Miket vegyünk meg már előre a babának és mi az ami ráér akkor majd, ha hazajövünk a kórházból?

Az első két méret ruha mindenképp. (ha jól tudom 52-58as)
Az első gyereknél egy hónapig nem volt kiságy. Utána se nagyon használtuk.
Autóba köthető hordozót nagyon ajánlom, másra is jó.
Babakocsi
Textilpelenka. Abból sok kell főleg az első időkben.
Én írattam fel egy doboz tápszert, biztos ami biztos alapon, cumisüveg, cumi (ha komfortcicis a gyerek, akkor egy áldás).
Babapipere: pelus, törlőkendő, popsikrém. Az első időkben minden más gyógyszertári. Ezt majd felírja az orvos.

Szerintem amiről biztosan tudod, hogy az első kettő-négy hétben fog kelleni, azt inkább előre vedd meg. Nem tudhatod, milyen habitusú lesz a babád, vagy mennyire lesz kedved egy hetes gátsebbel esetleg vásárolgatni, és ha nem muszáj, őt sem kellene ilyenkor még zsúfolt üzletekbe vinni. A férj is biztosan más, hasznosabb dolgokban is tudna akkor majd segíteni, ne kelljen szaladgálnia üzletből üzletbe, ha nem muszáj.
Ami a védőnős babakelengye-listákon van, az kb. helytálló, azok biztosan kellenek. Ruhákból 56-os és 62-es méretek.Autós hordozó már a kórházból hazavitelhez kelleni fog. Ami teljesen felesleges: alvó rongyik és játékok, amikor a baba még fogni sem tud, és semmi mást nem akar látni, érezni megnyugtatásul, csak az anyukáját.
Ami olyan, hogy nem is biztos, hogy egyáltalán kelleni fog, mint pl. mellszívó, azt legjobb kölcsönkérni, hogy vészhelyzetre legyen kéznél, ha kellene, és csak akkor megvenni, ha tényleg szükséges egy.

- kiságy és lepedők
- textilpelenkák
- kifogó (törölköző)
- babaápolási kellékek (orvos írja fel)
- kezdő ruhatár 56-62
- plédek betakarni, pólyázni, alátenni
- autós hordozó hazavinni
- évszaktól függően meleg ruházat, overall vagy bundazsák
- 1 db cumisüveg, ha pótlásra van szükség
- pelenka, popsitörlő
Ami később is elég: hordozókendő vagy/és babakocsi, játékok, mellszívó, plusz cumisüvegek, lázmérő, mérleg, ruhatár kiegészítése.
Szerintem jobb előre felkészülni, végül is, nincs nagy különbség aközött, ami azonnal, és ami később kell. Nyilván, etetőszék, játszószőnyeg, labdató nem kell újszülöttnek. :D

Jól írták az előttem szólók, és igaz, jobb egy doboz tápszert feliratni, hátha annyira begyullad a melled, h nem tudsz szopiztatni. Bár a doki is felírhatja akkor, de jó, ha megvan.
A császárom után a 4. napra jött meg a tejem, ittam váltogatva granulátumos és filteres szoptatós teákat is, mikor milyen kedvem volt. És a kicsi szobájába (1. hóban külön vele aludtam) jól jön egy olyan lámpa, aminek a sejtelmes fényénél elég, ha megnézed a kicsit, ill szoptathatsz is éjjel, és jó ha odairányíthatod a fényét az éjjeli pelusozáskor a "tárgyasztalra". Ehhez egy állítható állólámpa volna a legfrankóbb, de ki vesz ilyet, mikor amúgy is olyan sok a kiadás? Egy kislámpa is jó, amit letehetsz a földre, ha kevés fény kell, vagy közel felrakhatsz pelusozáskor.
Tesómnak készítettem össze csomagocskát, tettem bele Espumisant hasfájás ellen.Infacol is jó, az olcsóbb és kiadósabb. Szóval hazavitel utáni hajnalban hívott (külföldön élnek), h beadhatja-e az Espumisant, mert ordít a gyerek a hasától. Mondom, nyugodtan, neten is utána olvashatnak, újszülött kortól adható, kávéskanálban, pár cseppet. Utána sms-zett, h a picit szinte kicserélték, elhallgatott, nézeget, és pukizik...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!