Szerintetek hogy mondjam el a páromnak?
Ne viccelj, akkor ennyi erővel sosem lesz gyereketek. Nem a baba projektet kellene felrúgni, hanem az anyagi részeket kellene átbeszélni, kicsit átcsoportosítani.
Nyugodtan elmondhatod a párodnak, hogy nálad nincs meg az anyagi biztonság érzése, és szeretnéd, ha ezentúl kicsit többel járulna hozzá a közös költségekhez. Elvégre ha a te kereseted egy része kiesik a baba miatt, akkor valakinek csak el kell tartania a családot.
Aztán majd meglátod, hogy reagál. Ha nem hajlandó tudomásul venni, hogy a gyerekvállalás költséges dolog, és bizony neki is a zsebébe kell nyúlnia, akkor szerintem még most gondolkozz el azon, hogy keress egy másik apukajelöltet.
Közös háztartásban szerintem a pénz is közös, legalábbis mi mindenünkre közösen tekintünk. (Mondjuk nekünk a számlánk is közös.) A férjem mindig azzal poénkodik, hogy neki semmije sincs, mert minden az enyém. :)
alaposan beszéljétek ezt meg, ha megvan a baba, neked kereseted sem sok lesz egy darabig, az nem normális, hogy nincsenek megosztva a terhek.
És mondjuk ne ajánld fel a boltba mindig a felét elvégre előtte meg te vásároltad a kaját..
Én személy szerint a közösben hiszek, igaz ehhez kompatibilis partner is kell.
Én mind itthon lévő anyuka gyakorlatilag csak zsebpénzt termelek a kiegészítő munkámmal, mégis amikor autót vettünk az én nevemre iratta a férjem, ezzel kifejezve a háláját, amiért mindenben támogatom és hogy biztonságérzetet adjon, hogy amiért itthon vagyok ne csak úgymond ő gyarapodjon anyagilag. Ezzel csak a KÖZÖSséget akartam szemléltetni, ami egy család alapja, mindenki azt teszi bele amit tud, feleség gyesen, gyereket nevel, férj dolgozik pénzt keres, de egy csapat.
Üljetek le és beszéljétek át a jövőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!