Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak az én férjem mondja,...

Csak az én férjem mondja, hogy nem csinálok itthon semmit egész nap?

Figyelt kérdés
9 éve vagyunk együtt, ebből fél éve lakunk egy lakásban, mert eddig kamionozott,és én a lányommal a szüleimnél voltunk. A lányunk 21hós. Amióta együtt lakunk, szinte minden napra jut valami, hogy én nem csinálok egésznap semmit, vagy milyen jó nekem, hogy nem kell korán kelnem. Hogy én csak eltartott vagyok. Miattunk dolgozik, és kell neki korán kelnie. Mai eset, hogy ásítottam, erre a férjem, hogy mire fel vagy te fáradt? Megharagudtam rá, erre ő hogy csak poénkodik. De elegem van már ezekből a poénokból, mert rosszul esnek. Minden nap meleg étellel várom haza, mellette takarítok minden nap, a lányunkat nevelem, játszok vele.még cicizik is. Szinte minden másnap van sütemény is. Külföldön lakunk, nincs segítségem sem. Egész nap én vagyok a lányunkkal itthon. Mondtam, h már kezdek bekattanni, jó lenne egy pici kikapcsolódás nekem is. Elég nekem az is ha elmegyünk sétálni egyet közösen, hogy emberek közt legyek. Nagyon rosszul esnek ezek a beszólásai. Mit tegyek?
2015. nov. 6. 22:49
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kiszeretett Belőled...aki ilyen szinten beszólogat,"aláz",az nem szeretheti a másikat.Nekünk 3 gyerekünk van,vannak viták,összezördülések,de nem ilyen dolgokból,és nem napi szinten.Ülj le Vele,hátha kicsit többet megtudsz arról,hogy valójában mi a fene baja van...
2015. nov. 7. 08:56
 22/25 anonim ***** válasza:
40%
Vidd a gyereket bölcsődébe majd óvodába és válj el. Én nem maradnék együtt egy ilyen emberrel, mert van végzettségem, jó szakmám és fizetésem is, nem vagyok rászorulva egy másik ember csesztetésére.
2015. nov. 7. 11:52
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

azért itt nem csak a saját büszkeség számít, amíg helyre lehet hozni a dolgokat, addig meg kell próbálni helyre hozni. Kérdező, szerintem nem ez a valódi gondja a férjednek, le kellene ülnötök és komolyan elbeszélgetnetek: mi az amit ő vár tőled, mit csinálj, menj e vissza dolgozni, esetleg tanulj e valamit (ha elvárja, sajnos kénytelen leszel kompromisszumot kötni, de akkor fizesse a dajkát, aki elmegy a gyerekért az oviba/bölcsibe). Kérdezd meg mivel könnyíthetnél az életén, van e egyéb gondja, szeretne e elmenni valahova pár napra pihenni stb.

a férfiak sajnos nem kezelik jól a stresszt és igen is néha nekünk kell éreztetni velük, hogy ettől még jó apák, és hogy hálásak vagyunk amiért ebben az időszakban ők dolgoznak helyettünk is. Véleményem szerint a férjednek nem a te teljesítményed hiánya okozza az elégedetlenségét, hanem az ő teljesítménye elismerésének a hiánya. Még ha te mindent meg is teszel, talán ő valamiben hiányt szenved. ezt kellene kideríteni, és beszélni az érzéseitekről a válás helyett.

2015. nov. 7. 11:56
 24/25 anonim ***** válasza:

Szerintem is valami más baja lehet, hogy folyamatosan piszkál. Rendesen ellátod a háztartást, a gyereket stb.

Érthető, hogy ezt így nem lehet bírni kikapcsolódás nélkül.

Ha mondod neki, hogy menjetek el sétálni, partner benne? Ha nem akar együtt, menj el egyedül, eleinte 15-20 percre, és ha elvan a kislányotokkal, növeld az időt később.

Vagy ugorj el a boltba (nem tudom, milyen messze van tőletek), menj el fodrászhoz vagy amihez kedved van, addig bízd rá a gyereket.

Nincs kisgyerekes ismerősöd, akivel néha tudnál találkozni?

Vagy nincs a környéketeken játszóház vagy valamilyen baba-mama klub? Mozdulj ki kicsit.

A pároddal meg üljetek le megbeszélni a dolgot, hogy mi is a baja valójában. Ha már nem szeret, lehet gondolkodni, hogyan tovább.

2015. nov. 8. 14:36
 25/25 anonim ***** válasza:

24-es vagyok. Bocs magunkról nem írtam.

Szóval az én férjem ha nem is minden nap, de többször egy héten megszól, hogy nincs itthon rend, hogy néz ki a házunk stb. Na, erre én visszaszólok, hogy más kisgyerekes családnál mi van? Nekünk 20 hónapos a fiunk, és ha épp kiborít valamit, vagy rosszalkodik, direkt kihangsúlyozom, hogy na most pakoltam össze a gyerek után, és már megint szanaszét vannak a játékai.

Folyton pakolok itthon, tisztaság van, de ő mindig talál valamit, hogy az hogy néz ki...

Ő mit csinál valójában? Hazajön, eszik (a gyerek rohan hozzá, mellé ül, ott nyüzsög), utána leül a számítógéphez maszekolni.

Ha nincs maszek, akkor evés után tv-zik (a gyerek ott nyüzsög körülötte, kicsit megdögönyözi, majd felháborodik, hogy hozzám jön, és ha ott ülök a kanapén, hozzá miért nem megy oda)

Vagy bemegy a hálóba és alszik, mert ő dolgozik, elfáradt. (Közben én is szívesen lefeküdnék szundítani egyet, de még fürdetni kell, játszani a gyerekkel, vacsoráztatni stb.)

Majd felkel, eszik, gépezik, tv-zik.

Én meg elpakolok utána, elmosogatok (van hogy ez reggelre marad), ellátom a gyereket, majd mikor letettem aludni a fiunkat, van hogy ő még nézi a tv-t. Én meg fürdök, és azonnal megyek aludni, mert ár óra múlva kelnem kell a gyerekhez (2x ébred még éjjel).

2015. nov. 8. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!