Hátfájás a szoptatás miatt, mit tudok még tenni?
Az orvos szerint a megnövekedett mellem miatt fáj a hátam. Voltam már masszázson, csontkovácsnál, otthon masszírozógéppel folyamatosan masszírozom, de eddig semmi sem segített. Szinte folyamatosan fáj a hátam (a jobb lapockámnál), néha már csak fájdalomcsillapítóval tudok elaludni.
Az első gyereknél csak egy 1 évig tartó derékfájásom volt amit végül a csontkovács helyretett, most azzal semmi bajom.
Valami ötlet mit tudok tenni? Lassan már megőrülök a fájdalomtól.

Gyógymasszőrként azt gondolom, hogy a hátfájásnak alapvetően három oka jellemző (amiből az orvosod egyet elmondott):
1. a mell megnövekedett súlya teljesen átrendezi a törzs terhelését
2. nem biztos, hogy megfelelő pozíciót találtál a szoptatáshoz
3. a kisbaba emelgetése, különös tekintettel a mély rácsos ágyra, amibe belehajolsz
A megoldás
- rendszeres masszázs (1-2 alkalom ide kevés)
- szoptatási pozíció, ahogy írták, fekve, vagy félig fekve párnákon, neked kell kikísérletezni
- nyitható oldalú ágyikó, amibe belehajolás nélkül is be tudod tenni a babát meg kivenni

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!