Csak az én férjem mondja, hogy nem csinálok itthon semmit egész nap?
azért itt nem csak a saját büszkeség számít, amíg helyre lehet hozni a dolgokat, addig meg kell próbálni helyre hozni. Kérdező, szerintem nem ez a valódi gondja a férjednek, le kellene ülnötök és komolyan elbeszélgetnetek: mi az amit ő vár tőled, mit csinálj, menj e vissza dolgozni, esetleg tanulj e valamit (ha elvárja, sajnos kénytelen leszel kompromisszumot kötni, de akkor fizesse a dajkát, aki elmegy a gyerekért az oviba/bölcsibe). Kérdezd meg mivel könnyíthetnél az életén, van e egyéb gondja, szeretne e elmenni valahova pár napra pihenni stb.
a férfiak sajnos nem kezelik jól a stresszt és igen is néha nekünk kell éreztetni velük, hogy ettől még jó apák, és hogy hálásak vagyunk amiért ebben az időszakban ők dolgoznak helyettünk is. Véleményem szerint a férjednek nem a te teljesítményed hiánya okozza az elégedetlenségét, hanem az ő teljesítménye elismerésének a hiánya. Még ha te mindent meg is teszel, talán ő valamiben hiányt szenved. ezt kellene kideríteni, és beszélni az érzéseitekről a válás helyett.
Szerintem is valami más baja lehet, hogy folyamatosan piszkál. Rendesen ellátod a háztartást, a gyereket stb.
Érthető, hogy ezt így nem lehet bírni kikapcsolódás nélkül.
Ha mondod neki, hogy menjetek el sétálni, partner benne? Ha nem akar együtt, menj el egyedül, eleinte 15-20 percre, és ha elvan a kislányotokkal, növeld az időt később.
Vagy ugorj el a boltba (nem tudom, milyen messze van tőletek), menj el fodrászhoz vagy amihez kedved van, addig bízd rá a gyereket.
Nincs kisgyerekes ismerősöd, akivel néha tudnál találkozni?
Vagy nincs a környéketeken játszóház vagy valamilyen baba-mama klub? Mozdulj ki kicsit.
A pároddal meg üljetek le megbeszélni a dolgot, hogy mi is a baja valójában. Ha már nem szeret, lehet gondolkodni, hogyan tovább.
24-es vagyok. Bocs magunkról nem írtam.
Szóval az én férjem ha nem is minden nap, de többször egy héten megszól, hogy nincs itthon rend, hogy néz ki a házunk stb. Na, erre én visszaszólok, hogy más kisgyerekes családnál mi van? Nekünk 20 hónapos a fiunk, és ha épp kiborít valamit, vagy rosszalkodik, direkt kihangsúlyozom, hogy na most pakoltam össze a gyerek után, és már megint szanaszét vannak a játékai.
Folyton pakolok itthon, tisztaság van, de ő mindig talál valamit, hogy az hogy néz ki...
Ő mit csinál valójában? Hazajön, eszik (a gyerek rohan hozzá, mellé ül, ott nyüzsög), utána leül a számítógéphez maszekolni.
Ha nincs maszek, akkor evés után tv-zik (a gyerek ott nyüzsög körülötte, kicsit megdögönyözi, majd felháborodik, hogy hozzám jön, és ha ott ülök a kanapén, hozzá miért nem megy oda)
Vagy bemegy a hálóba és alszik, mert ő dolgozik, elfáradt. (Közben én is szívesen lefeküdnék szundítani egyet, de még fürdetni kell, játszani a gyerekkel, vacsoráztatni stb.)
Majd felkel, eszik, gépezik, tv-zik.
Én meg elpakolok utána, elmosogatok (van hogy ez reggelre marad), ellátom a gyereket, majd mikor letettem aludni a fiunkat, van hogy ő még nézi a tv-t. Én meg fürdök, és azonnal megyek aludni, mert ár óra múlva kelnem kell a gyerekhez (2x ébred még éjjel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!