Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Néhány napja a nővérem és férje egy autóbalesetben meghalt. Van 2 lányuk. Az egyik 12, a kisebb 5 éves. Nagyon rosszul vannak. Most én vigyázok rájuk. A nagyobb mellettem áll, és próbál nem sírni kishuga előtt, mert ugye ő nem nagyon érti mi is történt. Én vagyok a gyámja mindkettőnek. Van egy másik testvérem is, de ő külföldön van. A munkahelyem olyan, hogy több műszakba megyek, váltakozva. Egyelőre szabadságon vagyok. Nagyon szeretem őket és ők is engem. Hogy tudnék kicsit jobb kedvet csalni az arcukra? A nagynéni vagyok.
2015. nov. 12. 20:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Részvétem.

Egyenlőre sehogy, és ne is erőltesd, nem kell nekik még mosolyogni. Nekik is fel kell fogni és végig kell élni ezt a hatalmas traumát. Ebben támogasd őket. Ha kell sírjatok együtt, ha kell tomboljatok, ha kell beszélgessetek. És a kicsivel kapcsolatban én mindenképpen kérném védőnő, családsegítő, pszichológus segítségét. Várható hogy nála csak sokkal később fog jelentkezni a törés, mert most még nem fogta fel, hogy mi történt.

Sok erőt kívánok neked.

2015. nov. 12. 20:20
 2/4 anonim ***** válasza:

igen a kicsinél később fog jelentezni, az is lehet egy hét múlva, tekintve azt is, hogy az egész szokásai, napirendje borult. készülj fel, de ne legyen úgy, hogy hiztissé, síróssá, agresszívvá is változhat. soha ne dorgáld majd, hanem a szeretetedről biztosítsd mindig.

addig is míg szabin vagy mindenképp keress külső segítséget, vagy aki riasztható bármikor.

sok erőt és kitartást, ez nagyon fontos, mert ha azt látják te erős vagy, ők is megerősödnek.

2015. nov. 12. 20:54
 3/4 anonim ***** válasza:

a kicsihez védőnőt határozottan nem, hanem családsegítő pszichológust én is mindenképp javaslok.

a helyzet, mondhatni vihar előtti csend.

készülj fel.

2015. nov. 12. 21:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitséget. ;,(
2015. nov. 13. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!