Segítene valaki?
18 éves vagyok. Van egy barátom. Vagyis nem barátom, hanem szeretőm. 45 éves és van 2 gyereke.
Az a helyzet, hogy terhes vagyok. 24 hetes. És lemondott rólunk. Amit persze megértek, van már két gyereke nem szeretne többet. Anyukám már rég lemondott rólam még kicsi voltam, apám pedig kitagadott. Jelenleg apukám testvérénél lakok, de nem sokáig maradhatok itt.
Még semmit nem vettem a babának.
Az lenne a kérdésem, hogy lenne-és jogom a baba apukájától pénzt kérni? Legalább annyit, hogy a gyereknek be tudjak vásárolni.
Kritikákra nem vagyok kíváncsi. Tudom,nem megbocsájtható amit tettem, de már nem tudok ellene mit tenni.
Köszönöm előre a válaszokat. (:

Jogod lesz pénzt kérni, de majd csak ha megszületett a baba és bíróságon kéred a gyerektartás fizetését.
Kezdj el sürgősen anyaotthon után nézni, mert nem könnyű helyet találni.
Akkor addig, hogy lesz a gyereknek ruhája, pelenkája? Jól elcsesztem. Megtakarított pénzem körülbelül kifut két rugdalózót.
Néztem már őket, egyenlőre elutasítottak.
Köszönöm válaszod!:)

Kedves Kérdező,
először is felejtsd el, hogy kizárólag magadat hibáztatod - a babához két fél kell, egy anya és egy apa, te egyedül nem tudtad volna magadat teherbe ejteni. Úgyhogy igenis jogod van ahhoz, hogy megkérd az apukát, hogy segítsen neked. Neki könnyű lelépni és lemondani a felelősségről, hisz nem az ő hasában van a pici. De attól még ugyanúgy ő is felelős azért, hogy az a kicsi élet létrejött...
A lényeg: ha apuka nem mozdul, kérj segítséget egyrészt szociális gondozótól (kérdezd a védőnődet), másrészt elmehetsz anyaotthonba is, ott vigyázni fognak rátok.
Sok helyen ajánlanak fel babaruhákat, alapfelszereléseket ingyen, ezeknek is nézz utána.
Drukkolok Neked, hogy minden jól alakuljon!
A védőnőt hanyagolom, olyan szinten lenéz, hogy az borzasztó.
Anyaotthonba 3 közül egybe lenne esélyem, mindent meg fogok érte tenni.
Szociális támogatáson még nem gondolkoztam, de jó ötlet.
Köszönöm szépen, szerintem az évek során fogok még 'pár' kérdést kitenni.: )

A védőnőt ne hanyagold, mert sok mindenben fog tudni neked segíteni, de sajnos a te helyzetedben könnyen keresztbe is tud tenni neked!
Facebookon rengeteg ilyen ingyen felajánlós oldal van, keress rá.
Minden településen van vöröskereszt, karitasz és hasonló szervezet, akik adnak ingyen cuccokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!