, de az én családomat közvetlenül nem érinti. Viszont kényelemben élünk, a lakásunkban mindig meleg és világos van, a hűtőnk tele, soha nem éheztünk. Az én gyerekeim - korábbi generációkkal ellentétben - nem fognak meghalni gyermekbénulásban, sem torokgyíkban, és ha esetleg skarlátosak lesznek, antibiotikummal egy hét alatt túl lesznek az egészen. Nem vagyunk benne a felső tízezerben, mégis az lehet a fiamból és a lányomból is, ami akar. Soha még ilyen szabadságban és jólétben nem élt az emberiség, legalábbis Nyugaton. Örülök, hogy ahhoz mehettem férjhez, akihez szerettem volna, hogy a férjem megbecsül, ha bántana, nem kéne tűrnöm életem végéig, hanem léphetnék. Örülök, hogy nem kell eltemetnem a gyerekeim egy részét, ahogy még a dédszüleimnek kellett. Hogy nem kell belerokkannom a fizikai munkába és a sorozatos gyerekszülésbe mint a régi asszonyoknak. Soroljam még?
Nem kell persze velem egyetérteni, de szerintem összetehetjük a két kezünket, hogy a problémák ellenére még mindig nekünk van az emberiség történelmében a legjobb dolgunk.
Pontosan hogyan érint minket (kiket minket?) ez a dolog?
Mert hogy célpont nem egy ilyen "azt se tudom, hol van a térképen" ország lesz, az biztos.
Jaj jól van, ne kezdjük már megint ezt a parázást, mert már kezd uncsi lenni. Nekem van már egy iskolás gyerekem, és most várom a tesót. Másfél évet vártunk, hogy sikerüljön, és meg sem fordult a fejemben nyáron, vagy akár most, hogy ne lenne itt az ideje. Sőt, szeretnénk harmadikat is.
Nem vagyok hajlandó akár csak gondolati szinten is úgy táncolni, ahogy ezek az agymosott barmok fütyülnek. Ez az én életem, és úgy fogom élni, ahogy én szeretném. Nem hagyom magam megfélemlíteni.
Bízom benne, hogy nagyon rövid időn belül, nemzetközi összefogással (most úgy néz ki, mégis csak képesek erre az országok vezetői, bár eddig elég balf.szul álltak hozzá) képesek lesznek leszámolni ezekkel az állatokkal (mert ezeket embernek nem lehet nevezni, pedig én aztán nem szoktam ilyet mondani).
Már megint ez a paramamiság...tegnap is Te tetted fel a kérdést?!?!?!
Tudod,ha az emberek így gondolkoztak volna akár az I.,II. világháború idején,akár a korábbi csatározások,járványok idején,már kihalt volna az emberiség...talán nem is lett volna baj....
Mi is nagycsaládosok vagyunk,és ha jönne még baba szívesen fogadnánk.Mi az anyagi helyzetünket,és a teherbírásunkat vesszük alapul,nem azt,hogy mi zajlik a világban.
"Igazatok van abban, hogy történnek, történtek borzalmak eddig is, de jelenleg a menekültáradattal valami minket is érintő dolog kezdődött, azért ezt ne felejtsük el..."
Mondd, muszáj ragaszkodnod a hülyeséghez?
Miért, mi nem érintette Magyarországot: a járványok, a háborúk, természeti csapások, világháború?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!