Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hátfájás a szoptatás miatt,...

Hátfájás a szoptatás miatt, mit tudok még tenni?

Figyelt kérdés

Az orvos szerint a megnövekedett mellem miatt fáj a hátam. Voltam már masszázson, csontkovácsnál, otthon masszírozógéppel folyamatosan masszírozom, de eddig semmi sem segített. Szinte folyamatosan fáj a hátam (a jobb lapockámnál), néha már csak fájdalomcsillapítóval tudok elaludni.

Az első gyereknél csak egy 1 évig tartó derékfájásom volt amit végül a csontkovács helyretett, most azzal semmi bajom.

Valami ötlet mit tudok tenni? Lassan már megőrülök a fájdalomtól.

2015. aug. 24. 20:00
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja a gyerekem még csak 3 hónapos, tehát nem igazán akarom még abbahagyni a szoptatást.
2015. aug. 24. 20:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Sportmelltarto és fekve szoptatás. Fájdalomcsillapítót én nem szednek szoptatás alatt
2015. aug. 24. 20:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Szoptatás alatt a könyököd alá van támasztva? Ha nem, akkor a baba súlya okozza a fájdalmakat, a könyököd alá tegyél egy párnát vagy válassz egy olyan fotelt szoptatáshoz, aminek a karfája annyira magas, hogy rá tudod helyezni azt a könyöködet, amelyiken éppen a baba súlya van.
2015. aug. 24. 21:04
 4/6 anonim ***** válasza:
fekve szoptatni, baba melléd, akkor a hát tehermentesítve van
2015. aug. 24. 21:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Gyógymasszőrként azt gondolom, hogy a hátfájásnak alapvetően három oka jellemző (amiből az orvosod egyet elmondott):

1. a mell megnövekedett súlya teljesen átrendezi a törzs terhelését

2. nem biztos, hogy megfelelő pozíciót találtál a szoptatáshoz

3. a kisbaba emelgetése, különös tekintettel a mély rácsos ágyra, amibe belehajolsz

A megoldás

- rendszeres masszázs (1-2 alkalom ide kevés)

- szoptatási pozíció, ahogy írták, fekve, vagy félig fekve párnákon, neked kell kikísérletezni

- nyitható oldalú ágyikó, amibe belehajolás nélkül is be tudod tenni a babát meg kivenni

2015. aug. 24. 21:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja és a masszírózógép annyi, mint a halottnak a csók. (előző)
2015. aug. 24. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!