Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek hogy mondjam el a...

Szerintetek hogy mondjam el a páromnak?

Figyelt kérdés
Babát szeretnénk,már fél éve próbálkozunk de nem sikerül na de nem is ez a lényeg. A mi együttélésünk külön kasszán működik, az az én többel szállok be mert én főzöm és így én vásárolok be hozzá.Viszont ha közösen megyünk vásárolni és ő fizet akkor elfogadja tőlem a felét. Ezzel csak arra akarok kitérni hogy ha összejönne a baba akkor ezeket a költségeket én nem tudnám finanszírozni.Ma arra jutottam hogy megmondom neki hogy védekezzünk mert sajnos az én költségeimbe nem férnének bele ezek a költségek a baba mellett. Ti hogy mondanátok el?
2015. nov. 7. 19:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne viccelj, akkor ennyi erővel sosem lesz gyereketek. Nem a baba projektet kellene felrúgni, hanem az anyagi részeket kellene átbeszélni, kicsit átcsoportosítani.

Nyugodtan elmondhatod a párodnak, hogy nálad nincs meg az anyagi biztonság érzése, és szeretnéd, ha ezentúl kicsit többel járulna hozzá a közös költségekhez. Elvégre ha a te kereseted egy része kiesik a baba miatt, akkor valakinek csak el kell tartania a családot.

Aztán majd meglátod, hogy reagál. Ha nem hajlandó tudomásul venni, hogy a gyerekvállalás költséges dolog, és bizony neki is a zsebébe kell nyúlnia, akkor szerintem még most gondolkozz el azon, hogy keress egy másik apukajelöltet.

2015. nov. 7. 19:59
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen.Igen muszály leszek lépni
2015. nov. 7. 20:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Közös háztartásban szerintem a pénz is közös, legalábbis mi mindenünkre közösen tekintünk. (Mondjuk nekünk a számlánk is közös.) A férjem mindig azzal poénkodik, hogy neki semmije sincs, mert minden az enyém. :)

alaposan beszéljétek ezt meg, ha megvan a baba, neked kereseted sem sok lesz egy darabig, az nem normális, hogy nincsenek megosztva a terhek.

2015. nov. 7. 20:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Így van, nem a babaprojektet kell jegelni, hanem az együttélésetek anyagi vonzatát kellene megrenoválni. Nekem fura ez a külön kassza dolog, pláne így, hogy gyereket akartok, de nem is ez a lényeg, önmagában azzal még nincs probléma,az a baj, hogy rosszul csináljátok. Azt beszéld meg vele, hogy hogyan tudnátok úgy megoldani, hogy fel legyen. Na meg attól, hogy a babára főleg Te fogsz vásárolni, még neki is hozzá kellene járulnia a költségekhez. Egyébként próbáltad ezt már megbeszélni vele? Vagy csak magadba rágódsz, hogy ez így nem jó? Meg ha közösen mentek vásárolni, akkor minek adod oda a felét? Megmondod neki, hogy nem most nem adsz bele, mert múltkor Te vásároltál egyedül. És pont. Ha meg akadékoskodik, akkor le kell ülni és átbeszélni, hogy mennyi az annyi. Lehet, hogy simán megértené. Csak beszélni kell.
2015. nov. 7. 21:32
 5/5 anonim ***** válasza:

És mondjuk ne ajánld fel a boltba mindig a felét elvégre előtte meg te vásároltad a kaját..

Én személy szerint a közösben hiszek, igaz ehhez kompatibilis partner is kell.

Én mind itthon lévő anyuka gyakorlatilag csak zsebpénzt termelek a kiegészítő munkámmal, mégis amikor autót vettünk az én nevemre iratta a férjem, ezzel kifejezve a háláját, amiért mindenben támogatom és hogy biztonságérzetet adjon, hogy amiért itthon vagyok ne csak úgymond ő gyarapodjon anyagilag. Ezzel csak a KÖZÖSséget akartam szemléltetni, ami egy család alapja, mindenki azt teszi bele amit tud, feleség gyesen, gyereket nevel, férj dolgozik pénzt keres, de egy csapat.

Üljetek le és beszéljétek át a jövőt.

2015. nov. 7. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!